• نقشه‌ تاب‌آوری در سایه‌ تهدید

    نقشه‌ تاب‌آوری در سایه‌ تهدید

    با توجه به تجربیات به دست آمده از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، تهیه یک برنامه جامع برای مواجهه با چالش‌های آینده امری حیاتی است. در این راستا اقداماتی زیر باید موردتوجه قرار گیرد. با افزایش ۵۰ درصدی مصرف بنزین، بهینه‌سازی در مدیریت و توزیع سوخت اساسی است تا از ایجاد بحران‌های احتمالی در این زمینه جلوگیری شود. تجارب مثبت گذشته می‌تواند به عنوان الگوی موثری برای برنامه‌ریزی‌های آتی مورد استفاده قرار گیرد.

  • در اهمیت روایت

    در اهمیت روایت

    روایت‌ها در روزگار پس از جنگ، مانند نوری در تاریکی می‌توانند زخم‌های عمیق جامعه را التیام بخشند، هویت جمعی را بازسازی کنند و پیوندهای اجتماعی را استحکام ببخشند.

  • درس‌هایی از ۱۲ روز آتش و بازدارندگی

    زره‌های نوین برای حریم ایران

    درس‌هایی از ۱۲ روز آتش و بازدارندگی

    تهاجم رژیم صهیونیستی به ایران و در تبع آن جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، با تکیه بر تاکتیک‌های غافلگیرانه، نفوذ اطلاعاتی و هدف قراردادن هسته‌های دفاعی و علمی کشور، نه‌تنها اراده ملت را در هم نشکست، بلکه عزم ایران را برای بازسازی و تقویت بنیان‌های دفاعی خود بیش از پیش آشکار کرد.

  • اسرائیل چرا مجبور شد به ایران حمله کند؟

    اسرائیل چرا مجبور شد به ایران حمله کند؟

    بررسی ریشه تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، مهم‌ترین سوالی است که امروز باید به آن پاسخ داد. وقتی از «استیصال اسرائیل» در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران سخن می‌گوییم، از یک تحلیل احساسی یا شعار رسانه‌ای حرف نمی‌زنیم؛ بلکه از واقعیتی میدانی، امنیتی و راهبردی پرده برمی‌داریم که در سطر ، سطر تحولات اخیر قابل‌ردگیری است.

  • درس‌های یک نبرد ۱۲ روزه

    درس‌های یک نبرد ۱۲ روزه

    ۱۲ روز پر از اتفاق و حادثه در تاریخ ایران و برگ جدیدی از تحولات ایران اسلامی ورق خورد. اینکه این روزها چگونه گذشت و ریشه‌ها این اتفاق چه بود، هدف اصلی این نوشتار نیست.

  • مهر میهنی ایرانیان، گوهر نایاب جهان

    سرمقاله

    مهر میهنی ایرانیان، گوهر نایاب جهان

     ۱۲ روز التهاب و جنگ که بر سر کشور سایه افکنده بود، از روز گذشته فروکش کرد و حالا می‌توان با نگاهی آرام‌تر و دقیق‌تر به آنچه گذشته است، نگاه کرد. 

  • آرامش در روزهای سخت

    آرامش در روزهای سخت

    این روزها، سایه سنگین جنگ تحمیلی بر سرمان چرخ می‌زند. صدای اخبار، پراز ناآرامی است و دل‌ها در تنگنای نگرانی گرفتار.

  • حماسه‌ای به بلندای دماوند ایستادگی ملت ایران در برابر زورگویی

    حماسه‌ای به بلندای دماوند ایستادگی ملت ایران در برابر زورگویی

    سکوت شبانه‌فردو، نطنز و اصفهان، ناگهان به غرشی مهیب تبدیل شد. خنجر خیانت دشمنی که به خود اجازه داد حریم آسمان خاک پاک ایران را بشکافد و بر تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز این سرزمین کهن حمله کند. اما ای دشمن غره به زور، باردیگر در محاسباتت اشتباه کردی! تو گمان برده‌ای که با این عمل ننگین، ملت ایران را به زانو درخواهی آورد؟ نه! تو تاریخ پرافتخار و روح ناآرام این مرز و بوم را نمی‌شناسی.

