• ایستاده در برابر تحریم

    فرسودگی و ناترازی انرژی، پاشنه آشیل صنعت داخلی کشور

    ایستاده در برابر تحریم

    روز ملی صنعت و معدن در شرایطی فرارسیده که این بخش‌های حیاتی اقتصاد ایران، زیر بار سنگین چالش‌های متعدد به تلاش خود ادامه می‌دهند. با این وجود، اراده ملی برای توسعه و پیشرفت همچنان نیروی محرکه تولید در کشور است. دهم تیرماه در تقویم رسمی ایران، به پاسداشت جایگاه تولید، خودکفایی صنعتی و ظرفیت‌های معدنی در پیشبرد اقتصاد ملی به‌عنوان روز ملی صنعت و معدن نام‌گذاری شده است.

  • رکود و چشم‌انداز آینده نامعلوم

    بازار مسکن ایران در انتظار تاثیرات جنگ تحمیلی است

    رکود و چشم‌انداز آینده نامعلوم

    کشورهایی که وارد شرایط جنگی می‌شوند، معمولا در بازار مسکن با چالش‌هایی روبه‌رو می‌شوند و تجربه نشان می‌دهد که قیمت‌ها در این حوزه کاهش می‌یابد. بر همین اساس، در وضعیت کنونی ایران نیز همگی منتظر تغییر و تحولات بازار مسکن هستند. این انتظار به‌ویژه در فصل نقل‌وانتقالات تابستانی شدت یافته است، چرا که بسیاری در پی ارزیابی تاثیر جنگ بر قیمت خانه‌ها و مهم‌تر از آن، نرخ اجاره‌بها هستند.

  • ۲۳ استان دارای تنش آبی

    آمارهایی که اجرای برنامه‌های سختگیرانه مدیریت منابع را گوشزد می‌کند

    ۲۳ استان دارای تنش آبی

    ایران به‌رغم آنکه در کمربند خشکی زمین قرار گرفته و باید بیش از هر جای دنیا به مدیریت آب بیندیشد، گاهی مشکل کم‌آبی خود را به گردن هارپ و ابردزدی انداخت و گاه تغییر اقلیم را مطرح کرد، ولی احداث بی‌رویه چاه‌های غیرمجاز آب، تبخیر آب سه برابر متوسط جهانی و وجود دوره‌های خشکسالی و شرایط سخت و سنگینی آبی، الزام اجرای برنامه‌های سختگیرانه مدیریت منابع آب کشور را به ما گوشزد می‌کند. حالا سخنگوی صنعت آب گفته است: ۲۳ استان و ۴۳ شهر دارای تنش آبی هستند و ۱۶۱ پروژه برای حل این موضوع تبیین شده است. 

  • دستور اخراج از کشور صادر شد

    دستگیری اتباع غیرمجاز نسبت به گذشته تا چهار برابر افزایش یافته است

    دستور اخراج از کشور صادر شد

    کارشناسان بارها هشدار داده‌اند که ورود غیرقانونی اتباع خارجی به کشور، علاوه‌بر ملاحظات امنیتی و پیامدهای نامطلوب اجتماعی و سیاسی، موجب اشغال فرصت‌های شغلی و اختلال در بازار کار می‌شود و بر ضرورت برخورد جدی‌تر با این پدیده تاکید کرده‌اند. اکنون مسئولان نیز بر تسریع خروج اتباع غیرمجاز از کشور تاکید می‌کنند.

  • یک مادر و پنج داغ

    روایت شهادت دانشمند هسته‌ای و خانواده‌اش

    یک مادر و پنج داغ

    بیشتر از یک هفته گذشته و هنوز هیچ نشانی از فاطمه و فهیمه نیست. خانه‌شان آن‌قدر ویران شده که پیداکردنشان سخت است. می‌دانم... تا پیکر فاطمه پیدا نشود، فهیمه هم پیدا نمی‌شود. هرجا هستند، کنار هم‌اند، مثل همیشه.

  • این‌بار جنگ روایت‌ها را بردیم!

    «مهارت مهار» تنها در میدان نظامی معنا ندارد

    این‌بار جنگ روایت‌ها را بردیم!

