در شرایطی که جامعه بین‌المللی در سکوت سنگین خود غرق است، نوار غزه میدان آزمایش سلاح‌های ممنوعه توسط رژیم صهیونیستی تبدیل‌شده است.

غزه، میدان آزمایش سلاح‌های ممنوعه و کشتار غیرنظامیان

آگاه: حملات وحشتناک نظامی اسرائیل علیه مردم بی‌دفاع فلسطینی، به‌ویژه در هفته‌های اخیر، به تصویری دلخراش از نقض قوانین بین‌المللی و حقوق‌بشر تبدیل شده است. این گزارش به بررسی آخرین آمار و شرایط غزه، نوع سلاح‌های مورداستفاده، و پیامدهای انسانی این جنایات می‌پردازد.


آمار شهدای و ‌زخمی‌ها ناشی از بمباران‌های اسرائیل
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در بیانیه‌ای، آمار شهدای و ‌زخمی‌ها ناشی از حملات ارتش اسرائیل از هفتم اکتبر سال گذشته (۲۰۲۳) تا این لحظه را اعلام کرد. طبق این آمار:
* تعداد کل شهدای فلسطینی: ۵۰,۹۸۳ نفر
* تعداد کل ‌زخمی‌ها: ۱۱۶,۲۷۴ نفر
همچنین، طی ۲۴ ساعت گذشته، پیکر ۳۹ شهید به بیمارستان منتقل شده و ۱۱۸ نفر نیز زخمی شده‌اند. از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ (موج جدید حملات) ۱,۶۱۳ نفر به شهادت رسیده و ۴,۲۳۳ نفر زخمی شده‌اند. هنوز هزاران نفر دیگر نیز زیر آوار گرفتار هستند و پیکرهای بسیاری به‌دلیل تخریب کامل مناطق مسکونی باقی نمانده‌اند.

استفاده از سلاح‌های ممنوعه: ذوب و تبخیر بدن انسان‌ها
یکی از وحشتناک‌ترین جنبه‌های این جنگ، استفاده اسرائیل از سلاح‌های حرارتی و شیمیایی ممنوعه است که منجر به ذوب و تبخیر بدن انسان‌ها می‌شود. این سلاح‌ها که طبق قوانین بین‌المللی ممنوع هستند، شامل بمب‌های خلأ و موادمنفجره فلزی متراکم می‌شوند.

بمب‌های خلأ: مرگبارترین سلاح‌ها
بمب‌های خلأ (Fuel-Air Explosives) که با نام بمب‌های سوخت- هوا نیز شناخته می‌شوند، از کشنده‌ترین انواع تسلیحات هستند. این بمب‌ها پس از برخورد با هدف، مخزن سوخت خود را باز کرده و یک ابر انفجاری وسیع ایجاد می‌کنند. انفجار این ابر منجر به ایجاد موج فشار و حرارتی تا ۳۰۰۰ درجه سانتیگراد می‌شود که تمام اکسیژن محیط را جذب کرده و بدن انسان‌ها را به‌طور کامل می‌سوزاند یا تبخیر می‌کند.
دانشگاه هاروارد در تحقیقات اخیر خود اعلام‌کرده است که اسرائیل در حملات خود به غیرنظامیان غزه از بمب‌های ممنوعه ساخت آمریکا از نوع Mark-۸۴ (MK-۸۴) استفاده‌کرده است. این بمب‌ها که به‌عنوان یکی از مرگ‌بارترین سلاح‌ها شناخته می‌شوند، منجر به کشتارجمعی مردم غیرنظامی شده‌اند.

موارد مشابه: ذوب و سوختن زنده افراد
در حمله اخیر به چادر خبرنگاران در خان‌یونس، احمد منصور، خبرنگار فلسطینی، پس‌از هدف قرارگرفتن توسط موشک‌های اسرائیلی، زنده زنده سوخت و بدن او ذوب شد. در محله الشجاعیه شهر غزه، ده‌ها غیرنظامی در کشتاری بزرگ تکه‌تکه و خاکستر شدند.
فارس عفانه، مدیر واحد آمبولانس در بخش خدمات‌پزشکی غزه، اعلام کرد که سلاح‌های مورد استفاده اسرائیل حاوی ترکش‌های نافذی هستند که بدن افراد را تغییر شکل داده و تکه‌تکه می‌کنند. صحنه‌هایی که از این کشتارها باقی می‌ماند، وحشتناک و غیرقابل تصور است.

نقض قوانین بین‌المللی و سکوت جامعه جهانی
استفاده از سلاح‌های حرارتی و شیمیایی علیه غیرنظامیان، طبق اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی، جنایت جنگی به شمار می‌رود. همچنین کنوانسیون‌های لاهه (۱۹۰۷  و۱۸۹۹) و کنوانسیون‌های ژنو (۱۹۴۹) به لزوم حمایت از غیرنظامیان در جریان درگیری‌های مسلحانه تاکید می‌کنند. با این حال اسرائیل با پشتیبانی کامل از آمریکا و اتحادیه اروپا، این قوانین را به‌طور کامل نقض‌کرده است.
سازمان‌های حقوق‌بشری نظیر دیده‌بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه خواستار تشکیل یک کمیسیون مستقل بین‌المللی برای بررسی نوع سلاح‌های مورداستفاده در غزه شده‌اند. این سازمان‌ها از مستندات میدانی حاکی از استفاده اسرائیل از سلاح‌های ممنوعه برای کشتار جمعی مردم غزه گزارش داده‌اند.

غزه در معرض نابودی کامل
نوار غزه، با وجود مساحت کوچک و جمعیت زیاد، در حال تبدیل‌شدن به یک مقبره عظیم است. استفاده از سلاح‌های ممنوعه، کشتار غیرنظامیان و سکوت جامعه بین‌المللی، همه نشان‌دهنده این است که رژیم صهیونیستی با حمایت کامل قدرت‌های جهانی، به‌راحتی قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند. درحالی که جهان تنها تماشا می‌کند، مردم غزه در معرض نابودی کامل قرار دارند. این وضعیت نه تنها نقض حقوق‌بشر است، بلکه یکی از تلخ‌ترین دوره‌های تاریخ انسانی به‌شمار می‌رود. سوال اساسی این است: تا کی جامعه بین‌المللی می‌تواند در برابر این جنایات سکوت کند؟ آیا انسانیت هنوز معنایی دارد؟
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.