۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۴
کد خبر: ۱۷٬۴۶۶

رئیس دبیرخانه شورای ‌عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه افزودن سبزیجات و کنجد به‌دلیل احتمال نگهداری نامناسب و آلودگی این مواد به نان ممنوع می‌شود، گفت: در کل کشور ۸۰ کارخانه نان کامل داریم اما شهر تهران حتی یک کارخانه آرد کامل هم ندارد.

افزودن سبزیجات به نان ممنوع می‌شود

آگاه: سیدحسن امامی‌رضوی درباره آخرین وضعیت تولید نان کامل در کشور اظهار کرد: نان کامل ارزش غذایی بیشتری دارد و سبوس آن برای سلامت مردم بسیار مفید است اما ما با چالش‌های زیادی در حوزه تولید نان کامل مواجه هستیم، در عین حال به‌طور جدی‌تری تحقق پخت نان کامل در کشور را پیگیری می‌کنیم. وی با بیان اینکه نان و آرد کامل و سبوس‌دار هنوز به یک فرهنگ عمومی میان مردم تبدیل نشده است، افزود: در این زمینه آنچه اهمیت دارد این است که مردم باید مطالبه‌گر تولید نان کامل در نانوایی‌های کشور باشند اما به‌رغم همه تلاش‌هایی که در دو سال گذشته برای تثبیت این موضوع انجام شده است، هنوز «نان کامل» مطالبه مردمی نیست. مردم همچنان به‌سمت نان‌های سنتی و سفید و بدون سبوس تمایل دارند؛ نان‌هایی که اغلب کیفیت بالایی ندارند و حتی بعضا دارای افزودنی‌های غیرمجاز هستند. امامی رضوی با ارائه مثالی ادامه داد: در نانوایی‌ها می‌بینیم که کنجد یا سبزیجات به نان اضافه می‌کنند، چون مردم آن را بیشتر می‌پسندند اما طبق آخرین جلسه‌ای که با وزارت کشور و وزارت جهاد کشاورزی و کمیسیون اصل ۹۰ داشتیم مصوب شد که این افزودنی‌ها در نانوایی‌ها رسما ممنوع شود، چون افزودن آنها زیان‌بار است. وی درباره دلیل تصمیم برای ممنوع شدن افزودنی‌ها به نان نیز گفت: دلیل ممنوعیت این است که فرآیند نگهداری این مواد افزودنی مشخص نیست، مثلا نمی‌دانیم کنجد را کجا نگهداری می‌کنند؛ در یخچال نگهداری می‌شود یا در محیطی آلوده؛ چرا که نگهداری این مواد مقررات خاصی ندارد و ممکن است بر اثر نگهداری نامناسب فاسد شود. رئیس دبیرخانه شورای ‌عالی سلامت و امنیت غذایی درباره میزان سبوس‌گیری از آرد نان‌های سنتی نیز توضیح داد: نان سنگک سبوس‌گیری کمتری نسبت به سایر نان‌ها دارد و در زمان حاضر از این جهت، بهترین نان محسوب می‌شود، در حالی که آرد نان بربری، بین ۱۵ تا ۱۸ درصد سبوس‌گیری می‌شود که بین نان‌ها بیشترین سبوس‌گیری را دارد. وی با اعلام اینکه «در زمان حاضر در کل کشور حدود ۶۰۰ واحد نانوایی تولید نان کامل و ۸۰ کارخانه آرد کامل داریم»، تصریح کرد: در شهر تهران حتی یک نانوایی تولیدکننده نان کامل (سبوس‌دار) هم نداریم، علتش این است که اتحادیه نانوایان مطالبه‌ای نمی‌کند و در خود تهران هم کارخانه آرد وجود ندارد که نشان می‌دهد تهران با داشتن حدود ۱۰ درصد جمعیت ثابت کشور و ۲۰ درصد جمعیت شناور، هیچ کارخانه آرد کاملی ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.