آگاه: رژیم صهیونیستی اعلام کرده که همچنان از ورود کمکهای انسانی به نوار غزه جلوگیری خواهد کرد؛ این در حالی است که حملات نظامی بیوقفه صهیونیستها، این منطقه را به «قبرستانی دستهجمعی» برای فلسطینیها و امدادگران تبدیل کرده است. سازمان پزشکان بدون مرز هشدار داده که در اثر حمله اسرائیل به نوار غزه، هیچ نقطهای در این باریکه، امن نیست و بحران انسانی در غزه بهشدت رو به وخامت است. در ادامه جنایات وحشیانه صهیونیستها علیه مردم نوار غزه، بامداد جمعه، جنگندهها، پهپادها و توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی، مناطق گستردهای در شمال، مرکز و جنوب غزه را هدف حملات شدید قرار دادند. گزارشها حاکی از آن است که دستکم بیش از بیست تن از جمله شمار زیادی کودک در این حملات به شهادت رسیدند و دهها نفر دیگر زخمی شدهاند.
بر اساس اعلام منابع میدانی، چادرهای آوارگان در مناطق المواصی خانیونس، جبالیا، الزیتون، الشجاعیه و التفاح توسط صهیونیستها بمباران شد. همچنین خانههای مردم نیز در مناطق رفح، النصیرات و البریج هدف حملات صهیونیستها بودند. وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، روز گذشته در بیانیهای اعلام کرد که در حملات ۲۴ ساعت گذشته ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی به این باریکه، ۳۹ نفر به شهادت رسیده و ۷۳ نفر نیز زخمی شدند. با احتساب شهدای جدید غزه، شمار شهدای جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۵۱۰۶۵ نفر و شمار مجروحان نیز به ۱۱۶۵۰۵ نفر افزایش یافته است.
وخامت اوضاع انسانی در غزه
همزمان با تشدید حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و ادامه محاصره کامل این منطقه، سازمانهای بینالمللی هشدارهایی جدی درباره وخامت اوضاع انسانی در این منطقه محاصره شده، صادر کردند. سخنگوی یونیسف در گفتوگو با شبکه ABC News خواستار بازگشت فوری به آتشبس و بازگشایی معابر ورودی به غزه شد و تاکید کرد که کودکان فلسطینی طی ماههای اخیر، بهصورت روزانه و مداوم در معرض سطحی بیسابقه از خشونت و جنایت قرار داشتهاند.
همزمان، سخنگوی کمیته بینالمللی صلیب سرخ اعلام کرد که فعالیتهای این نهاد در غزه همچنان ادامه دارد، اما با محدودیتهای شدید مواجه است. وی هشدار داد که عدم ورود سوخت به غزه، زیرساختهای حیاتی مانند سیستمهای تصفیه آب و بیمارستانها را در آستانه فروپاشی کامل قرار داده است. جنبش مقاومت اسلامی حماس با صدور بیانیهای رسمی، اظهارات اخیر «یسرائیل کاتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را اعترافی مجدد و آشکار به ارتکاب جنایت جنگی توصیف کرد. کاتز با تاکید بر اینکه جلوگیری از ورود کمکهای انسانی به نوار غزه یکی از ابزارهای فشار دولتش است، اذعان کرده که اجازه ورود هیچگونه کمکی به غزه داده نخواهد شد؛ این در حالی است که ساکنان نوار غزه برای هفتمین هفته متوالی از دسترسی به ابتداییترین نیازهای زندگی مانند غذا، دارو، آب و سوخت محروم هستند.
در حال حاضر با افزایش محاصره ارتش رژیم صهیونیستی، شهرداری خانیونس اعلام کرد: سیطره رژیم صهیونیستی بر جاده موراگ، ساکنان غزه را از دسترسی به سبزیجات و میوهجات محروم کرده است. طبق اعلام شهرداری خانیونس، ۸۰۰ هزار آواره در نتیجه تشدید حملات رژیم صهیونیستی به خانیونس پناه آوردهاند. در تحول دیگری مربوط به جنگ در غزه، رهبر یمن، با بیان اینکه تلاش رژیم صهیونیستی برای اشغال شهر رفح، تهدیدی برای امنیت ملی مصر به شمار میرود و ناقض توافق رژیم صهیونیستی با قاهره است، گفت: اسرائیل و آمریکا قصد دارند پرونده اسرا را بدون اینکه توافق تبادل صورت گیرد، ببندند. وی با اشاره به اینکه اسرائیل و آمریکا با باجخواهی از ملت فلسطین، قصد دارند بدون اینکه هیچگونه پایبندی به توافقهای پیشین داشته باشند، اسرای خود را آزاد کنند، در ادامه تصریح کرد: مطالبات جنبش حماس، مطالبات انسانی ملت فلسطین است؛ زورگوییهای آمریکا و اسرائیل مانع تحقق این مطالبات میشود.
