آگاه: بستنی یک خوراکی محبوب در سراسر جهان است، اما تحقیقات اخیر نشان میدهد که بستنی ساخته شده از شیر اسب میتواند مزایای سلامتی شگفتانگیزی نسبت به نسخه سنتی آن که با شیر گاو درست میشود، داشته باشد.
به نقل از آیای، گروهی از دانشمندان علوم غذایی در دانشگاه فناوری وست پومرانین(West Pomeranian) در لهستان دریافتند که تهیه بستنی با شیر اسب به جای شیر گاو یک انتخاب غذایی مناسب است.
این گروه در مطالعه خود که در سایت PLOS ONE منتشر شده است، چهار نوع بستنی با استفاده از شیر اسب و انواع مختلف باکتری ایجاد کردند.
فواید بستنی شیر اسب
بستنی به شکل سنتی با افزودن شیر گاو به خامه گاو همراه با مواد دیگر تهیه میشود و نتیجه یک خوراکی شیرین است که در سراسر جهان محبوبیت دارد.
این تیم در این مطالعه جدید دریافت که جایگزینی شیر گاو با شیر اسب و افزودن آن به خامه گاو یک انتخاب غذایی مناسب است. مصرف شیر اسب بیسابقه نیست. بسیاری از فرهنگها در سراسر جهان قرنها از آن به جای شیر گاو استفاده میکردند و بسیاری بر این باورند که به مزایای سلامتی آن هنوز پرداخته نشده است.
تحقیقات قبلی نشان داده است که شیر اسب از نظر ساختار به شیر انسان نزدیکتر از شیر گاو است و افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند میتوانند با خیال راحت شیر اسب بنوشند.
شیر اسب همچنین حاوی آنزیمها و پروتئینهای مفیدی است که در شیر گاو یافت نمیشود و چربی کمتری نیز دارد. به همین دلیل، دانشمندان امکان استفاده از شیر اسب را به جای شیر گاو در محصولات غذایی مختلف بررسی کردند.
از شیر اسب میتوان برای تهیه ماست و بستنی استفاده کرد. شیر اسب به دلیل ترکیب ویژهای که دارد، میتواند به عنوان یک ماده غذایی با ارزش در نظر گرفته شود که میتواند به سلامت افراد نیز کمک کند.
بستنیهای شیر مادیان میتوانند بهطور موثر ماست و باکتریهای پروبیوتیک تحویل دهند. پس از تولید، سطح پروبیوتیکها از مقدار درمانی موردنیاز فراتر میرود. همه بستنیهای شیر اسب ویژگیهای حسی مشابهی داشتند و همه آنها کیفیت حسی و کلی بالایی داشتند.
منبع: ایسنا