آگاه: ویتامین E: برخی شواهد نشان میدهد که ویتامین E میتواند برای ذهن و حافظه افراد مسن مفید باشد. منابع غذایی حاوی ویتامین E عبارتاند از: آجیل، دانهها، روغنهای گیاهی سبزیجات، مانند اسفناج و کلم بروکلی.
ویتامین D: براساس تحقیقات سال۲۰۲۳، ویتامین D ممکن است با مسیرهای سیگنالینگ مغزی مرتبط با بیماریهای عصبی مانند آلزایمر یا بیماری پارکینسون تداخل داشته باشد و از بروز آنها پیشگیری کند. ویتامین D را میتوان از طریق قرارگرفتن در معرض نور خورشید و خوردن برخی موادغذایی مانند ماهیهای چرب یا تخممرغ دریافت کرد.
امگا ۳:در کنار مصرف دو ویتامین فوق، تحقیقات انجامشده در سال ۲۰۲۲ نشان میدهد که امگا۳ نیز به کاهش علائم زوال شناختی خفیف، که میتواند شامل ازدستدادن حافظه باشد، کمک میکند. گنجاندن امگا۳ در رژیم غذایی منجر به یادگیری بهتر، تقویت حافظه، بهبود عملکرد شناختی و افزایش جریان خون به مغز شود. ماهیهایی مانند سالمون و ماهی خال مخالی غنیترین منابع امگا۳ و شامل دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) هستند.
منبع: healthline
۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳
رژیم غذایی تاثیر بسزایی بر عملکرد مغز دارد، در این میان مصرف برخی ویتامینها نیز برای جلوگیری از تضعیف حافظه توصیه میشوند.تحقیقات نشان میدهد که ویتامینهای خاصی مانند ویتامینهای E، D و مکمل امگا۳ به تقویت عملکرد مغز، بهویژه در افرادی که مبتلا به زوال عقل هستند، کمک میکنند.