    علیرضا موذنی :  در جهان معاصر، جنگ تنها محدود به میدان‌های نبرد فیزیکی نیست؛ بلکه عرصه‌ای پیچیده و تعیین‌کننده از روایت‌ها، تصویرسازی‌ها و نبردهای رسانه‌ای است. حمله اخیر به تاسیسات هسته‌ای ایران، علاوه بر نبرد سخت‌افزاری، میدانی مهم در فضای رسانه‌ای ایجاد کرد که سرنوشت سیاسی و روانی جنگ در آن رقم می‌خورد.

  • هم‌صدایی دولت و مردم در بحران

    بازار کالاهای اساسی تحت‌نظر دولت است

    هم‌صدایی دولت و مردم در بحران

    درحالی‌که ساکنان اسرائیل، این روزها با هجوم به فروشگاه‌ها با کمبود کالاهای اساسی دست‌به‌گریبان هستند، اما ایران صحنه‌ نمایشی بی‌بدیل از همدلی مردمی و مدیریت دقیق دولت چهاردهم شده است. در روزهایی که صدای آژیر جنگ، خواب و آرامش را از بسیاری شهرهای منطقه ربوده، ایران چهره‌ای متفاوت از خود به نمایش گذاشته است؛ قفسه‌های فروشگاه‌ها پر، نانوایی‌ها فعال، قیمت‌ها ثابت و چشمان مردم آرام. تجربه ایران در مدیریت بازار در روزهای اخیر، همزمان با بحران‌های منطقه‌ای و سایه سنگین جنگ، تبدیل به مثالی درخشان از هم‌افزایی دولت و ملت شد. اتفاقی که نه فقط حاصل تدابیر کارآمد تیم اقتصادی دولت چهاردهم که ثمره عقلانیت و بلوغ اجتماعی مردم نیز بود.

  • برخی از مالکان اجاره‌های خود را بخشیدند

    بازار اجاره مسکن با همدلی و همکاری مردم آرام می‌شود

    برخی از مالکان اجاره‌های خود را بخشیدند

    همزمان با شروع فصل اجاره و آغاز جابه‌جایی مستاجران، بسیاری از افراد و مردم نگران هستند که وضعیت جابه‌جایی یا تمدید قراردادهای آنها چه می‌شود. این در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر کمتر مشاور املاکی اقدام به فعالیت می‌کند و از طرف دیگر هم در شرایط کنونی امکان جابه‌جایی مستاجران به دلیل کمبود وسایل حمل‌ونقل عمومی وجود ندارد.

  • همدلی مردم، التیام‌بخش روزهای سخت جنگ

    گزارشی از حال و هوای مردم در شرایط جنگی را می‌خوانید

    همدلی مردم، التیام‌بخش روزهای سخت جنگ

    بیش از ۱۰ روز از حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به ایران عزیز و شهادت جمعی از فرماندهان نظامی، اساتید دانشگاهی و مردم غیرنظامی می‌گذرد؛ روزهایی که به‌رغم طعم تلخ و سخت، اما همبستگی و اتحاد را در بین مردم ایران افزایش داده است. در واحدهای مسکونی آپارتمانی که تاکنون هیچ یک از همسایه‌ها یکدیگر را نمی‌شناختند و حتی با یکدیگر سلام و احوال‌پرسی نداشتند، امروز همدل و همراه به خوبی هوای یکدیگر را دارند، مرتب پیگیر شرایط روحی و جسمی هم هستند و در گروه‌های ساختمان که پیش از این تنها برای اطلاعیه‌های عمومی و اعلام خرابی‌ها و مشکلات و هزینه‌های ساختمان استفاده می‌شد، حال یکدیگر را می‌پرسند و جویای وضعیت همه ساکنان هستند.

  • دشمن دیرینه ما

    دشمنی یهود منحرف با پیامبر اعظم (ص) بعد از تشکیل حکومت اسلامی

    دشمن دیرینه ما

    این موضوع قابل‌اثبات است که در تمام سال‌های حضور پیامبر(ص) در مدینه، یهود با حکومت اسلامی معارضه داشت و دشمنی‌های خود را بروز داد.

