آگاه: بهترین زمان بازدید از جزیره ابوموسی نیمه دوم سال است و اغلب تورهای ابوموسی در این فصول برگزار میشوند. در این بازه زمانی میتوانید در هوایی مطلوب از چشماندازهای زیبای خلیجفارس لذت ببرید و انواع تفریحات آبی نظیر کایاکسواری و غواصی را تجربه کنید. برای اقامت نیز میتوانید از مهمانسراها و اقامتگاهها استفاده کنید.
جزیره ابوموسی با مساحت حدود ۱۲کیلومترمربع، در جنوبیترین منطقه ایران قرار دارد. این جزیره، بهعنوان یکی از ۱۴جزیره هرمزگان، به ایران تعلق دارد. ابوموسی، در فاصله حدود ۲۲۰کیلومتری بندرعباس و حدود ۷۵کیلومتری بندرلنگه، جایی در میان آبهای خلیج همیشه فارس قرار گرفته است. شهر ابوموسی، خود مرکز جزیره ابوموسی به شمار میآید و شهرستان ابوموسی که جزایر زیادی را شامل میشود، حدود ۶۹کیلومترمربع مساحت دارد.
در طول تاریخ، جزیره ابوموسی بههمراه جزایر دیگرش، مثل تنب کوچک و تنب بزرگ، در مالکیت ایران بوده است. در دوره قاجار، انگلیس توانست بهمدت حدود ۶۸سال این جزیره را به اشغال خود دربیاورد اما در سال۱۹۷۱ میلادی تفاهمنامهای بین دو طرف امضا شد که بهموجب آن، مالکیت جزیره ابوموسی مجدد به ایران داده شد.
در اسناد تاریخی موجود، ابوموسی در گذشته با نام «بوموو» (BOUMOU) یا «بوماو» و سپس «بوموسو» شناخته میشد که در لغت بهمعنای مکان سبز بود. در نقشههای قدیمی نیز «بوموف» یا همان «بوموسو» دیده میشود که «بوم» بهمعنای مکان و «سو» با چند معنی در نظر گرفته میشود، یکی از معانی آن را میتوان نام نوعی سبزی دانست و معنای دیگر آن، در زبان فارسی کهن، به «سبز» تعبیر میشود که با کنار هم قرارگرفتن این کلمات، بوموسی به معنی «سرزمین سبز» است. نام فعلی «ابوموسی» از حدود ۱۰۰سال پیش برای این منطقه رواج یافت که بهجای بوموسو بهکار میرود.
این جزیره اراضی کشت و زرع بسیار محدودی دارد و بیشتر مردم بومی این جزیره به صید ماهی مشغول هستند و از این راه کسب درآمد دارند. جزیره ابوموسی از همان زمانهای دور، با ظرفیت بسیار زیاد صدور نفت خام شناخته میشد و همین امر، موقعیتی خاص و استراتژیک برای آن بهوجود آورد.
جزیره ابوموسی بهعنوان جنوبیترین جزیره ایران، هوایی گرم و شرجی و طبیعتی منحصربهفرد دارد. سواحل این جزیره بسیار بکر و دستنخورده هستند که همین موضوع، میتواند آن را به جاذبهای زیبا تبدیل کند.
ازجمله جاذبههای جزیره ابوموسی، مسجد جامع آن است. این مسجد با معماری زیبا و کاربری خود در بین مردم، بسیار موردتوجه اهالی قرار دارد. گنبد و گلدستههای زیبای این مسجد، مانند فیروزهای در دل جزیره ابوموسی میدرخشند. مسجد جامع ابوموسی در مساحتی بیش از ۱۱,۰۰۰مترمربع، حدود سال۸۰ افتتاح شد. در طراحی این مسجد، معماری خاص و قدیمی اولویت داشت و همین امر سبب محبوبیت بیش از پیش آن شد.
سواحل ابوموسی، با آبهای زلال و شفاف و ماسههای سفید، از زیباترین سواحل خلیجفارس به شمار میروند. تنوع سواحل در این جزیره، تجربههای مختلفی را برای گردشگران فراهم میکند. سواحل ماسهای برای آفتاب گرفتن و شنا مناسب هستند، درحالیکه سواحل صخرهای برای غواصی و تماشای دنیای زیر آب جذابیت دارند. آرامش و سکوت حاکم بر سواحل ابوموسی، فرصتی برای دوری از هیاهوی شهر و لذتبردن از طبیعت بکر را فراهم میآورد. آبهای اطراف ابوموسی، همچون آکواریومی طبیعی است که زیباییهای زیر آب را بهشکلی شفاف نشان میدهد.
بهترین زمان سفر به ابوموسی، فصلهای خنک سال یعنی پاییز و زمستان است. در این فصول، دمای هوا بین ۲۰ تا ۲۵درجه سانتیگراد است و شرایط آبوهوایی، برای فعالیتهای فضای باز بسیار مناسب است. در فصل تابستان، دمای هوا به بالای ۴۰درجه سانتیگراد میرسد و رطوبت هوا نیز بسیار بالا میرود که میتواند سفر را برای گردشگران دشوار کند.
۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۱
جزیره ابوموسی یا بوموسی، یکی از مهمترین و استراتژیکترین جزایر خلیجفارس محسوب میشود. این جزیره در استان هرمزگان قرار دارد و از طریق بندرعباس میتوان بهصورت دریایی یا هوایی به آن دسترسی داشت. با سواحلی آکواریومی و طبیعتی بکر، ابوموسی یکی از جذابترین مقاصد سفر در جنوب کشور است.