• کجا زندگی کنیم؟

    کجا زندگی کنیم؟

    حیات انسان به سلامت محیط زیست بستگی دارد. اما واقعیت تلخ این است که انسان‌ها کمر به نابودی آن بسته‌اند. ما در حال نابودی محیطی هستیم که لازمه حیاتمان است.

  • حمله یمن به اسرائیل تحولی در معادلات منطقه‌ای

    حمله یمن به اسرائیل تحولی در معادلات منطقه‌ای

    عملیات موشکی اخیر ارتش یمن در حمایت از مردم مظلوم غزه و هدف قرار دادن تأسیسات در سرزمین‌های اشغالی، نه‌تنها به چالش جدی برای راهبردهای دریایی آمریکا و انگلیس در منطقه باب‌المندب، دریای سرخ و مدیترانه تبدیل شده، بلکه ضربات سنگینی به ستون فقرات اقتصادی رژیم صهیونیستی وارد کرده است.

  • چطور مهربانی جایگزین خشونت شود؟

    چطور مهربانی جایگزین خشونت شود؟

    در دو هفته اخیر شاهد چند دعوا و زد و خورد شدید بین افراد در گوشه و کنار شهر بوده‌ام. اینکه این مسئله به شانس و اقبال من بازمی‌گردد یا به تشدید خشونت در جامعه و عیان شدن آن، موضوعی است که ذهنم را به خود مشغول کرده است.

  • وفاق به قتلگاه نرود!

    وفاق به قتلگاه نرود!

    انتخابات چهاردهم ریاست‌جمهوری با همه فراز و نشیب‌ها و اتفاقاتی که در درون خود داشت برگزار شد و پس از دو مرحله انتخابات ملت ایران نهمین رییس‌جمهوری خودشان را شناختند.

  • وفاق واقعی

    وفاق واقعی

    پس از شهادت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و ناتمام ماندن دولت سیزدهم و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری فضای گفتمانی سیاست در جمهوری اسلامی ایران شاهد تحولات خاصی بوده است.

  • کار مردم زمین نماند

    کار مردم زمین نماند

    تقریبا همه ما هر ماه و حتی از همان ساعات ابتدایی سال تحویل به دنبال بیشترین تعطیلات در تقویم می‌گردیم. اینکه همه به‌دنبال تفریح باشیم و برایش برنامه‌ریزی انجام دهیم کار بسیار پسندیده‌ای است اما اینکه کارمان را تعطیل کنیم و دیگران مستاصل بمانند کار شک‌داری است که باید اصلاح شود. 

  • ۵ نکته درباره سفر مهم رییس‌جمهوری به عراق

    ۵ نکته درباره سفر مهم رییس‌جمهوری به عراق

    روز گذشته خبرگزاری‌ها از سفر «مسعود پزشکیان» رییس‌جمهوری در چهارشنبه هفته جاری به کشور عراق خبر دادند. دیدارهای دوجانبه با مقامات عالی عراقی و امضای اسناد همکاری و یادداشت‌های امنیتی از جمله برنامه‌های این سفر است.

  • گروکشی آبی

    گروکشی آبی

    ارگان‌ها و نهادهای خدماتی زیادی هستند که وظیفه اول آنها رسیدگی به درخواست‌ها و تامین نیازهای شهروندان و نیز انجام اموری است که قانون برعهده آنها نهاده است اما گاهی اوقات تعارض منافع همین نهادها با یکدیگر مشکلاتی را برای مردم به وجود می‌آورد که در ظاهر راه چاره‌ای برای آنها نیست. 

