آگاه: طبق این تحقیق عسل مذکور مزایای زیادی از جلوگیری از پوسیدگی دندان گرفته تا کاهش وزن و مدیریت دیابت نوع۲ دارد. بیش از ۶۰۰نوع زنبور عسل بینیش در جهان وجود دارد که در مناطق استوایی و اطراف آن در سراسر جهان زندگی میکنند. آنها برخلاف زنبورعسلهای معمولی که عسل را در کندوهایی مومی تجمیع میکنند، عسل جمعآوریشده خود را در کوزههایی ساخته شده از ترکیب موم و صمغ درختان ذخیره میکنند.طعم عسل زنبورهای بدون نیش متمایز و ترش است. محققان دانشگاه کویینزلند پژوهش روی زنبورعسلهای بدون نیش انجام دادند و متوجه شدند محصول تولیدی آنها علاوهبر طعم متمایز حاوی نوعی قند نادر است که سبب میشود سالمتر باشد.ناتاشا هانگرفورد، محقق ارشد پژوهش در این باره میگوید: ما یک محقق مهمان از مالزی به نام «نورهاسنیدا زواوی» داشتیم که علاقهمند به تجزیه و تحلیل قندهای موجود در عسل بدون نیش بود. هنگامی که ما قندهای محتوی عسل را مشخص کردیم در کمال تعجب با مقدار زیادی دی ساکارید روبهرو شدیم که با هیچیک از استانداردهای معمول قندها در مواد غذایی مطابقت نداشت.دی ساکارید نوعی قند شامل دو مونوساکارید پیوندخورده به یکدیگر است. دیساکاریدی که محققان یافتند ترهالولوز بود که از یک مولکول فروکتوز متصل به یک مولکول گلوکز تشکیل شده است. محققان بین پنج گونه مختلف زنبورهای بدون نیش از مناطق نوگرمسیری و هندو استرالیایی، برای نخستینبار ترهالولوز را بهعنوان یک جزء اصلی شناسایی کردند که بین ۱۳ تا ۴۴گرم در هر ۱۰۰گرم از عسل هریک از این گونهها وجود داشت.
به گفته محققان، سطوح بالای ترهالولوز در عسل زنبور بدون نیش که قبلا ناشناخته بود روی سلامت تاثیرگذار است. هرچند این قند از نظر ساختاری شبیه ساکارز به حساب میآید، اما پیوند غیرمعمول بین گلوکز و فروکتوز در ترهالولوز نسبت به ساکارز پایدارتر است. این بدان معنی است که ترهالولوز در روده کوچک کندتر تجزیه میشود و به آن شاخص گلیسمی یا GI پایینتری میدهد؛ بنابراین، به جای افزایش ناگهانی، افزایش مداوم گلوکز خون ایجاد میکند.
سطح پایین GI ترهالولوز در دیابت نوع۲ نیز کارآمد است و کنترل قند گلوکز و حساسیت انسولین را بهبود میبخشد.
۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶
براساس تحقیقی جدید عسلی که زنبورهای عسل بدون نیش تولید میکنند حاوی مقدار زیادی از یک قند خاص است که برای دیابت نوع۲ و جلوگیری از پوسیدگی دندان مفید است.