  • درس هشت سال دفاع مقدس

    درس هشت سال دفاع مقدس

    حمله‌های اخیر رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران، باردیگر صحنه‌ای آشنا را در تاریخ پرافتخار این سرزمین رقم زد. آغازگربودن رژیم صهیونیستی در این درگیری، با پاسخ دندان‌شکن نیروهای مسلح ایران مواجه شد که توان بازدارندگی و اقتدار نظامی کشور را به نمایش گذاشت. این پاسخ قاطع، پیامی روشن به تمام دشمنان بود که امنیت و تمامیت ارضی ایران خط قرمزی است‌ که کوچک‌ترین تعرض به آن، با واکنشی سهمگین روبه‌رو خواهد شد.

  • وسط مذاکره بودیم...

    پایانش را ما می‌نویسیم

    وسط مذاکره بودیم...

    نه در میدان جنگ، نه پشت خاکریز. پشت میز نشسته بودیم؛ با پیغام، با توافق، با تعهد.

  • ایران؛ تجلیگاه وعده الهی

    ایران؛ تجلیگاه وعده الهی

    وحدت و همبستگی ملت ایران در برابر هرگونه تهدید و توطئه دشمنان، همواره یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت این مرز و بوم بوده است.

  • حمله به صدا و سیما دشمنی با آگاهی و اطلاع رسانی

    حمله به صدا و سیما دشمنی با آگاهی و اطلاع رسانی

    رژیم صهیونیستی در اقدامی بی‌سابقه با یک حمله موشکی، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران را در حین پخش زنده هدف قرار داد. البته که این رژیم در اقداماتی چنین وحشیانه سابقه‌ای طولانی دارد، در ذهن مردم دنیا روشن است. اما حمله در حین پخش یک برنامه زنده در برابر چشمان میلیون‌ها بیننده، تاثیری عمیق بر افکار عمومی ایران گذاشته است.

  • صدای شجاعت یک ملت

    صدای شجاعت یک ملت

    سرودهای دسته‌جمعی، پیاده‌روی خانوادگی، صف‌های نذری، ایستگاه‌های صلواتی در محله‌ها و تجمع میلیونی در ده‌ها کیلومتر جشن خیابانی در همه کشور، این‌ صحنه‌ها اصلا شبیه کشوری نیست که در شدیدترین جنگ سه چهاردهه اخیرش به سر می‌برد؛ آن هم نه جنگی که در مرزهای کشور در جریان است، جنگی که دشمن به پشتوانه تکنولوژی غربی، آن را به خانه و شهرها آورده است.

  • دین‌داری در جامعه ایران به زبان ساده

    دین‌داری در جامعه ایران به زبان ساده

    از چهار دهه قبل و با پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران نظام سیاسی نوینی برکشور حاکم شد که چارچوب غالب گفتمان آن نهاد دین بود و برپایی حکومت دینی مقصود و مقصد پیش‌قراولان این حکومت محسوب می‌شد.

  • پرچم‌دار تکلیف الهی باشیم

    پرچم‌دار تکلیف الهی باشیم

    برگزاری چهارمین جشن ۱۰ کیلومتری غدیر در تهران و سراسر کشور، به‌ویژه با گسترش بی‌سابقه آن به ۵۰۰ کیلومتر، نشانه‌ای روشن از عشق و ارادت امت اسلامی به ولایت و امامت است. این جشن که با تاکید مقام رهبری بر ترویج فرهنگ غدیر و زنده نگه‌داشتن این عید بزرگ اسلامی شکل گرفته، فرصتی بی‌نظیر برای تجدید میثاق با آرمان‌های ناب علوی و تقویت روحیه ولایت‌مداری در جامعه است.  

  • قحطی فرهنگی

    قحطی فرهنگی

    در گوشه و کنار جهان، از شهرهای پرهیاهوی صنعتی گرفته تا روستاهای دورافتاده، سایه‌ای خاموش بر فرهنگ‌ها گسترده شده است: قحطی فرهنگی. این پدیده که گویی روح خلاقیت و هویت جوامع را به تاراج می‌برد، در فقدان تولید، دسترسی یا استقبال از آثار غنی هنری، ادبی، موسیقی، تئاتر و دیگر اشکال بیان فرهنگی ریشه دارد. قحطی فرهنگی نه‌تنها تنوع و غنای فرهنگی را تهدید می‌کند، بلکه هویت جمعی ملت‌ها را کم‌رنگ کرده و خلاقیت را به حاشیه می‌راند. این بحران جهانی، نتیجه تلاقی نیروهایی است که از اقتصاد و سیاست تا فناوری و تغییرات اجتماعی، فرهنگ را به پس‌زمینه زندگی مدرن تبعید کرده‌اند.