  • آقایان با ما مردم چه می‌کنید؟

    آقایان با ما مردم چه می‌کنید؟

    در روزهای جابه‌جایی دولت در کشور به‌خصوص در زمان‌های که دولت میان جناح‌های سیاسی دست به دست شده،‌ معمولا فضای تسویه‌حساب‌های سیاسی داغ‌تر است و حامیان و سهم‌خواهان دولت جدید برای تسریع در جایگزینی همفکران خود در مسئولیت‌های کلیدی و تاثیرگذار کشور از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کنند. این امر محدود به دولت خاصی نبوده و در سه دهه گذشته به یک پدیده رایج سیاسی در نظام تنظیم قدرت در کشور بدل شده است. چه بسا این رویکرد در آغاز دولت شهید رئیسی نیز مشاهده می‌شد و حتی در مواردی نظیر ابقای یکی دو استاندار که شاید از نظر هیات ‌دولت و شخص رییس‌جمهوری ظرفیت کار کردن با دولت سیزدهم را داشتند؛ فشارها آنقدر بالا رفت که دولت را ناگزیر از جایگزینی آنها با گزینه‌های از جناح دیگر کرد.

  • چون وا نمی‌کنی گرهی، خود گره مشو

    سرمقاله

    چون وا نمی‌کنی گرهی، خود گره مشو

    محمد مقدم – دبیر فضای مجازی: «بالاخره کارمندان زحمت‌کش بانک هم حق و حقوقی دارند... آن‌ها از ساعت ۶ صبح سر کار می‌آیند و تا آخر وقت و حتی در تعطیلات، در سرما و گرما باید حاضر باشند. حتی یک دقیقه هم نمی‌توانند بیکار باشند و باید پشت باجه باشند و کار کنند. خب، ما هم باید از آن‌ها دفاع کنیم.» این جملات را عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در دفاع از پرداخت وام‌های کلان به کارمندان بانک‌ها گفته است.

  • ۴۶ سال انتظار

    سرمقاله

    ۴۶ سال انتظار

    مصطفی عقاد، هنرمند سوری‌الاصل هالیوود و کارگردان فیلم محمد رسول‌الله(ص) در دیداری که با امام موسی صدر داشت از تاثیر این فیلم سینمایی در بین مخاطبان غربی صحبت می‌کرد. سیدموسی صدر او را خطاب قرار داد: «چرا چنین اثری برای علی(ع) نمی‌سازی؟» مصطفی عقاد در پاسخ به او گفت: «علی(ع) شخصیتی است که همه او را ستایش می‌کنند؛ حتی دشمن‌ترین دشمنانش، مسیحی و یهودی و کافر و مومن و مسلمان و غیرمسلمان، همه و همه علی را پذیرفته‌اند و او را قبول دارند. اگر کسی قرار باشد که نقش علی(ع) را در فیلم امام علی(ع) ایفا کند، کسی نیست جز شما امام صدر؛ چراکه در سرزمین‌های اسلامی، همه و همه از اهل کتاب گرفته تا مسلمانان، شما را می‌ستایند.»

  • نظام مسائل فرهنگی و اجتماعی

    نظام مسائل فرهنگی و اجتماعی

    شرایط کشور از روزهای ابتدایی دهه‌۹۰ به علل و عوامل مختلف که طرح آن از حوصله بحث خارج است به سمتی رفت که به مرور مسئله اول کشور به مقوله معیشت و اقتصاد اختصاص یافت و بستر فعالیت‌ها در کشور به گونه‌ای طراحی شد که همه تلاش‌ها برای رفع ناهنجاری‌های حوزه معیشت مبذول شد. در همین راستا، نامگذاری‌های سال‌های دهه‌۹۰ تا به امروز نیز توسط رهبر انقلاب رنگ و بوی اقتصادی داشت. 

  • ۱۳ توصیه به دولت وفاق

    ۱۳ توصیه به دولت وفاق

    کابینه چهاردهم پس از دریافت رأی اعتماد از مجلس دوازدهم مسیر خود را برای پیشبرد اهداف نظام و همچنین تحول در سیاست داخلی آغاز کرد تا به گفته رهبر انقلاب، پس از شهادت آیت‌الله رئیسی، وقفه‌ای در کار کشور رخ ندهد و مسیر خدمت و تعامل و پیشرفت روزافزون شود.

  • راهپیمایی روی روان زائران اربعین

    راهپیمایی روی روان زائران اربعین

    ماجرای برگشت زائران اربعین از کربلا و نجف اشرف هر سال روایت‌های بدیعی دارد.