  • تولید مستمر نان ادامه دارد

    ۹۵ هزار واحد نانوایی در سطح کشور مشغول فعالیت هستند

    تولید مستمر نان ادامه دارد

    براساس گفته مسئولان با توجه به اتخاذ تمهیدات مناسب مبنی بر افزایش سهمیه آرد نانوایی استان‌های مسافرپذیر و افزایش ساعات کار واحدها، دیگر ‌خبری از صف‌های طولانی نیست. گندم یکی از مهم ترین محصولات استراتژیک تمامی کشورها محسوب می‌شود، چرا که قوت غالب مردم به شمار می رود که در مواقع بحرانی و حساس اهمیت آن بیش‌ازپیش خود را نشان می‌دهد.

  • در مسیر الهی باشیم خداوند یاری‌رسان است

    آیاتی که نشان می‌دهد در جنگ با رژیم صهیونیستی پیروزی با کیست

    در مسیر الهی باشیم خداوند یاری‌رسان است

    آیات مختلفی از قرآن کریم به موضوع جهاد و قتال با حاکمان طاغوت پرداخته و سرانجامی از این جنگ‌ها را بیان کرده است.

  • جنگ روانی؛ سلاح صهیونیست‌ها

    حمله کاربران تقلبی به حامیان وطن

    جنگ روانی؛ سلاح صهیونیست‌ها

    درگیری میان جمهوری اسلامی ایران و صهیونیست‌ها از همان روز اول در شکل و شمایلی متفاوت، با تجاوز رژیم صهیونیستی به مرزهای وطن شروع شد و همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، در این نبرد دیگر خبری از درگیری‌های تن‌به‌تن نیست و باتوجه‌به پیشینه صهیونیست‌ها باید انتظار استفاده از ابزار جنگ روانی را داشت. 

  • ترور علم، ابزاری برای مهار ایران

    چرا دانشمندان هسته‌ای ایران ترور می‌شوند؟

    ترور علم، ابزاری برای مهار ایران

    ترور هدفمند دانشمندان هسته‌ای ایران، اقدامی صرفا امنیتی نیست؛ بلکه نشانه‌ای از تلاش برای توقف حرکت علمی کشور است. این چهره‌های برجسته، در قلب توسعه فناوری‌های راهبردی، تربیت نخبگان و تقویت زیرساخت‌های پژوهشی قرار داشتند. حذف فیزیکی آنان، نشان می‌دهد که دانش، امروز یکی از مولفه‌های اصلی قدرت در معادلات جهانی است. با وجود این ضایعه‌ها، تجربه ایران ثابت کرده است که مسیر علم با شهادت متوقف نمی‌شود. این فقدان‌ها، انگیزه‌ای تازه برای نسل جوان و نمادی از ایستادگی علمی خواهند بود.

  • هوشمندانه عمل کنیم

    توصیه‌های ویژه به مردم در شرایط حساس کنونی

    هوشمندانه عمل کنیم

    یک مدرس ارتباطات راهبردی، با هشدار درباره‌ تشدید جنگ روانی دشمنان، بر «هوشیاری رسانه‌ای»، «مسئولیت‌پذیری اجتماعی» و «انسجام ملی» به‌عنوان سه رکن اصلی عبور از بحران تاکید کرد و توصیه‌هایی کاربردی در این زمینه به مردم، رسانه‌ها و مسئولان ارائه داد.

  • آتش‌سوزی در پتروشیمی متانول کاوه مهار شد

    با تلاش آتش‌نشانان و امدادگران

    آتش‌سوزی در پتروشیمی متانول کاوه مهار شد

    روز گذشته پتروشیمی متانول کاوه واقع در بندر دیر بوشهر دچار حریق شد. رییس اورژانس پیش بیمارستانی و فوریت‌های پزشکی استان بوشهر در همین رابطه گفت: حادثه آتش‌سوزی در مخزن متانول شرکت پتروشیمی کاوه بندر دیر این استان منجر به فوت سه نفر شده است.