الحوثی ضمن انتقاد از تلاش کشورهای عربی برای خلع سلاح مردم فلسطین گفت: هرگونه پیشنهاد برای خلع سلاح مقاومت فلسطین، غیرمنطقی و سخیف است. ملت فلسطین باید برای دفاع از سرزمین و آبروی خود سلاح داشته باشد. جای بسیار تاسف دارد که برخی رژیمهای عربی در پی خلع سلاح مقاومت در غزه و لبنان هستند. خلع سلاح مقاومت بدین معناست که فلسطین و سایر ملتهای عربی فقط به گوسفندانی بدل شوند که دشمن در اعیاد خود آنان را قربانی خواهند کرد.
خلیل الحیه، رییس دفتر حماس در نوار غزه در سخنانی اعلام کرد که این جنبش بیش از یکسال و نیم درگیر مذاکراتی سخت و پیچیده بوده و به تمامی تعهدات خود در این روند پایبند مانده است. او اظهار کرد که بنیامین نتانیاهو و دولتش پیش از تکمیل مرحله نخست توافق، از آن عقبنشینی و عملا توافق را نقض کردند. رییس حماس در غزه ضمن اعلام آمادگی برای آغاز فوری مذاکرات جامع گفت: این مذاکرات شامل آزادی تمامی اسرا نزد حماس، در ازای آزادی تعداد توافقشدهای از اسرای فلسطینی در زندانهای اسرائیل خواهد بود. وی در ادامه تصریح کرد: مقاومت و سلاح آن وابسته به وجود اشغالگری است و این حق طبیعی ملت ماست. خلیل الحیه تأکید کرد: ما هرگز بخشی از سیاست نتانیاهو برای پیشبرد این توافقهای جزئی نخواهیم بود.
افزایش تنشها در اراضی اشغالی بر سر جنگ غزه
گادی آیزنکوت، عضو پیشین کابینه جنگ رژیم صهیونیستی، با انتقاد شدید از عملکرد دولت نتانیاهو، وضعیت جنگ در نوار غزه را فاجعهبار توصیف کرده و خواستار پایان آن شد. آیزنکوت تاکید کرد که جنگ در غزه در مسیرهای نگرانکنندهای پیش میرود و باید هرچه سریعتر پایان یابد. او همچنین کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی به رهبری بنیامین نتانیاهو را «آشفته، ناکارآمد و نیازمند تغییر» خواند. همزمان منابع عبری زبان اعلام کردند شمار افرادی که در اراضی اشغالی طومار توقف جنگ و بازگرداندن اسرا را امضا کردهاند، به بیش از ۱۲۰ هزار نفر افزایش یافته است. این منابع تاکید کردند که ۱۰ هزار نفر از امضاکنندگان این طومار نیروهای ذخیره ارتش و نظامیان سابق هستند. همچنین ۳۷ نفر از اسرای سابق اسرائیلی در غزه با امضای طوماری خواستار توقف فوری جنگ و بازگرداندن اسرا شدند. در همین راستا، رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که ارتش این رژیم شماری از پزشکان نظامی ذخیره را که طوماری در مخالفت با ادامه جنگ امضا کردهاند، به جلسات انضباطی با فرماندهان نظامی احضار کرده است. روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» چاپ سرزمینهای اشغالی در این باره به نقل از یک پزشک ذخیره در ارتش اسرائیل اعلام کرد که فرماندهان نظامی این رژیم در این جلسات، امضاکنندگان را تحتفشار گذاشتهاند تا امضای خود را پس بگیرند.
نظر شما