استمرار مردمی‌ترین انقلاب

امیر اسماعیلی ـ سردبیر
۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۹

عصای امام(ره) که بالا رفت، دل‌ها یک‌دل شد و مشت‌ها گره. مردم ایستادند پای پیر و مراد خود و رقم زدند انقلابی را که بسیاری از اندیشکده‌ها و موسسات آینده‌پژوهی غربی محقق شدن آن را دور از تصور و واقع می‌دیدند.

آگاه: اما نه‌تنها انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، بلکه با مقاومت مردم حوادث سهمگین سال‌های ابتدایی دهه‌۶۰ به‌واسطه رذالت گروهک منافقین و بعد از آن هشت سال دفاع در برابر جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق نیز گذشت و ایران اسلامی سربلند از این مقاطع و سناریوهای غربی برای مقابله با انقلاب بیرون آمد. طی سال‌های ابتدایی انقلاب، ایران وقایع و رویدادهای خاصی را تجربه کرد که هرکدام از آنها به‌واسطه آن که مردم چشم و دلشان به‌سمت پیر جماران بود از همه آنها سلامت گذشت و به دوره‌ای رسیدیم که همان عصا در دست پیر و مراد دیگری قرار گرفت که همان تدبیر و شجاعت امام را داشت و ناخدای کشتی‌ای شد که در دریایی پر از التهاب به‌سمت مقصد در حرکت بود.
عزت آنجا بود که پرچم ایران اسلامی به محور جریان مقاومت در دنیا تبدیل شد و هر آنچه از مستضعفین و مظلومان عالم است 
زیر سایه این پرچم جایی برای آرامش دارد. نقش مردم همیشه در اداره جامعه مهم بوده است، در حوادثی مانند سیل و زلزله همیشه مردم پای کار بوده‌ و منتظر تصمیم دولتی نبوده‌اند و این تعبیر برداشت درستی است که در خط‌مشی حکومتی امام‌(ره) و رهبر انقلاب، ابتدا کارهایی باید به‌صورت خودجوش در بین مردم شروع شود و سپس امام(ره) امت براساس فرهنگ شیعی، میل، انتظار و خواستی که در مردم وجود دارد آن را سامان، جهت، رشد، توسعه و سرعت دهند. 
از منظر رهبر انقلاب، انقلاب اسلامی پنج مرحله دارد: مرحله اول پیروزی، مرحله دوم تشکیل نظام جمهوری اسلامی و تثبیت آن. مرحله سوم دولت اسلامی یا اسلامی شدن دستگاه‌های نظام است، مرحله چهارم، اسلامی شدن جامعه و درنهایت مرحله پنجم، تشکیل جامعه جهانی اسلام یا همان تمدن نوین اسلامی است که در تمامی این مراحل مردم نقش اصلی و تعیین‌کننده دارند.
رهبر انقلاب بارها و بارها در بیانات خود فرموده‌اند که مسئله اصلی حضور و میل مردم برای به صحنه آمدن و نقش‌آفرینی است. هر زمان مردم به‌صورت گسترده، میلیونی، سازماندهی‌شده و به‌موقع پای‌کار آمده‌اند و ایفاگر کنش‌های موثر بوده‌اند مسائل حل شده است.
حال باید به مسئله‌ای جدی توجه کرد و آن مرحله سوم از مراحل پنج‌گانه بالاست؛ مسئله اسلامی‌شدن دستگاه‌ها و جامعه. کاری که بدون حضور مردم هیچ‌گاه قابلیت تحقق ندارد. برای این موضوع توجه به حرکت‌های تشکیلات و خودجوش اولویت جدی دارد. نقش حلقه‌های میانی موثر است باید فعالیت موسسات دغدغه‌مند فرهنگی و گروه‌های جهادی نه ۱۰برابر که ۱۰۰برابر شود و این کار، کار دستگاه‌های حاکمیتی نیست، بلکه عمل و تلاش جوانان فعال و نخبه در سراسر کشور است که باید میدان‌داری کنند و خستگی به خودشان راه ندهند که آینده روشن است و آن که تا قله 
راهی نیست... .