  • به راهی نو برای تحلیل اربعین بیندیشیم

    به راهی نو برای تحلیل اربعین بیندیشیم

    در مورد نسبت ما با حسین بن علی(ع) حرف زیاد شنیدیم و داستان و حکمت هم فراوان برایمان گفته‌اند. اینکه اشک بر حسین(ع) چه قیمتی داشته و اقامه عزا برای او چه پیامدهای اعجاب‌آوری دارد. جایگاه هزینه کردن از جان و مال هم در این راه که جای خود دارد و پرداختن به آن در این مجال نمی‌گنجد.

  • بازی با پول مردم

    بازی با پول مردم

    ثبت‌نام خودرو دوباره روایت‌های تکراری را رسانه‌ای کرد اما این‌بار ماجرا کمی متفاوت‌تر است. حکایت بازی پول مردم همچنان ادامه دارد. دوباره بازار فروش حواله از سر گرفته شده است.

  • در فوتبال کشورمان چه خبر است؟

    در فوتبال کشورمان چه خبر است؟

    پنج‌شنبه هفته گذشته دور تازه مسابقات لیگ برتر فوتبال با بازی دو تیم پرسپولیس و ذوب‌آهن اصفهان آغاز شد. در این بازی که به میزبانی پرسپولیس باید در ورزشگاه آزادی تهران برگزار می‌شد در ورزشگاه تختی اراک برگزار شد، چراکه ورزشگاه آزادی هنوز آماده نیست.

  • سکوت کشورهای عربی

    سکوت کشورهای عربی

    شرایط این روزهای غزه و سکوت مجامع بین‌المللی، سران کشورهای اسلامی و به‌ویژه اعراب هیچ جایی برای سکوت باقی نمی‌گذارد.

  • همه به سوی حسین(ع)

    همه به سوی حسین(ع)

     پیاده‌روی و زیارت حرم مطهر امام حسین(ع) در روز اربعین ریشه تاریخی دارد، چراکه جابر بن عبدالله انصاری و عطیه عوفی در سال ۱۲۸۱ قمری با پای پیاده از مدینه حرکت کردند و در صبح اولین اربعینی که از شهادت حضرت سیدالشهدا (ع) می‌گذشت، به کربلا رسیدند و طبق آنچه در منابع شیعه معتبر مشهود است در روز اربعین حضرت زینب کبری(س) و امام سجاد(ع) همراه با ۸۴نفر وارد کربلا شدند و پس از گفت‌وگو با جابر عبدالله انصاری، قبر مطهر امام (ع) را زیارت کردند و از آنجا زیارت اربعین آغاز شد. 

  • جاذبه حسین(ع) سلاح مقابله با دشمنان

    جاذبه حسین(ع) سلاح مقابله با دشمنان

    اخبار اربعین و سفر میلیون‌ها زائر ایرانی که قصد تشرف به عتبات عالیات و زیارت مضجع شریف حضرت اباعبدالله(ع) را دارند در صدر موضوعات رسانه‌ای ایران قرار دارد. هر روز مسئولان ستاد اربعین و دیگر دست‌اندرکاران امور، توصیه‌ها و راهکارهایی را خطاب به زائرانی که سفر خود را آغاز کرده یا خواهند کرد در رسانه‌ها ارائه می‌کنند.

  • ساده نیندیشیم

    ساده نیندیشیم

    دولت چهاردهم با معرفی اعضای کابینه‌اش به مجلس، گام بسیار مهمی را برداشت و کشور طی روزهای آینده هیات وزیران جدید خود را خواهد شناخت.

