نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشته که در ۱۸ ماه گذشته، اسرائیل هوش مصنوعی را با نرم‌افزار تشخیص چهره ترکیب کرده تا چهره‌های تا حدی مبهم یا مجروح را با هویت واقعی تطبیق دهد. همچنین رژیم صهیونیستی برای گردآوری اهداف احتمالی حمله هوایی به هوش مصنوعی روی آورده و یک مدل هوش مصنوعی به زبان عربی ایجاد کرده تا یک چت‌بات را که می‌تواند پیام‌های متنی، پست‌های رسانه‌های اجتماعی و سایر داده‌های عربی را اسکن و تجزیه و تحلیل کند، راه‌اندازی کند.

ربات‌های قاتل

آگاه: سه نفر از افراد آگاه به این فناوری‌ها گفتند که بسیاری از این تلاش‌ها حاصل همکاری بین سربازان واحد ۸۲۰۰ و سربازان ذخیره‌ای است که در شرکت‌های فناوری مانند گوگل، مایکروسافت و متا کار می‌کنند. این افراد گفتند که واحد ۸۲۰۰ چیزی را راه‌اندازی کرد که به‌عنوان «استودیو» شناخته می‌شود و یک مرکز نوآوری و مکانی برای تطبیق متخصصان با پروژه‌های هوش مصنوعی است.

 نقش یگان ۸۲۰۰ در توسعه کشتار هوشمند
یگان ۸۲۰۰ یکی از بزرگ‌ترین و جنایت‌کارترین یگآنهای اطلاعاتی ارتش رژیم صهیونیستی است که مأموریت شنود، رمزگشایی از کدهای رایانه‌ای، جنگ و دفاع سایبری، ساخت انواع بدافزارها و هرآنچه را در حوزه جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات نیاز است، انجام می‌دهد. طبق گزارش نیویورک‌تایمز، مقامات صهیونیست و آمریکایی می‌گویند که حتی باوجوداینکه اسرائیل برای توسعه زرادخانه هوش مصنوعی تلاش می‌کرد، استقرار این فناوری‌ها گاهی منجر به شناسایی و دستگیری‌های اشتباه و همچنین مرگ غیرنظامیان می‌شد. مقامات دفاعی اروپایی و آمریکایی نیز اذعان کردند که هیچ گروه دیگری به‌اندازه صهیونیست‌ها در آزمایش ابزارهای هوش مصنوعی فعال نبوده است. این مقامات پیش‌نمایشی از چگونگی استفاده از چنین فناوری‌هایی در جنگ‌های آینده - و اینکه چگونه ممکن است به بیراهه بروند - ارائه دادند.
هاداس لوربر، رییس موسسه تحقیقات کاربردی در هوش مصنوعی مسئولانه! در موسسه فناوری هولون رژیم صهیونیستی و مدیر ارشد سابق شورای امنیت این رژیم نیز به جنایات ارتش اسرائیل علیه مردم غزه با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و ربات‌های قاتل اعتراف کرد و در توجیهی مشمئزکننده گفت: نیاز فوری به مقابله با بحران، نوآوری را تسریع کرد که بخش عمده‌ای از آن توسط هوش مصنوعی پشتیبانی می‌شد. این امر منجر به فناوری‌های تغییردهنده بازی در میدان نبرد و مزایایی شد که در نبرد حیاتی بودند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت که به دلیل ماهیت محرمانه فناوری‌های خاص، نمی‌تواند در مورد آنها اظهارنظر کند. متا و مایکروسافت از اظهارنظر خودداری کردند. گوگل اعلام کرد که کارمندانی دارد که در نقاط مختلف جهان فعالیت می‌کنند و کاری که این کارمندان انجام می‌دهند به گوگل ارتباطی ندارد.
رژیم صهیونیستی پیش از این نیز از درگیری‌های غزه و لبنان برای آزمایش و پیشرفت ابزارهای فنی برای ارتش خود در مواردی نظیر حمله پهپادها به انسان‌ها، ابزارهای هک تلفن و سیستم دفاعی گنبد آهنین که می‌تواند به رهگیری موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد کمک کند، استفاده کرده بود. چهار مقام صهیونیست گفتند که پس از عملیات طوفان الاقصی، فناوری‌های هوش مصنوعی به‌سرعت برای استقرار در واحدهای ارتش اسرائیل مجوز گرفتند. آنها گفتند که این امر منجر به همکاری بین واحد ۸۲۰۰ و سربازان ذخیره در پروژه «استودیو» برای توسعه سریع قابلیت‌های جدید هوش مصنوعی شد.

