۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰

دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان و رییس‌جمهور سابق آمریکا توانست در انتخابات ریاست‌جمهوری ۵نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵آبان ۱۴۰۳) این کشور با کسب ۲۷۷رأی الکترال، بر رقیب دموکرات خود پیروز شود و به‌عنوان چهل‌وهفتمین رییس‌جمهور آمریکا پس از یک دوره غیرمتوالی دوباره به کاخ سفید راه یابد.

آگاه: پیش از این، دو رسانه آمریکایی فاکس نیوز و پایگاه خبری هیل وابسته به جمهوری‌خواهان آمریکا با برآورد آرای الکترال باقیمانده، دونالد ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان و رییس‌جمهور سابق این کشور را پیروز انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بودند.
هر یک از دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، برای ورود به کاخ سفید باید دستکم ۲۷۰رأی الکترال کسب می‌کردند. در ۴۸ایالت از ۵۰ایالت آمریکا، همه آرای «کالج الکترال» به کاندیدایی اختصاص می‌یابد که در آن ایالت پیروز شده است، حتی اگر اختلاف آرا بسیار کم باشد.
ترامپ در این دوره از رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، هفت رأی الکترال نیز بیشتر از حداقل اعلام‌شده قانونی، کسب کرد. بر اساس اعلام خبرگزاری آسوشیتدپرس، ترامپ ۲۷۷رأی الکترال و کامالا هریس ۲۲۴رأی الکترال کسب کردند و بدین ترتیب، ترامپ پیروز این دوره از انتخابات شد.
ترامپ ۷۸ساله در طول مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود که برای متوقف کردن مهاجران غیرقانونی مرزها را بسته و متعهد به کاهش مالیات‌های سراسری خواهد شد. از سویی دیگر، کامالا هریس، معاون رییس‌جمهوری آمریکا و نامزد حزب دموکرات که ۶۰ساله است، از رقیب جمهوری‌خواه خود شکست خورد و نتوانست عنوان نخستین رییس‌جمهور زن در این کشور را پس از هیلاری کلینتون از آن خود کند. هیلاری کلینتون نیز در سال‌۲۰۱۶ از ترامپ شکست خورد.
با این‌حال هریس طرفدار حق سقط جنین است و یک طرح اقتصادی برای ممنوعیت افزایش قیمت در فروشگاه مواد غذایی اجرا کرده و وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات به کمبود مسکن در آمریکا پایان خواهد داد. اما پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا یا هریس رقیب وی، تفاوتی در سیاست‌های خصمانه این کشور در قبال دولت‌های مختلف جهان ایجاد نمی‌کند، چراکه تصمیم‌گیرنده، لابی‌های پنهان در واشنگتن هستند.
روزنامه رأی‌الیوم در گزارشی نوشت: ترسیم سیاست خارجه و امور راهبردی آمریکا به دست رییس‌جمهور نیست که با تغییر رؤسای‌جمهور، سیاست‌های این کشور نیز تغییر کند، بلکه لابی‌های پنهان زمام امور را به دست دارند. ترامپ کاری برای کشورهای عربی نکرد، بلکه از آنها با امضای قراردادهای مختلف استفاده کرد. کشورهای عربی فکر می‌کردند ترامپ برای آنها خیر و خوبی به همراه دارد؛ بنابراین اینکه ترامپ رییس‌جمهور می‌شود یا هریس فرقی نمی‌کند. بااین‌حال دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان روز گذشته پس از پیروزی در انتخابات، در جمع هوادارانش در فلوریدا سخنرانی کرد و گفت: صادقانه بگویم این بزرگ‌ترین جنبش سیاسی تاریخ کشور است. کشور نیازمند کمک و التیام است. مرزها را سروسامان می‌دهیم و کشور را درست می‌کنیم، امشب تاریخ‌ساز شدیم و بر موانعی غلبه کردیم که فکر نمی‌کردند ممکن باشد.
ترامپ همچنین گفت: به نتیجه سیاسی باورنکردنی رسیدیم. این یک پیروزی سیاسی است که مشابه آن در تاریخ کشور دیده نشده است. از مردم آمریکا متشکرم که من را به‌عنوان چهل‌وهفتمین رییس‌جمهور انتخاب کردند. برای آینده و خانواده شما، با هر نفسی که دارم می‌جنگم تا آمریکایی شکوفا و امن ایجاد کنم؛ این تاریخ زرین آمریکا خواهد بود.
حماس: موضع ما در قبال دولت جدید آمریکا، به موضع و رفتار عملی آن در قبال مردم فلسطین بستگی دارد
از سویی دیگر، روز گذشته برخی گروه‌ها و کشورهای جهان به پیروزی «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور پیشین آمریکا و نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور، واکنش نشان دادند.
از این رو، در بیانیه جنبش حماس در قبال دولت جدید آمریکا آمده است: باتوجه‌به نتایج حاکی از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا، ما در جنبش مقاومت اسلامی (حماس) بر پنج نکته تاکید می‌کنیم؛ نخست اینکه موضع ما در قبال دولت جدید آمریکا به مواضع و رفتار عملی آن در قبال ملت فلسطین، حقوق مشروع و مسئله عادلانه آنها بستگی دارد. دوم، متاسفانه یادآوری می‌شود که تمامی دولت‌های متوالی آمریکا از زمان اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸ میلادی تاکنون مواضع منفی در قبال مسئله فلسطین داشته‌اند و همواره بزرگ‌ترین حامی اشغالگری صهیونیست‌ها در همه زمینه‌ها و ابعاد بوده‌اند. دولت قبلی آمریکا با پوشش سیاسی و نظامی جنایتکاران جنگی صهیونیستی برای ادامه وحشتناک‌ترین جنگ‌های نابودی و نسل‌کشی تاریخ معاصر که نقش آن را به‌عنوان یک شریک کامل در کشتار ده‌ها هزار نفر تایید می‌کرد، مسیری مغرضانه به سمت اشغال و تجاوز در پیش گرفت.
در نکته سوم این بیانیه آمده است؛ ما خواستار پایان تعصب کور نسبت‌به رژیم اشغالگر صهیونیست و تلاش جدی و واقعی برای توقف جنگ نسل‌کشی و تجاوزکارانه علیه ملت فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری و توقف تجاوز به ملت برادر لبنان هستیم. ما همچنین خواستار توقف حمایت نظامی و پوشش سیاسی از رژیم صهیونیستی و به رسمیت شناخته‌شدن حقوق مشروع ملت خود هستیم. رییس‌جمهور منتخب آمریکا موظف است به صدایی که بیش از یک‌سال از خود جامعه آمریکا درخصوص تجاوزات صهیونیست‌ها به نوار غزه، رد اشغالگری، نسل‌کشی و مخالفت با حمایت و جانبداری از رژیم صهیونیستی بلند شده است، گوش دهد.

