۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۹
کد خبر: ۱۱٬۹۳۶

۱۷ فروردین  هیأت نظارت بر مطبوعات در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که موضع اصولی نظام در قبال ترور ناجوانمردانه حاج قاسم سلیمانی، محاکمه عاملان این جنایت به‌ویژه رئیس‌جمهور وقت ایالات‌متحده در دادگاه صالحه و بین‌المللی است.

قلم‌دار  انقلاب

آگاه: این هیأت ضمن تقدیر از عملکرد مسئولانه و هوشمندانه رسانه‌های کشور در صیانت از منافع ملی و ایفای رسالت رسانه‌ای، بر لزوم رعایت ملاحظات امنیتی و منافع ملی در مواجهه با جبهه استکبار و در نظرگرفتن جنگ ترکیبی دشمنان ایران تأکید کرده است.
بر همین اساس به دلیل تخطی یک روزنامه از این موارد با استناد به قانون مطبوعات که بر ممنوعیت انتشار مطالب علیه امنیت، حیثیت و منافع جمهوری‌اسلامی ایران در داخل یا خارج تأکید دارد، به مدیرمسئول آن تذکر رسمی داده است. خطاب هیات نظارت، روزنامه کیهان بود. ۱۶ فروردین این رسانه در صفحه گفت و شنود خود آورده بود: «همین روزهاست که به انتقام خون شهید سلیمانی چند تا گلوله توی کله پوکش (ترامپ) شلیک بشه و ریق لعنت را سر بکشه!»‌پس از تذکری که به کیهان داده شد، برخی از رسانه‌ها و سیاسیون تا آنجا که توانستند حسین شریعتمداری و رسانه او را تخریب و زیر سوال بردند. فقط کافی بود رسانه‌های اصلاح‌طلب را مرور می‌کردید. روزنامه سازندگی بخوانید؛ ارگان رسمی حزب کارگزاران سازندگی در صفحه ویترینش تیتری با عنوان «مدافعان جنگ» را برگزید و نوشت: این مواضع به خوبی نشان می‌دهد که در داخل ایالات‌متحده کسانی مانند پنس که خود به مدت ۴ سال در کاخ سفید حضور داشته و بر پیچیدگی‌ها و هزینه فایده‌های هرگونه تحرک نظامی واقف هستند، باز هم این گزینه را مولفه نهایی اعلام می‌کنند و بیشتر گزینه مذاکره را مدنظر دارند. در تهران هم حسین شریعتمداری دقیقاً در زمانی که مساله مذاکره غیرمستقیم با آمریکا مطرح می‌شود، موضوع هدف قراردادن ترامپ را مجدداً مطرح می‌کند.
روزنامه شرق هم در واکنش به مطلب روزنامه کیهان نوشت که «دونالد ترامپ به‌عنوان یک شخصیت واکنشی و پوپولیست، کوچک‌ترین تهدید علیه خود را به سطح اقدامات رسانه‌ای، حقوقی و حتی نظامی می‌برد. تجربه ترور سردار سلیمانی و واکنش ایران در آن زمان برای ترامپ همچنان در ذهن او باقی‌مانده است.» واکنش‌ها همچنان ادامه داشت؛ عباس عبدی، عضو شورای مشورتی روزنامه هم میهن نیز در یادداشتی نوشت: گریزی از این واقعیت نداریم که بپذیریم، اعتراض‌کردن به رویه‌ها و اقدامات ضد منافع ملی تندروها و جنگ‌طلبان داخلی بی‌فایده است؛ زیرا آنان تصمیم خود را گرفته‌اند و بقای سیاسی و منافع آنان نیز چنین اقتضا می‌کند. پس، از آنان انتظاری جز این رفتار را نباید داشت.
حتی کار به‌جایی رسید که سخنگوی دولت دست به‌کار شد و در صفحه شخصی‌اش در توئیتر طی مطلبی به انتقاد از مطلب منتشر شده در کیهان پرداخت و آورده است: ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی از طریق مراجع صالحه و بین‌المللی دنبال می‌شود و همان‌گونه که بارها گفته شده است، جمهوری‌اسلامی ایران طرفدار صلح است و برای احقاق حقوق ملت ایران از همه ابزارهای مشروع و حقوقی در سطح داخلی و بین‌المللی استفاده خواهد کرد. اما چرا مطلبی که در کیهان منتشر شد به این اندازه مورد هجمه قرار می‌گرفت؟
روزنامه کیهان بارها با متلک‌های سیاسی، لیبرال‌های اصلاح‌ طلب روبه‌رو شده و این تکه‌پرانی‌ها برای آنها تازگی ندارد. فراموش نکرده‌ایم آقای شریعتمداری در بزنگاه‌های حساس همانند فتنه ۷۸ و ۸۸ چگونه با تحلیل‌های خود پای دفاع از انقلاب  ایستاد و نشان داد برای حمایت از انقلاب هیچگاه کوتاه نمی‌آید به همین جهت همواره مورد هجمه‌های پی‌درپی رسانه‌های زنجیره‌ای و لندن‌نشین قرار می‌گیرد. بنابراین مشخص است تندروها چه در داخل و چه در خارج، چشم‌دیدن رسانه‌ای در تراز انقلاب را ندارند.
این نوع تاخت‌وتازها به کیهانِ شریعتمداری یک نوع انتقام‌گیری از صراحت کلام او در مواضع و یادداشت‌هایش بود که هیچگاه به مذاق منتقدانش خوش نمی‌آید، وگرنه قبل از این رسانه‌های دیگر هم تذاکراتی هم سطح و یا شدیدتر از کیهان دریافت کرده بودند. اگر ما امروز باور داریم درگیر یک جنگ بزرگ و پیچیده نرم هستیم باید بپذیریم که رسانه در خط مقدم جنگ نرم قرار دارد، به‌خصوص رسانه‌های انقلابی موظف هستند با ابزارهایی که در اختیار دارند، برای دفاع از انقلاب اسلامی در جنگ نرم مسلح شوند و طبیعتا رسانه انقلاب باید اخلاق رسانه‌ای را رعایت کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.