۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۹

محافل غربگرا در حال تبلیغ و ترویج این گزاره هستند که چین در قبال تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم ایران اسلامی، موضع سکوت و انفعال را در پیش گرفت.

آگاه: این خلاف‌گویی و وارونه‌نمایی محافل غربگرا در حالی است که وزارت خارجه چین دیروز جمعه با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد که پکن از حق جمهوری اسلامی ایران در دفاع از امنیت ملی خودش، حمایت و پشتیبانی می‌کند. پیش‌تر نیز «لین جیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به سوالی درباره حمله شرارت‌آمیز و تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی علیه ایران در بامداد شنبه پنجم آبان، گفته بود که چین مخالف نقض حاکمیت ملی و امنیت دیگر کشورها و متوسل شدن مدام به زور و شدت عمل است. سخنگوی وزارت امورخارجه چین در واکنش به این اقدام شرارت‌آمیز رژیم صهیونیستی علیه ایران، گفت پکن مخالف نقض حاکمیت ملی کشورهاست. لین جیان در این‌باره گفت: وضعیت فعلی غرب آسیا به‌شدت متشنج است و طرفین ذی‌نفع باید از بالا بردن خطرات امنیتی در منطقه خودداری کنند. وی همچنین بیان کرد: برخی رخدادها، بار دیگر فوریت و ضرورت آتش‌بس و پایان دادن به جنگ را نشان داده‌اند. جامعه بین‌المللی، به‌ویژه قدرت‌های بانفوذ، باید نقش سازنده‌ای ایفا کرده و شرایط لازم را برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای ایفا کنند.
شایان ذکر است، چند روز پیش نیز نماینده چین در سازمان ملل، تلاش رژیم صهیونیستی برای توقف فعالیت‌های آژانس آنروا (آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی) را به‌شدت محکوم کرد.
اما برخلاف تبلیغات سوء برخی محافل غربگرا، ایران و چین تعاملات مثبتی دارند و مواضع این دو کشور مهم و متنفذ نیز بسیار به هم نزدیک است؛ کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان اخیرا در مصاحبه با المیادین گفته که روسیه و چین دنبال یک نظم نوین جهانی هستند که دنیا از سلطه غرب خارج شود، ما هم با آنها وجه اشتراک داریم. معتقدیم که قدرت‌های نوظهور از جمله ایران باید در نظم نوین جهانی نقش برجسته‌ای داشته باشند تا دنیا دموکراتیک تر اداره شود، نه آنکه از نظر مالی و سیاسی تحت سلطه غرب باشد. گام‌هایی که تابه‌حال در قالب سازمان شانگهای، بریکس و بانک نوین توسعه برداشته شده است، در این راستاست. ایران هم عضو آن‌ سازمان‌هاست و تلاش می‌کند در جهت ایجاد یک نظم نوین جهانی دنیا حرکت کند. نکته قابل تأمل آنکه محافل غربگرایی که چین را متهم به موضع انفعال در قبال شرارت‌های رژیم صهیونیستی علیه ایران می‌کنند، در قبال حمایت‌های تمام و کمال رژیم آمریکا از اسرائیل سکوت اختیار می‌کنند و حاضر نیستند واشنگتن را به سبب حمایت‌های همه‌جانبه‌اش از رژیم صهیونیستی محکوم کنند. مطالعه موسسه آمریکایی واتسون نشان می‌دهد که ۷۰درصد از هزینه‌های نظامی اسرائیل در جنگ کنونی علیه غزه و لبنان از خزانه‌ آمریکا تامین شده است. همچنین براساس پژوهش دانشگاه آمریکایی «براون»، رژیم آمریکا از هفتم اکتبر سال گذشته و آغاز جنگ در نوار غزه دست‌کم ۱۷میلیارد و ۹۰۰میلیون دلار به رژیم کودک‌کش صهیونیستی کمک نظامی کرده‌ است.