آگاه: در گزارشی که اخیرا ازسوی کمیته مشورتی وزارت کشاورزی آمریکا منتشر شد، کارشناسان پیشنهاد میکنند که حبوبات حاوی پروتئین جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز و فرآوریشده هستند. آنها پس از تجزیه و تحلیل شواهد علمی درمورد این موضوع به این نتیجه رسیدند.
در صورت تصویب، دستورالعملهای جدید بر پروتئینهای گیاهی تاکید میکنند و همچنین مردم را تشویق میکنند که غلات کامل بیشتر بخورند و نوشیدنیهای شیرین، نمک و غذاهای فرآوریشده کمتری مصرف کنند.
«آنجلا اودومز یانگ»، یک متخصص دراینباره گفت: شواهد قوی وجود دارد که نشان میدهد الگوی غذایی سرشار از لوبیا، نخود و عدس با کاهش خطر بیماری مزمن مرتبط است.
طبق دستورالعملهای غذایی موجود، این سه ماده غذایی هم بهعنوان سبزیجات و هم بهعنوان غذاهای پروتئینی طبقهبندی میشوند، اما کمیته توصیه کرد که آنها را از گروه سبزیجات حذف کرده و در صدر فهرست غذاهای پر پروتئین قرار بگیرند. علت آن هم تشویق مردم به خوردن بیشتر پروتئین گیاهی است.دستورالعملهای بهروز شده، مطالعات متعدد منتشرشده را در مورد ارتباط طولانی مدت بین رژیمهای غذایی مبتنی بر گوشت و بیماریهای مزمن مانند دیابت و بیماری قلبی در نظر میگیرد.
به گفته متخصصان، بیماری قلبی علت اصلی مرگومیر در ایالاتمتحده است و کاهش مصرف گوشت و افزایش مصرف حبوبات میتواند به مقابله با این روند کمک کند.
این گزارش همچنین توصیه میکند که مردم مصرف نوشیدنیهای شیرین و نمک را کاهش دهند و درعینحال مصرف غلات کامل را افزایش دهند.
به گفته متخصصان، پروتئین، ستون فقراتِ مکانیسم دفاعی بدن ما محسوب میشود، زیرا آنتیبادیها و سایر سلولهای ایمنی از این ماده مغذی ضروری ساخته شدهاند.
سعی کنید در هر وعده غذایی از مواد خوراکی غنی از پروتئین مانند تخممرغ، ماهی، مرغ، گوشت، لبنیات و غذاهای حاوی سویا استفاده کنید. پروتئین با کیفیت بالا را میتوان در ترکیب سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، لوبیا، عدس و آجیل نیز یافت.
۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲
متخصصان تغذیه در آمریکا میگویند از این پس منابع پروتئینی سالم نظیر لوبیا، نخود و عدس در تغییرات پیشنهادی جدید در دستورالعملهای غذایی برای آمریکاییها نقش اساسی خواهند داشت.