اعتراف صهیونیست‌ها به استفاده از هوش مصنوعی برای کشتار
آوی هاسون، مدیر اجرایی Startup Nation Central، یک سازمان غیرانتفاعی صهیونیستی که سرمایه‌گذاران را با شرکت‌ها مرتبط می‌کند، نیز به جنایات ارتش رژیم صهیونیستی با استفاده از هوش مصنوعی و ربات‌های قاتل اذعان کرد و گفت که سربازان ذخیره اسرائیلی از متا، گوگل و مایکروسافت، موفق به پیشبرد نوآوری در پهپادهای قاتل و ادغام داده‌های بسیار مهم از فلسطینیان شده‌اند. او گفت: سربازان ذخیره دانش و دسترسی به فناوری‌های کلیدی را که در ارتش در دسترس نبودند، به ارمغان آوردند. 
ارتش صهیونیستی خیلی زود از هوش مصنوعی برای تقویت ناوگان پهپادی خود استفاده کرد. آویو شاپیرا، بنیان‌گذار و مدیر اجرایی XTEND، یک شرکت نرم‌افزاری و پهپاد که با ارتش رژیم صهیونیستی همکاری می‌کند، گفت که الگوریتم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی برای ساخت پهپادها برای قفل‌کردن و ردیابی اهداف از راه دور استفاده می‌شوند. او گفت: در گذشته، قابلیت‌های هدایت به هدف‌گیری بر اساس تصویر هدف متکی بود. اکنون هوش مصنوعی می‌تواند خود شیء - چه یک ماشین در حال حرکت باشد و چه یک شخص - را با دقتی مرگبار تشخیص داده و ردیابی کند. شاپیرا گفت که مشتریان اصلی او، ارتش اسرائیل و وزارت دفاع ایالات متحده، از پیامدهای غیراخلاقی هوش مصنوعی در جنگ آگاه بودند.
ارتش رژیم صهیونیستی پس از حملات ۷ اکتبر، در ایست‌های بازرسی موقت بین نوار غزه شمالی و جنوبی، دوربین‌هایی را نیز به قابلیت اسکن و ارسال تصاویر با وضوح بالا از فلسطینی‌ها به یک برنامه تشخیص چهره تحت پشتیبانی هوش مصنوعی مجهز کرد. این سیستم نیز گاهی اوقات در شناسایی افرادی که چهره‌هایشان مبهم بود، مشکل داشت. دو افسر اطلاعاتی صهیونیست گفتند که این امر منجر به دستگیری، بازجویی و حتی کشتن فلسطینی‌هایی شد که به اشتباه توسط سیستم تشخیص چهره علامت‌گذاری شده بودند.

فناوری لاوندر و کشتار غیرنظامیان فلسطینی
چند ماه قبل بود که نشریه العربی جدید در گزارشی فاش کرد، اسرائیل به هرکدام از ساکنان نوار غزه، عددی بین ۱ تا ۱۰۰ تخصیص داده است. در این راستا، هر چه عددِ مربوط به یک فرد، به ۱۰۰ نزدیک‌تر باشد، این بدان معناست که وی به تشکیلات حماس و دیگر گروه‌های مقاومت در نوار غزه نزدیک‌تر است و هدفی ارزشمند برای ترور تلقی می‌شود. این نشریه شناخته شده عربی به این مسئله اشاره داشته که رژیم اسرائیل از یک فناوری با نام Lavender استفاده می‌کند و اقدام به شناسایی اهداف خود می‌کند.
تاکنون نقدهای جدی به استفاده رژیم صهیونیستی از فناوری‌های هوش مصنوعی برای ترور نیروهای مقاومت منتشر و مطرح شده است. به‌عنوان‌مثال، بسیاری از منتقدان این سوال را مطرح می‌کنند که اساساً استفاده از فناوری‌های هوش‌مصنوعی برای شناسایی و ترور نیروهای مقاومت، با این هدف صورت می‌گیرد که تلفات افراد غیرنظامی کاهش یابد و در این زمینه شاهد وقوع فجایع انسانی نباشیم. حال سوال اینجاست که چطور می‌شود که تنها در جنگ غزه شاهد کشته و مجروح و مفقودشدن حدود ۲۰۰ هزار غیرنظامی بوده‌ایم؟
بهره‌گیری گسترده رژیم صهیونیستی از فناوری‌های هوش مصنوعی و آنچه ربات‌های قاتل خوانده می‌شود و درعین‌حال، ثبت آمارهای بالای کشتار انسان‌های بیگناه در میدان‌های جنگ غزه و لبنان، بار دیگر این واقعیت که همواره مورد نگرانی بسیاری از تحلیلگران حوزه روابط بین‌الملل بوده را برجسته کرده که استفاده بی‌ملاحظه از فناوری‌های مدرن و هوش مصنوعی، می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که در آن، کشتار انسان‌ها، هم ساده‌سازی می‌شود و هم در حجمی گسترده رخ می‌دهد. اقدام رژیم صهیونیستی در استفاده از هوش مصنوعی برای اهداف جنایت‌آمیز برای اولین‌بار در تاریخ به اولین اقدام آمریکا در استفاده جنایت‌کارانه از بمب اتم شباهت دارد و جامعه جهانی بیش از گذشته باید به فکر محدودکردن کشورها در استفاده مخرب از این تکنولوژی باشند. یکی از نکات مهمی که در مورد استفاده از فناوری‌های مختلف هوش مصنوعی در میدآنهای جنگ مطرح می‌شود این است که نباید اجازه داد ماشین‌ها و فناوری‌های مختلف، کنترل میدان جنگ را به دست بگیرند و دست به کشتار بزنند. این همان مسئله‌ای است که اسرائیل در رابطه با آن بی‌تفاوت است و با استفاده از فناوری‌های مختلف، عملاً فضایی را فراهم کرده که در آن کشتار در سطوحی غیرقابل‌کنترل رخ می‌دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.