-
تاکنون ۴۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند
هشدار در مورد شیوع تب دنگی در کشور
تب دنگی در چابهار بهسرعت در حال گسترش است و تاکنون ۴۰۰نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و امکان شیوع آن در سایر مناطق کشور وجود دارد. ماجرای پشه آئدس و بیماری تب دنگی، از بهار و تابستان امسال، دوباره بر سر زبانها افتاد و مدیران وقت وزارت بهداشت، در آن مقطع هشدار داده بودند که احتمال شیوع تب دنگی همزمان با شروع بارشها وجود دارد. حالا خبر میرسد که تب دنگی در مناطقی از جنوب شرقی کشور، رو به افزایش است و این احتمال وجود دارد که به سراسر کشور نفوذ کند.
-
به دلیل اکتشاف نفت بخشهای متعددی از تالاب هورالعظیم خشک شده است
جان بیجان تالاب
تالاب هورالعظیم بزرگترین تالاب مرزی ایران در مرز ایران و عراق است که با حدود ۱۲۰هزار هکتار در انتهای رودخانه کرخه و در منطقه دشت آزادگان قرار دارد که به پنج مخزن تبدیل شده است. گیاهان شناور در تالاب، ریشه در آب دارند و اگر آب نباشد، خشک میشوند. حالا تالابی که روزی سراسر آن با نی پوشیده شده و خانه امن پرندگان بود، به زمین خشکِ ترکخورده تبدیل شده است. بزرگترین تالاب مرزی ایران با حفاریهای پیدرپی برای به دست آوردن نفت، جادهسازی شرکتهای نفتی، احداث خاکریزها و جادههای متعدد نظامی، سدسازی، انتقال آب، خشکسالی و ندادن حقابه، خشک شده است و بیصدا جان میدهد.
-
حامیان مقاومت
مهندس ایرانی بهخاطر فلسطین از گوگل استعفا داد
همکاری گوگل و اسرائیل باعث شد تا یک مهندس نرمافزار ایرانی تصمیم به جدایی از این شرکت بگیرد. یک مهندس نرمافزار ایرانی شاغل در مجموعه جهانی گوگل با انتشار پستی در شبکه اجتماعی لینکدین اعلام کرد به دلیل همکاری این شرکت با رژیم صهیونیستی، استعفا داده است.
-
دلایل اعمال خشونت برخی بیماران و خانوادهشان در برابر پزشکان و پرستاران چیست؟
قوانین کهنه و خلافکاران جری
طوبی موید- خبرنگار گروه جامعه: بنا بر تایید انجمن جهانی پزشکی خشونت علیه کادر درمان «یک فوریت بینالمللی است که پایههای سیستمهای بهداشتی را تضعیف میکند و بهشدت بر سلامت بیمار تاثیر میگذارد.» در کشور ما هم مشاغلی که بیشتر با اقشار مختلف مردم در ارتباط هستند، به همان نسبت بیشتر در معرض تهدید، توهین یا حتی ضرب و شتم قرار میگیرند. از طرفی با افزایش دسترسی عمومی به وسایل ارتباط جمعی و مخابره اخبار این اتفاقات، افکار عمومی بیش از گذشته در معرض این اخبار قرار میگیرد و به تبع آن بیشتر از گذشته از چنین اخباری متاثر میشود. درعینحال با وجود افزایش خشونت علیه کادر درمان، قوانین مربوط به این مسئله بهروزرسانی نشده و مصوبات دهه۷۰ که مبنای قضاوت در خصوص پروندههایی اینچنینی میشوند، بازدارندگی خود را از دست دادهاند.
-
جایگزینی ۳۰۰هزار دستگاه تراکتور فرسوده ۱۰سال طول میکشد
فرسودگی، بلای جان کشاورزی
حدود ۵۷درصد تراکتورهای کشور و ۵۱درصد کمباینها دارای طول عمری بالاتر از ۱۳سال هستند که با تخصیص اعتبارات به خرید ماشینآلات و افزایش تولید تراکتورسازی انتظار میرود که این مشکلات مرتفع شود. درحالحاضر ۷۵ تا ۸۰درصد کشاورزی کشور، سنتی و معیشتی و مابقی نیمه مدرن است که برای تغییر رویه بهسمت کشاورزی مدرن و دستیابی به خودکفایی و ارتقای امنیت غذایی راهی جز توسعه مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی در این بخش وجود ندارد که این امر تنها با حمایت از بخش مکانیزاسیون و پرداخت تسهیلات کمبهره محقق میشود و با شعار، امکان دستیابی به کشاورزی مدرن وجود ندارد.