  • بازی در زمین حریف

    بازی در زمین حریف

    در عالم سیاست، گاه یک سند، معادل ۱۰۰ لشکر است. در نبرد پنهان‌کارانه و خاموش اطلاعاتی، آن‌که دست بر اسناد دارد، نه‌تنها از واقعیت‌ها آگاه است، بلکه در بازی دیپلماسی، امنیت و قدرت، برگ برنده را در مشت دارد. در روزهای اخیر، رسانه‌ها و تحلیل‌گران از یک عملیات اطلاعاتی بی‌سابقه پرده برداشتند: دسترسی جمهوری اسلامی ایران به هزاران سند محرمانه و فوق‌محرمانه مربوط به برنامه‌های هسته‌ای و امنیتی رژیم صهیونیستی؛ ضربه‌ای که بسیاری آن را نه فقط یک موفقیت تاکتیکی، بلکه تغییر معادله‌ای راهبردی در عرصه اطلاعاتی منطقه ارزیابی می‌کنند.

  • زخم جامعه مرهم می‌خواهد

    زخم جامعه مرهم می‌خواهد

    در یک هفته گذشته که ماجرای قتل خانم الهه حسین‌نژاد در صدر اخبار کشور قرار گرفته است اظهارنظرهای بسیاری درباره فرد قاتل، انگیزه او، رفتارشناسی وی، شرایط روز جامعه و مواردی از این دست مطرح شده است که البته همچنان هم ادامه دارد.

  • نیمه خرداد به بعد

    نیمه خرداد به بعد

    تنها چند سال پس از پیروزی انقلاب فرانسه و سرنگونی سلطنت، گیوتین، نه‌فقط شاه و ملکه، که بسیاری از رهبران و هواداران انقلاب را نیز بلعید. بعد هم با قدرت‌گیری ناپلئون، نه‌تنها جمهوری از میان رفت، بلکه دوباره تاج پادشاهی بر سر یک دیکتاتور نظامی نشست. این تنها، نمونه‌ای از آن است که چگونه قیامی که با شور و فداکاری مردم آغاز می‌شود، اگر هدایت نشود، به انحراف کشیده و ضد خود تبدیل می‌شود.

  • سینما و سریال ایرانی ارتقای فرهنگ عمومی

    سینما و سریال ایرانی ارتقای فرهنگ عمومی

    صنعت فیلم و سریال نقش حیاتی در شکل‌دهی به منظره فرهنگی هر جامعه‌ای ایفامی‌کند.

  • وقتی سکوت جهانی صدای ناله‌های غزه را خاموش می‌کند

    وقتی سکوت جهانی صدای ناله‌های غزه را خاموش می‌کند

    در سایه غفلت جهان و هیاهوی سیاست، نوار غزه به‌مثابه زخمی چرکین بر پیکر بشریت می‌تپد. اینجا میان ویرانه‌های خانه‌ها و آرزوهای بربادرفته، فاجعه‌ای انسانی با چهره‌ای زشت و بی‌سابقه در جریان است. گرسنگی نه در هیبت یک تهدید که در قاموس واقعیت روزمره کودکان، زنان و مردان غزه تجلی‌یافته است. سازمان‌های بین‌المللی آن نگهبانان فرسوده وجدان جهانی، فریادزنان هشدار می‌دهند: وضعیت نوار غزه فاجعه مطلق است!

  • سرپناهی که گران است

    سرپناهی که گران است

    مسکن یا همان سرپناهی امن برای ادامه زندگی هر فرد و خانواده‌ای از ضروریاتی است که نمی‌توان منکر آن شد اما این لازمه زندگی در یک دهه اخیر تبدیل به مهم‌ترین و پیچیده‌ترین بخش اقتصادی کشور شده است. نوسانات قیمتی که در این بخش به وجود آمده تاثیرات بسیاری در زمینه خرید و اجاره بها برای خانواده‌ها رقم زده است. 

