آگاه: مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در بیانیه اخیر خود موجودیت رژیم جعلی اسرائیل را بهرسمیت شناخته است! این مجمع که با انگیزه ایجاد یک جریان موازی در مقابل «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم» تشکیل شده است و پیشتر نیز در دورههای مختلف، مواضعی تعجببرانگیز اتخاذ کرده بود، اینبار نیز بدون توجه به جنایات وحشیانه و سَبعانه و نسلکشی صهیونیستها در غزه و جنوب لبنان، راهکار به رسمیت شناختن رژیم موقت صهیونیستی را در قالب «طرح دوکشوری» پیش کشیده است! در بخشی از بیانیه این مجمع آمده است: «این مجمع، بازگشت این رژیم به مرزهای قانونی پیش از تهاجم ۱۹۶۷ و تشکیل دولت مستقل فلسطین (همان طرح دو دولتی قدرتهای استکباری غرب) را راهحل برونرفت از این بحران میداند!»
بیانیه مجمع مدرسین ناظر بر به رسمیت شناختن رژیم اشغالگر قدس و تاکید بر راهحل «دو دولتی» برای برونرفت از بحران در فلسطین در شرایطی است که مشکل فلسطین اشغالگری یک رژیم جعلی خاص و استعمارساخته است؛ رژیمی بیریشه و زاده استعمار که برای سرزمین فلسطین نبوده و از بیرون وارد شده است. راهحل فلسطین نیز جز این نیست که سرزمین فلسطینیان به مردم فلسطین بازگردانده شود و در فلسطین دولتی سر کار بیاید که موردتوافق همه مردم فلسطین باشد؛ مردمانی که صاحبان اصلی فلسطیناند و درصدی از آنها در شرایط کنونی در داخل فلسطین هستند و برخی نیز آواره شده و در کشورهای همجوار سکنی گزیدهاند و به «طوق» معروف هستند. این مردم باید سرنوشت فلسطین را تعیین کنند اما باوجود اینهمه اسناد و ادله و صراحتهای تاریخی، مجمع مدرسین در کمال تعجب، تشکیل رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی را قانونی معرفی میکند و به روی خود نمیآورد که رژیم وحشی اسرائیل با اشغال نظامی سرزمین فلسطین، قتلعام گسترده ساکنان بومی این سرزمین مقدس، آواره کردن میلیونها فلسطینی از وطن خود و هزاران جنایت دیگر که علیه مردم مظلوم این مرز و بوم مرتکب شده، شکل گرفته و با عنوان جعلی اسرائیل پدید آمده است.
اما بیانیه و اعلام موضع اخیر مجمع مدرسین با واکنشهای بسیاری در محافل مختلف بهویژه حوزههای علمیه مواجه شد و همگان به اتفاق آرا بیانیه این مجمع را که متصف به حوزه علمیه قم است، نکوهش کردند و بهدرستی این موضوع را پیش کشیدند که مجمع مدرسینیها بر مبنای چه متر و معیاری در روزهایی که بر حجم توحش و سبوعیّت صهیونیستها افزوده شده، بیانیه به رسمیت شناختن آنها را صادر کردند؟!
اخطار و انذار محسنیاژهای
در همین راستا، حجتالاسلام محسنی اژهای، رییس قوه قضاییه روز گذشته در جریان نشست شورای عالی قوه قضاییه در خلال سخنانش پیرامون مقابله با برهم زنندگان امنیت روانی مردم و نقشآفرینان پازل ضدامنیتی رژیم موقت صهیونی علیه مردم ایران، به بیانیه اخیر مجمع مدرسین نیز اشاره کرد و گفت: برخی افراد که عنوان محقق و استاد حوزه را دارند، مبادرت به اقداماتی میکنند که خلاف امنیت است؛ آنها در کمال تعجب و درحالیکه رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی طی بیش از یک سال اخیر شنیعترین و گاهی بیسابقهترین جنایات را علیه مردم فلسطین و لبنان مرتکب شده است، اظهارات و حرف و نظری را ابراز میکنند که در مقطع فعلی، بسیار سنگین و ثقیل و ناخوشایند است؛ آیا آنها این همه جنایات صهیونیستهای درنده علیه مردم و کودکان و بیماران را در غزه و جنوب لبنان نمیبینند؟! علیایحال دادسرای ویژه روحانیت به تشکلِ مزبور اخطار کرده که درصدد اصلاح حرف و نظر ناصواب خود برآید و جبرانمافات کند؛ به دادستان ویژه روحانیت قم نیز تاکید کردهام که چنانچه اصلاح و جبران از ناحیه تشکلِ مزبور صورت نگرفت، برخورد مقتضی در قبال آن، اِعمال شود.اما علاوه بر واکنش قاضیالقضات به بیانیه تعجببرانگیز مجمع مدرسین، تشکلها و شخصیتهای حوزوی نیز به این بیانیه موهوم واکنش نشان دادند؛ در همین راستا، حجتالاسلام علیاصغر مجتهدزاده، عضو بسیج اساتید حوزه علمیه قم در مصاحبهای تصریح کرد: مجمع اصلاحطلب مدرسین و محققین، راهحل صلح پایدار را تشکیل دو دولت مستقل دانسته است. جای تعجب است که مجمع، راهحل آمریکا را نشخوار کرده است؛ طرحی که حتی محمود عباس آمریکایی، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین و بسیاری از مقامهای فلسطینی و کشورهای دیگر با این طرح بهشدت مخالفت کردهاند. نام طرح «دو دولت مستقل» همان «معامله قرن» یا طرح «صلح ترامپ» پیشنهادی مبنی بر صلح میان اسرائیل و فلسطین برای گرهگشایی از درگیری این دو کشور است که از سوی دونالد ترامپ، رییسجمهوری سابق ایالات متحده آمریکا ارائه شد. این طرح به ابتکار «جرد کوشنر» رایزن ارشد رییسجمهوری وقت آمریکا تدوین شده است. طبق این طرح، اسرائیل در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدهای پیشین سازمان آزادیبخش فلسطین و قطعنامههای شورای امنیت و پیوستن بخشهایی از مناطق اشغالشده به خاک خود با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت میکند.
