هوش مصنوعی، اکنون می‌تواند بیماری پارکینسون را تنها با گوش‌دادن به کسی که جمله ساده «روباه قهوه‌ای چابک از روی سگ تنبل می‌پرد» را با صدای بلند می‌خواند، تشخیص دهد. این فناوری پیشرفته ۸۵.۷‌درصد مواقع این بیماری عصبی را به درستی تشخیص داده و به‌طور بالقوه به میلیون‌ها نفری که به مراقبت‌های پزشکی تخصصی دسترسی ندارند، امید می‌بخشد.

هوش مصنوعی، پارکینسون را تنها با گوش‌دادن به یک جمله تشخیص داد

آگاه: محققان دانشگاه روچستر کشف کردند که تغییرات ظریف در الگوهای گفتاری ممکن است پارکینسون را قبل از بروز لرزش‌های آشکار و سفت‌شدن عضلات، آشکار کند. سیستم هوش‌مصنوعی آنها، کیفیت صدا، ریتم و تلفظ را هنگامی که افراد جمله آشنایی را که شامل تمام حرف الفبا است، بیان می‌کنند، تجزیه و تحلیل می‌کند.
به نقل از اس‌اف، انتظار می‌رود موارد پارکینسون تا سال ۲۰۳۰ دو برابر شود، با این حال کل مناطق با کمبود شدید متخصص مغز و اعصاب مواجه هستند. در سال ۲۰۱۴، بنگلادش تنها ۸۶ متخصص مغز و اعصاب برای بیش از ۱۴۰ میلیون نفر جمعیت داشت، در حالی که برخی کشورهای آفریقایی به ازای هر سه میلیون نفر یک متخصص مغز و اعصاب داشتند.احسان حق، استاد دانشکده علوم رایانه روچستر و مدیر مشترک آزمایشگاه تعامل انسان و رایانه روچستر، در بیانیه‌ای می‌گوید: بخش‌های وسیعی از ایالات متحده و سراسر جهان وجود دارد که دسترسی به مراقبت‌های تخصصی عصبی در آنها محدود است. با رضایت کاربران، رابط‌های کاربری مبتنی بر گفتار مانند آمازون الکسا یا گوگل هوم می‌توانند به‌طور بالقوه به افراد کمک کنند تا تشخیص دهند که آیا نیاز به مراقبت بیشتر دارند یا خیر. این فناوری به جای جایگزینی پزشکان، می‌تواند به‌عنوان یک سیستم هشدار اولیه قدرتمند در مبارزه جهانی علیه بیماری پارکینسون عمل کند. با افزایش سن جمعیت در سراسر جهان، انجام یک آزمایش گفتار ساده می‌تواند به تشخیص این بیماری ویرانگر قبل از اینکه خیلی دیر شود و تغییری ایجاد نشود، کمک کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.