۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۴

برای حفظ سلامت قلب، عروق و مغز، داشتن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی، ضروری است؛ زیرا حدود ۲۵ درصد از خونِ بدن ما به مغز می‌رسد.

آگاه: به گزارش ایسنا، متخصصان تغذیه و سلامت تاکید دارند مصرف غذاهای سرشار از چربی‌های اشباع‌شده و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده‌ به‌ویژه خوراکی‌های فوق‌فرآوری‌شده‌ می‌تواند به رگ‌های خونی مغز آسیب برساند و خطر اختلال در عملکرد مغز و احتمال سکته مغزی و زوال عقل را افزایش دهد.
همچنین مهم است که از مصرف بیش ‌از حد قند پرهیز کنیم. قند زیاد می‌تواند توانایی مغز را در تولید «آدنوزین تری‌فسفات» (ATP)  که انرژی لازم برای انجام فرایندهای حیاتی سلولی را تامین می‌کند، مختل کند. علاوه‌بر این، قند زیاد می‌تواند باعث افزایش ناگهانی انسولین و اختلال در متابولیسم مغز شود و احتمالا بر عملکرد شناختی تاثیر بگذارد.
نشریه «نیویورک‌پست» در همین رابطه هشت خوراکی مفید برای سلامت مغز را برشمرده است.
ـ ماهی‌های غیرپرورشی
ـ سبزیجات برگ‌دار
ـ گوجه‌فرنگی‌
ـ گردو و انواع توت‌ها
ـ روغن زیتون
ـ زردچوبه و زنجبیل
ـ قهوه و چای
ـ ذرت بوداده خانگی.