  • آموزش و پرورش را دریابید

    آموزش و پرورش را دریابید

    حاشیه‌های زیادی برای سالخورده بودن کابینه دولت چهاردهم مطرح شد؛ البته در مسند وزارت کمی تجربه لازم است. در این سالخورده بودن داشتن سلامت جسمی و استاندارد سن هم لازم است تا آن فرد بتواند وظایفش را به‌درستی انجام دهد. شاید وزیر سالخورده و باتجربه تاثیر در روند معیشت و تغییری در وضعیت زندگی مردم نداشته باشد. اما نگرش می‌تواند روند توسعه کشور را به همراه داشته باشد. اینکه جوانان را ببینیم و به آنان اعتماد کنیم خیلی مهم است. جوانانی که دیده نشده‌اند و مدارک تحصیلی‌شان روی طاقچه خاک می‌خورد.

  • وقاحت اروپایی

    وقاحت اروپایی

    لابه‌لای خبرهای روز گذشته اعلام شد که کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس به ایران هشدار داده‌اند که با حمله نظامی یا تشدید تنش، مایه لغو مذاکراتی نشوند که قرار است دو روز دیگر برای رهایی گروگان‌های اسرائیلی در دست حماس برگزار شود.

  • جوانی، حلقه گمشده کابینه پیشنهادی

    جوانی، حلقه گمشده کابینه پیشنهادی

    نامه اعلام اسامی وزرای پیشنهادی دولت آقای مسعود پزشکیان روز یکشنبه از سوی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول و ازسوی رییس مجلس قرائت شد.

  • بی‌سرپناهان

    بی‌سرپناهان

    خانه و سرپناهی برای زندگی، نیاز اصلی هر خانواده‌ای برای بقاست. وقتی یک خانوار سرپناهی برای زندگی و آرامش نداشته باشد، گذران لحظه لحظه روزگار برایش تبدیل به سختی و عذاب می‌شود. 

  • وطن...

    وطن...

    وقتی دور می‌شوی از آن، معنی‌اش انگاری عوض می‌شود و رنگ و بوی دیگری می‌گیرد و دل‌تنگی مدام عارضه همیشگی می‌شود. سوای این که یک مفهوم ذهنی باشد یا چارچوبی واقعی و غیرقابل انکار داشته باشد. "وطن" در هاله‌ای از تقدس می‌پیچد و لحظه‌ای از فکر به آن نمی‌شود دور شد. وطن یعنی آغوش مادر که امن‌ترین جای دنیاست و کسی که از آغوش مادر دور شده باشد بی‌کسی و ناامنی، بد گریبانش را می‌گیرد و انگاری بغضی مدام راه را در گلویش می‌یندد.

  • وقتی خواب‌مان برده است...

    وقتی خواب‌مان برده است...

    بالاخره پس از گذشت دوماه از آغاز به کار دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، کمیسیون فرهنگی هم به حد نصاب رسید و تشکیل شد.

  • چاره بیچارگان

    چاره بیچارگان

    مخارج زندگی، دخل و خرج را به هم ریخته است. جوانان جویای کار هستند و شاغلان به دنبال شغل دوم و سوم. اغلب افراد بعد از ساعت اداری به عنوان کار دوم در تاکسی‌های اینترنتی کار می‌کنند یا به دلالی می‌پردازند. 

  • خواب خطرناک رژیم برای آینده نوار غزه

    خواب خطرناک رژیم برای آینده نوار غزه

     «اگر نوار غزه محلی برای شهرک‌های یهودیان و زندگی آنها بود امروز دیگر با پدیده تروریستی حماس روبه‌رو نبودیم. هر جا شهرک‌نشینی توسعه پیدا کرده، تروریسم محو شده است.» اینها بخش‌هایی از اظهارات بتسالل یوئل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی و از چهره‌های راست افراطی این رژیم است.

  • پاسخ مناسب به صهیونیست‌ها

    پاسخ مناسب به صهیونیست‌ها

    ترور اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس در تهران خبر بسیار شوکه‌کننده‌ای بود که ذهن و فکر بسیاری را به این سمت‌وسو برد که این اقدام تروریستی چگونه و با چه کیفیتی انجام شده است در کنار چگونگی انجام این اقدام تروریستی موضوعی که برای بسیاری از مردم کشورهای منطقه و حتی جهان سوال در پی داشته این است که واکنش ایران به این اقدام چیست؟