  • غدیر، یادآور تعهد تاریخی

    «جشن غدیر» بستر آموزش مسئولیت‌پذیری و ایثار است و باید باشکوه برگزار شود

    غدیر، یادآور تعهد تاریخی

    «ولایت» در اندیشه اسلامی، نه صرفا یک پیوند عاطفی، بلکه تعهدی عمیق به اصلاح اجتماعی، مبارزه با فساد و التزام به ارزش‌های الهی است و جشن غدیر یادآور این تعهد تاریخی است. امسال نیز مانند چند سال اخیر، در سالروز عید غدیر خم، مردم به جشن و شادمانی در راهپیمایی کیلومتری غدیر می‌پردازند.

  • «جشن‌های دینی و ملی» کلید ارتقای شادی جامعه

    سعید عزیزی، دکترای الهیات اسلامی و کارشناس خانواده عنوان کرد

    «جشن‌های دینی و ملی» کلید ارتقای شادی جامعه

    سمانه نوری زاده قصری: برگزاری جشن‌های دینی مانند عید غدیرخم، فرصتی برای ارتقای شادی و نشاط در جامعه است. این جشن‌ها پیوندهای اجتماعی را تقویت کرده و به کاهش احساسات منفی کمک می‌کنند. چند سال است که همپای مناسک عزاداری جمعی، شاهد برگزاری جشن‌های دینی و ملی به ویژه در عید سعید غدیرخم هستیم. علاوه بر غدیر در مناسبت‌های مختلف جشن‌های عمومی از اجتماع امام رضایی‌ها تا مناسبت‌های مختلف دیگری مانند غدیر و نیمه شعبان را تجربه کرده‌ایم که همگی بیانگر کنش‌هایی است که مردم و مسئولان برای بروز شادی و نشاط در جامعه داشته‌اند.

  • بحران افزایش قیمت‌ها؛ بی‌کفایتی دستمزد

    میزان افزایش حقوق حتی نیمی از هزینه‌های زندگی را هم پوشش نمی‌دهد

    بحران افزایش قیمت‌ها؛ بی‌کفایتی دستمزد

    در ماه‌های اخیر، افزایش مداوم هزینه‌های زندگی و کاهش قدرت خرید خانوارها به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم تبدیل شده است. قیمت کالاهای اساسی، اجاره مسکن، خدمات درمانی، آموزش و حتی حمل‌ونقل افزایش یافته، در حالی که حقوق و دستمزدها با این روند رشد همگام نبوده‌اند. کارگران، که اصلی‌ترین بازوی تولید کشور هستند، امروز بیش از همیشه زیر فشار تورم و بی‌کفایتی دستمزدها در تنگنا قرار گرفته‌اند. استمرار این وضعیت نه تنها برای معیشت آنان خطرناک است، بلکه پایداری اقتصاد را نیز تهدید می‌کند. مسئولان باید با نگاه علمی، منصفانه و فوری، برای ترمیم این شکاف وارد عمل شوند.

  • «غدیر» میعادگاه وفا به عهد الهی

    اطعام «غدیر»، سنتی که باید احیا شود

    «غدیر» میعادگاه وفا به عهد الهی

    اطعام غدیر، طبق روایت‌های متعدد دارای ثواب بسیار زیاد است و کارشناسان و صاحب‌نظران مسائل دینی و مذهبی بر این عقیده هستند که باید این اصل مهم را تبیین و ترویج کرد. غدیر بزرگ‌ترین عید مسلمانان است و مسلمانان در اقصی‌نقاط جهان و کشورمان برای برگزاری آن مراسمی باشکوه دارند. در استان سمنان نیز مانند دیگر نقاط، عید غدیر باشکوه و عظمت برگزارمی شود، زیرا مردم این استان ارادت ویژه‌ای به صاحب این عید دارند.

  • فروش نان کنجدی به قیمت ۴ نان ساده

    ماجرای گرانی قیمت نان چیست؟

    فروش نان کنجدی به قیمت ۴ نان ساده

    بسیاری از کارشناسان براین باورند که با افزایش قیمت گندم نانوایی‌های آزادپز، قیمت نان به بهانه‌های مختلف کنجددار بودن، اندازه و ... ۲ تا ۴ برابر قیمت مصوب عرضه می‌شود.  ۲۴ اردیبهشت ماه قیمت گندم صنف و صنعت و نان حجیم و آزادپز از ۱۲ هزار تومان به ۲۱ هزار و ۷۷۰ تومان افزایش یافت که این رشد چشم‌گیر قیمت منجر به افزایش قیمت نان آزاد پز و به‌دنبال آن یارانه‌پز شد.