  • حمله به اصالت منبع
  • بهره‌وری در منظومه فکر اقتصادی رهبر انقلاب‌

    بهره‌وری در منظومه فکر اقتصادی رهبر انقلاب‌

    بهره‌وری یکی از مفاهیم کلیدی و محوری در اندیشه اقتصادی رهبر انقلاب اسلامی محسوب می‌شود که نه‌تنها به‌عنوان ابزاری برای رشد اقتصادی، بلکه به منزله راهکاری راهبردی برای دستیابی به استقلال اقتصادی و تحقق عدالت اجتماعی مورد تاکید قرار گرفته است.

  • ضرورت تدبیر و درک متقابل

    ضرورت تدبیر و درک متقابل

    گلایه‌های اخیر کامیون‌داران بابت افزایش قیمت گازوئیل، قطعات یدکی و عدم تناسب درآمد و هزینه‌های معیشتی، بازتاب طبیعی دغدغه‌های اقتصادی یک صنف حیاتی است. این اعتراضات که ریشه در مشکلات ملموس معیشتی دارد، پیش از هر چیز نیازمند نگاهی عمیق به بسترهای اقتصادی و حمایت‌های عملی است، نه سیاسی‌سازی یا تحویل آن به رسانه‌های معاند به عنوان «غذای خبری».

  • باطلی که شایع شد

    باطلی که شایع شد

    از قدیم‌تر که بررسی کنیم، هرکس فراغتی پیدا می‌کرد، حتما باید خود را مشغول کاری می‌کرد. مشغله داشتن از ملزومات زندگی بود. حتما باید لحظات زندگی را به امری می‌پرداختند که مفید باشد و اگر زمانی بود که کاری انجام نمی‌شد، صرف استراحت و بازیابی قوا و بهبود روح و روان برای باز پرداختن به کار می‌شد؛ اما کم‌کم و با پیشرفت زندگی، فراغت بشر از کار بیشتر شد و هرچه روال انجام کارها به فناوری سپرده شد، گویی مشغول‌بودن قباحت پیدا کرد.

  • معیارهای دوگانه حقوق بشر در جهان امروز

    سکوتی که جنایت را مشروعیت می‌بخشد

    معیارهای دوگانه حقوق بشر در جهان امروز

    چالش‌های اخلاقی و سیاسی دنیای امروز هر روز آشکارتر می‌شوند. در جهانی که عدالت و حقوق بشر باید سنگ‌بنای تصمیم‌گیری‌ سیاسی و اجتماعی باشند، شاهد تناقضاتی عمیق در واکنش‌های بین‌المللی به حوادث گوناگون هستیم. این تناقضات نه‌تنها بی‌عدالتی را برجسته‌تر می‌کنند، بلکه اعتماد عمومی را نسبت به نهادهای بین‌المللی و قدرت‌های جهانی خدشه‌دار می‌سازند .

  • شاد زیستن هنر گمشده زندگی مدرن

    شاد زیستن هنر گمشده زندگی مدرن

    در دنیای پرسرعت امروز، آنقدر غرق در مادیات شده‌ایم که فراموش کردیم شادی واقعی چیست. بهانه‌تراشی برای ناشاد بودن تبدیل به عادت شده؛ فکر می‌کنیم پول بیشتر، ماشین بهتر یا خانه بزرگ‌تر ما را خوشحال می‌کند، اما غافلیم از اینکه شاد زیستن حتی پول نمی‌خواهد. فقط کافی است نگاه‌مان را عوض کنیم، از چرخه بی‌پایان مصرف‌گرایی و مقایسه بیرون بیاییم و زندگی را آنطور که هست، با تمام سادگی‌اش، بپذیریم.  

  • آزادی خرمشهر افسانه‌ای که واقعیت شد

    آزادی خرمشهر افسانه‌ای که واقعیت شد

    خبرگزاری‌های بین‌المللی تا دو روز، از مخابره رسمی خبر طفره رفتند. وقتی در سوم خرداد صیاد شیرازی پشت بی‌سیم خبری عجیب داد: «الان ارتش دشمن صف کشیده‌اند برای اسارت!» آزادی خرمشهر را هیچ‌کس باور نمی‌کرد.

  • خاموش از کنار آن عبور می‌کنیم

    خاموش از کنار آن عبور می‌کنیم

    در تاریخ سی ام اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۳ رهبر انقلاب سیاست‌های کلی «جمعیت» را که براساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.