مسکو: درباره پیروزی ترامپ دچار هیچ توهمی نیستیم
همچنین وزارت امورخارجه روسیه در پی پیروزی «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور پیشین آمریکا و نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد: پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که پس از وقفه‌ای چهارساله قرار است به کاخ سفید بازگردد، مسلما، نمایانگر نارضایتی آمریکایی‌ها از نتایج عملکرد دولت «جو بایدن» و برنامه انتخاباتی حزب دموکرات است که شتابزده، «کامالا هریس» معاون اول رییس‌جمهوری آمریکا را جانشین نامزدی رییس دولت اعلام کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: به‌رغم کارزار تبلیغاتی قوی دموکرات‌ها علیه دونالد ترامپ از طریق منابع دولتی و با حمایت رسانه‌های لیبرال، این نامزد جمهوری‌خواه که اولین دوره ریاست‌جمهوری‌اش را گذرانده، در مقابل رویه جهانی‌سازی کاخ سفید، روی مسائل اقتصادی و مهاجرت غیرقانونی که رأی‌دهندگان را نگران کرده، حساب کرد. در این بیانیه آمده است: ما درباره رییس‌جمهور منتخب آمریکا که برای روسیه به‌خوبی شناخته‌شده است و درباره ترکیب جدید کنگره که جمهوری‌خواهان طبق اطلاعات اولیه دست برتر را دارند، دچار هیچ توهمی نیستیم. طبقه سیاسی حاکم در آمریکا، صرف‌نظر از وابستگی‌های حزبی، به رفتارهای ضدروسی و خط‌مشی «بازداشتن روسیه» پایبند است.