  • درگیری دوباره دریاچه ارومیه با بحران

    سطح آب دریاچه تا آبان‌ماه به پایین‌ترین ترازهای ثبت‌شده در سال‌های اخیر می‌رسد

    درگیری دوباره دریاچه ارومیه با بحران

    دریاچه ارومیه در شرایطی بحرانی قرار گرفته است و نشانه‌هایی نگران‌کننده از وخامت اوضاع در ماه‌های آینده دیده می‌شود. کاهش چشمگیر بارش‌ها در سال آبی جاری، افزایش دما و افت محسوس ذخایر آبی سدهای حوضه آبریز، هشدارهایی جدی درباره تکرار وضعیت فوق‌بحرانی در پاییز پیشِ‌رو را به‌همراه داشته است. احتمال می‌رود سطح آب دریاچه تا آبان‌ماه به پایین‌ترین ترازهای ثبت‌شده در سال‌های اخیر برسد؛ وضعیتی که یادآور روزهای تلخ خشک‌شدن ۹۵درصدی مساحت دریاچه در گذشته‌ای نه‌چندان دور است.

  • حقوق‌های میلیاردی با مدرک خیالی

    چرا چهره‌ها به تحصیل در مقطع دکترا علاقه دارند؟

    حقوق‌های میلیاردی با مدرک خیالی

    موضوع مدرک‌گرایی در میان برخی مدیران و مسئولان و البته چهره‌های مشهور (ازجمله ورزشکاران) در ایران، پدیده‌ای شناخته شده و مورد انتقاد است که نمونه‌های متعددی مانند پرونده‌های جنجالی مدرک تحصیلی برخی مدیران یا ورزشکاران را در اذهان ثبت کرده است.

  • فاجعه‌ای خاموش

    مرگ روزانه ۱۹۱ ایرانی بر اثر مصرف دخانیات

    فاجعه‌ای خاموش

    آمارها هشدار می‌دهند؛ سالانه حدود ۷۰ هزار نفر در ایران، قربانی مصرف دخانیات یا قرارگرفتن در معرض دود آن می‌شوند. این رقم به معنای مرگِ خاموشِ میانگین ۱۹۱ هم‌وطن در هر روز است. در حالی که در روزهای کرونا اخبار روزانه مرگ صدها نفر جامعه را در ترس و اضطراب فرومی‌برد و رسانه‌ها تیترهای اول خود را به آن اختصاص می‌دادند، فاجعه‌ای خاموش به‌طور مداوم و بی‌سروصدا در حال وقوع بود و هست: مرگی که نه تیتر اول شد نه موجی از نگرانی ایجاد کرد.

  • نسخه جعلی برای اصل سلامت

    بازگشت سرخک؛ بهای سنگین واکسن‌گریزی!

    نسخه جعلی برای اصل سلامت

    در عصری که اطلاعات به‌سرعت در حال گردش است، گاه صدای بلند شبه‌علم از بلندگوی فضای مجازی آن‌قدر قوی می‌شود که صدای علم را در هم می‌کوبد؛ آن هم در موضوعی حیاتی مانند واکسیناسیون که سال‌هاست سلامت جوامع را تضمین کرده، حال برخی افراد با استناد به باورهای بی‌پشتوانه می‌کوشند تا ریشه علم را در ذهن مردم بلرزانند.

  • بازاندیشی در مسیر بهره‌وری ملی

    از طراحی تا تحقق

    بازاندیشی در مسیر بهره‌وری ملی

    روز ملی بهره‌وری، فرصتی برای مکث، تامل و بازنگری در مسیر طی شده و پیش‌رو است؛ لحظه‌ای برای ارزیابی واقع‌بینانه آنچه در حوزه بهره‌وری رقم خورده و طراحی هوشمندانه گام‌هایی که باید برداشته شود.

