۲۸ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰

 بسیاری از ما به اندازه‌ای که می‌دانیم باید مصرف کنیم، میوه و سبزیجات نمی‌خوریم، اما ممکن است این هدف اکنون کمی دست‌یافتنی‌تر باشد.

آگاه: دانشمندان اسپانیایی یک «کاهوی طلایی» جدید با مواد مغذی ۳۰برابر بیشتر از خوراکی‌های سبز معمولی ساخته‌اند.کاهو هیجان‌انگیزترین سبزی نیست، اما اغلب آن را در کنار ساندویچ‌ها، خورشت‌ها و سایر وعده‌های غذایی به عنوان راهی برای به‌دست‌آوردن مواد مغذی اضافی خواهید یافت. اما شاید راهی برای به دست آوردن مزایای سلامتی بیشتر از کاهو وجود داشته باشد.
به نقل از نیواطلس، گروهی از موسسه تحقیقاتی زیست‌شناسی مولکولی و سلولی گیاهی(IBMCP) یک کاهوی ساده را برای تقویت مواد مغذی آن مهندسی ژنتیکی کرده است. به‌طور خاص، آنها سطح آنتی‌اکسیدانی به نام بتاکاروتن را افزایش دادند که بدن شما برای ساختن ویتامین A از آن استفاده می‌کند. این برای بینایی سالم، عملکرد سیستم ایمنی و رشد سلولی مهم است و تصور می‌شود در برابر آلزایمر، بیماری‌های قلبی و برخی از انواع سرطان محافظت ایجاد کند.بتاکاروتن معمولا به مقدار زیاد در سبزیجاتی مانند هویج، کدو تنبل و سیب‌زمینی شیرین یافت می‌شود. همانطور که ممکن است حدس بزنید، رنگ رایج در بین سبزیجات دارای این ماده، نارنجی است و این کاهوی جدید نیز از این قاعده مستثنا نیست. مقادیر بیشتری از بتاکاروتن برگ‌ها را به رنگ زرد قابل‌توجهی درمی‌آورد و از این رو به آن، کاهوی طلایی می‌گویند. سطح بتاکاروتن در برگ کاهوی طلایی تا ۳۰برابر بیشتر از کاهوی معمولی بود و این آنتی‌اکسیدان‌ها از نظر زیستی در ‌دسترس‌تر بودند، به این معنی که سیستم گوارشی ما می‌تواند آنها را راحت‌تر از غذا استخراج کند.
نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: کار ما با موفقیت بتاکاروتن را در محفظه‌های سلولی تولید و انباشته کرده است. این کاهوی طلایی به‌زودی می‌تواند به سالاد بهبودیافته ژنتیکی با تربچه و نخود مغذی‌تر و گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی بنفش غنی از آنتی‌اکسیدان اضافه شود. این تحقیق در مجله Plant منتشر شد.