مجتهدزاده تاکید دارد اگر مجمع مدرسین و محققین بویی از ولایت برده بود طرح منطقی، مترقی و جذاب مقام معظم رهبری را که در اسناد سازمان ملل به ثبت رسیده، پیشنهاد میدادند. طبق این طرح مبارزان فلسطینی میتوانند یک همهپرسی از همه ساکنان اصلی فلسطین مطرح کنند. این همهپرسی، نظام سیاسی کشور فلسطین را معیّن میکند و ساکنان اصلی از هر قوم و دین، از جمله آوارگان فلسطینی در آن شرکت خواهند کرد؛ البته آنهایی که اشغالگرند حقی ندارند اما خود فلسطینیها، چه در سرزمین فلسطین، چه در کشورهای همسایه فلسطین در داخل اردوگاهها، چه در جاهای دیگر، هر جا هستند (و جمعیت آنها به چندین میلیون میرسد) میتوانند نظر بدهند.
طرح ابتکاری و متمدنانه ایران برای حل مسئله فلسطین
بهطورکلی، طرح و ابتکار منطقی و معقول جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر اقتضائات و چارچوبهای تمدنی و مقبول جوامع بشری است، برگزاری «همهپرسی ملی در سرزمین فلسطین» است. جمهوری اسلامی ایران برای حل مسئله فلسطین و پایان اشغالگری صهیونیستها، همواره بر مقوله برگزاری همهپرسی در سرزمین فلسطین و با مشارکت مردمان فلسطینی از ادیان و مذاهب و اقوام مختلف تاکید دارد و به موازات این تاکید، بر ضرورت بسط و توسعه گفتمان مقاومت در سراسر فلسطین نیز اصرار و اِبرام دارد تا صهیونیستهای اشغالگر وادار به پذیرش برگزاری همهپرسی شوند.
رهبر انقلاب در اردیبهشتماه سال جاری در دیدار معلمان، بار دیگر سیاست اصولی و مبنایی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با موضوع فلسطین را تشریح کردند و فرمودند: تا وقتی که فلسطین به صاحبان خودش برنگردد، مشکل غرب آسیا حل نخواهد شد. اگر ۲۰سال دیگر، ۳۰سال دیگر هم تلاش کنند که این رژیم را سرپا نگه دارند که انشاءالله نمیتوانند هم این کار را بکنند، مشکل حل نخواهد شد. مشکل آن وقتی حل میشود که فلسطین برگردد به صاحبان خودش، یعنی مردم فلسطینی. فلسطین متعلق به مردم فلسطین است که در بین آنها مسلمان هست، مسیحی هست، یهودی هم هست؛ فلسطین مال آنهاست؛ فلسطین را به آنها برگردانند، آنها رژیم خودشان را، نظام خودشان را تشکیل بدهند، بعد آن نظام تصمیم بگیرد که با صهیونیستها چه جوری معامله کند؛ بیرونشان کند یا نگهشان دارد؛ تصمیم را آنها بگیرند؛ این راهحلی است که چند سال پیش ما این را اعلام کردیم، در سازمان ملل هم ظاهرا ثبت شد؛ الان هم روی همین تکیه میکنیم؛ تا این اتفاق نیفتد، مسئله منطقه غرب آسیا حل نخواهد شد. بعضی خیال میکنند بروند کشورهای اطراف را وادار کنند که روابطشان را با رژیم صهیونیستی عادی کنند، مشکل حل خواهد شد؛ نه، اشتباه میکنند. فرض کنید کشورهای گوناگونِ این دُوروبَر، عمدتا کشورهای عرب، روابطشان را با رژیم صهیونیستی عادی هم بکنند، این، مشکل را حل نمیکند، بلکه مشکل را متوجه میکند به خود دولتهای آنها؛ یعنی آن دولتهایی که بر این جنایات چشم پوشیدند و با وجود یک چنین جنایاتی با آن رژیم دست دوستی دادند، ملتها به جان خود آن دولتها خواهند افتاد. اگر امروز ملتهای منطقه علیه رژیم صهیونیستیاند، آن روز ملتهای منطقه علیه دولتهای خودشان خواهند بود. به این شکل مشکل حل نمیشود؛ باید فلسطین به فلسطینیها برگردد. امیدواریم انشاءالله خدای متعال این آینده را هرچه زودتر برساند.