۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶

متخصص طب سنتی به تشریح خواص میوه‌هایی که به بهبود مشکلات گوارشی کمک می‌کنند، پرداخت.

آگاه: مریم مقیمی، متخصص طب‌سنتی درمورد کسانی که مشکلات گوارشی دارند اظهار کرد: بهترین میوه برای کسانی که مشکلات گوارشی دارند در فصول سرد سیب پاییزی و بِه رسیده و شیرین است. توصیه می‌شود این افراد زیاد از مرکبات با مزاج سرد استفاده نکنند.مقیمی گفت: بسیاری از افراد میوه را از بازار خریداری می‌کنند و کمتر به میوه ارگانیک دسترسی دارند، پس توصیه می‌شود پوست میوه را موقع مصرف بکنند. پوست میوه دارای خواصی است اما به‌دلیل تجمع سموم در پوست آن نخوردنش برای بدن فرد بهتر است. متخصص طب‌سنتی اظهار کرد: افرادی که نمی‌توانند میوه خام مصرف کنند و مشکل گوارش دارند، می‌توانند بخارپز استفاده کنند. اگر فردی مشکل دیابت ندارد از مربای میوه نیز می‌تواند استفاده کند. وی ادامه داد: افرادی که مشکل گوارش دارند از آب سیب و به استفاده کنند یا آن را به رب برای صبحانه تبدیل کنند. همچنین آب و رب سیب و به برای افراد دیابتی نیز خوب است زیرا شیرینی آن از خود میوه گرفته شده است.مقیمی گفت: از تمامی مرکبات می‌توان استفاده کرد اما بهترین این میوه‌ها به خصوص برای کسانی که مشکل معده و گوارش دارند انار شیرین است که به‌صورت آب‌لمبو و جویدن پی‌های داخل انار باعث بهت شدن گوارش می‌شود. سیب و به بخارپز، دم‌نوش پرتقال، لیمو شیرین نیز می‌تواند کمک‌کننده سیستم ایمنی افرادی که مشکل معده دارند، باشد. وی اذعان کرد: افرادی که مشکل خاصی ندارند و نرمال هستند سه چهار واحد میوه در طول روز مصرف داشته باشند اما افرادی که مشکلات نفخ و ترش معده دارند خیلی کم استفاده کنند و به‌صورت یک‌چهارم آب پرتغال با کمی عسل یا زنجبیل که مصلح است مصرف کنند. اما برای کسانی که گوارش آنها حاد شده است منع کلی مصرف مرکباتی چون پرتغال، لیموشیرین و نارنگی را دارند.متخصص طب‌سنتی افزود: بسیاری از افراد در فصول سرد دچار مشکلات گوارشی اعم از یبوست و نفخ می‌شوند که ما توصیه می‌کنیم افراد از انجیر و آلوبخارا خیسانده شده استفاده کنند. وی مطرح کرد: در طب سنتی اصطلاحی داریم که ماده بیماری‌زا در بدنی ایجاد می‌شود که مواد و اخلاط در آن تجمع کرده‌اند و علت اینکه کسانی که زیاد سرما می‌خورند در این فصل می‌تواند این باشد که دچار یبوست هستند. اگر افراد می‌خواهند کمتر دچار بیماری شوند از یبوست پرهیز کنند.مقیمی در پایان خاطرنشان کرد: افراد در تمامی سنین از خوردن غذاها و آبمیوه‌های صنعتی، غذاهای دیرهضم و سنگین چون ماکارونی، کله‌پاچه و حلیم استفاده نکنند یا اگر می‌خواهند استفاده کنند مقدار مصرفی آن خیلی کم باشد.