  • وعده مسئولان و گذر هفت خوان برای مردم

    متقاضیان در صف دریافت وام مسکن روستایی می‌مانند؟

    وعده مسئولان و گذر هفت خوان برای مردم

    اعطای وام مسکن روستایی در راستای کمک به ساخت و بهسازی مسکن در مناطق روستایی سال‌هاست که در حال انجام است؛ برخی از متقاضیان از روند اداری این وام گله‌مند بوده و خواستار تسریع در روند اعطای این تسهیلات و بهبود دسترسی به منابع مالی هستند. البته نمی‌توان تنها مقصر را سیستم بانکی دانست؛ زیرا بسیاری از مشکلات به عدم تخصصی‌بودن سیستم بانکی باز می‌گردد که باید برای آن چاره‌ای اندیشیده شود. آغاز پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی با دوره بازپرداخت ۲۰ ساله و ضمانت زنجیره‌ای با نرخ سود پنج درصدی و دوره تنفس سه ساله از اول اردیبهشت ماه بهانه‌ای شد تا به بررسی این طرح بپردازیم.

  • دنده‌کشی بی‌صرفه

    نگرانی کامیون‌داران بابت هزینه‌های حمل‌ونقل کالا و قیمت سوخت به کجا خواهد رسید؟

    دنده‌کشی بی‌صرفه

    از پنجشنبه گذشته، گزارش‌ها و تصاویری از اعتراض کامیون‌داران در نقاط مختلف کشور در فضای مجازی منتشر شده است. این اعتراضات در حالی صورت می‌گیرد که دو موضوع اصلی به عنوان دلایل نارضایتی مطرح شده‌اند. دولت با اجرای سیاست سه‌نرخی کردن قیمت گازوئیل، سهمیه یارانه‌ای ۳۰۰ تومانی را برای دارندگان بارنامه های قانونی حفظ کرده است. کارشناسان تاکید می‌کنند این سیاست نباید اختلالی در فعالیت کامیون‌دارانی ایجاد کند که مدارک حمل ونقل معتبر دارند، چراکه هزینه سوخت آنان با یارانه ثابت مدیریت می‌شود. برخی رانندگان از دوبرابر شدن حق بیمه خود در سال جاری خبر می‌دهند. 

  • رنجی که دیده نمی‌شود

    سیستان در گردوغبار غرق شد

    رنجی که دیده نمی‌شود

    مردم سیستان از زندگی در میانه طوفان‌های خشن و گردوغبارهای سهمگین می‌گویند؛ روزگار تلخی که با بی‌توجهی مسئولان به رنجی همیشگی تبدیل شده است. در قلب گرمای سوزان جنوب شرق ایران، مردمانی نفس می‌کشند که از اردیبهشت تا پایان تابستان، صبح‌ها با خاک بیدار می‌شوند و شب‌ها را با سینه‌ای پر از غبار به خواب می‌روند. زابل، شهری فراموش‌شده در سیستان، سال‌هاست با سه بحرانِ محیط‌زیست نابودشده، بی‌آبی مطلق و فقرِ گریبان‌گیر دست‌وپنجه نرم می‌کند، اما گویا جایی در اولویت‌ها ندارد. مسئولان به جای چاره‌اندیشی عملی، یا سکوت پیشه کرده‌اند یا به وعده‌های تکراری و بی‌ثمر بسنده می‌کنند که نه‌تنها محقق نشده، بلکه گرهی از مشکلات نگشوده است.

  • بحران شیرخشک‌های حیاتی

    نگرانی خانواده‌های کودکان مبتلا به اختلالات متابولیک

    بحران شیرخشک‌های حیاتی

    در میان چالش‌های متعدد خانواده‌هایی که با بیماری‌های متابولیک نوزادان خود روبه‌رو هستند، تهیه شیرخشک‌های رژیمی و تخصصی به معضلی جدی تبدیل شده است. اگرچه بیشتر نوزادان می‌توانند از شیر مادر تغذیه کنند، اما سالانه شمار قابل‌توجهی از آنان در کشور با اختلالات متابولیک متولد می‌شوند.