-
طلبههایی که به هیچ نیازمندی، نه نمیگویند
به وقت جهاد
گروههای جهادی با فعالیتهای بیقید و شرط خود در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، عمرانی و محرومیتزدایی گره از کار نیازمندان واقعی باز کرده و با حل مشکلات آنها، لبخند را به صورتشان برمیگردانند.
-
دومینوی گرانی به سبزیجات و محصولات صیفی رسید
یخزدگی، عامل گرانی گوجه
مدتهاست که خبر گرانی گوجهفرنگی دست به دست میشود و حال کار به جایی رسیده که روز سهشنبه ۲۲آبان، قیمت روی کیلویی ۷۵هزار تومان ایستاده است. گوجهفرنگی البته تنها محصول سبزی و صیفی نیست که افزایش قیمت داشته است، کدو مسمایی، فلفل دلمه سبز و بادمجان نیز تا حدی در هفتههای اخیر با افزایش قیمت روبهرو بودهاند اما تقاضای بالا برای گوجه قیمت این محصول را از اهمیت خاصی برخوردار کرده است. دلیل افزایش قیمت گوجهفرنگی چیست؟
-
سرشماری عمومی کشاورزی، دومین طرح آماری بزرگ کشور محسوب میشود
وقت تراز بازار
سرشماری عمومی کشاورزی هر ۱۰سال یکبار با هدف تهیه آمار و اطلاعات جدید از کشاورزان بهمنظور برنامهریزی و تصمیمگیریهای کلان در این حوزه جمعآوری میشود که این امر در تامین امنیت غذایی و حفظ منافع ملی کشور اثرگذار است.
-
۹۶ درصد کارگران قرارداد موقت دارند
مشکلات بیپایان کارگران
محمدعلی بیگی، خبرنگار گروه جامعه: امنیت شغلی نخستین گلایه کارگران است. شاغلان زحمتکشی که مجبورند در طول مدت کاریشان تا بازنشستگی چند کارگاه عوض کنند. قرار بود با «سامانه ثبت قرارداد کار»، کار ثبت و نظارت بر قراردادهای کار تسهیل شود اما برخی گزارشهای میدانی حاکی از این است که این سامانه کارآیی لازم را ندارد و همچنان مشکلات کارگران در حوزه قراردادهای کاری باقی است. یکی از موضوعات مهم در بحث روابط کار قرارداد کاری است که معمولا کارگران در روابط کار خود دچار مشکل هستند. ماده۱۰ قانون کار تاکید بر انعقاد قرارداد در چهار نسخه دارد که درحالحاضر علاوه بر اینکه ۹۵ رصد کارگران قرارداد موقت دارند، شاهد رواج قرارداد شفاهی و موقت در بازار کار هستیم.
-
تعلل در پرداخت معوقات، یکی از مشکلات مدافعان سلامت است
صدای خستگی پرستاران در بنبست اجرای قوانین
پرستاران در کنار مسئولیتهای سنگین و گاه طاقتفرسا، با چالشهای جدی نیز دستوپنجه نرم میکنند؛ اضافهکاری اجباری با مبالغ پایین که زندگی شخصی و کیفیت کار آنها را تحتتاثیر قرار داده، کمبود نیرو که فشار کاری را دوچندان میکند و عدم اجرای قوانین حمایتی که حقوق و رفاه آنها را در هالهای از ابهام قرار میدهد، تنها بخشی از مشکلاتی است که این قشر فداکار با آن روبهرو هستند.
-
توقف ارادهها در برابر مازوتسوزی یک دهه طول کشید
خاموشی یا هوای پاک؟
نفیسه ابراهیمزاده انتظام-خبرنگار گروه جامعه: سالها شاخ و شانه کشیدن مازوتسوزی برای محیطزیست بالاخره در برابر عزم دولتزن چهاردهم یعنی شینا انصاری، معاون رییسجمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیطزیست پایان یافت. اگرچه شکستن مقاومتها در برابر توقف مازوتسوزی یک دهه طول کشید و به قیمت نگرانیهایی نسبت به تولید برق موردنیاز کشور تمام شد، بااینحال با محاسبه هزینه- فایده آن مورد استقبال افکارعمومی قرار گرفت. حتی اعضای هیات دولت هم نتوانستند جلوی ذوقزدگی خود را از تحقق این امر پنهان کنند؛ بهطوریکه برای اعلام عمومی این خبر بین محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رییسجمهوری و انصاری رقابت اتفاق افتاد. به هر رو سه چهار روزی از انتشار خبر صدور دستور توقف مازوتسوزی در سه نیروگاه کشور میگذرد و از امروز متهم ردیف اول آلودگی هوا و کشتار ناجوانمردانه سالانه بیش از ۳۰هزار ایرانی، سایه خود را از سر سه استان مرکزی، البرز و اصفهان کم میکند.
-
تراز دریاچه ارومیه ۳۱ سانتیمتر نسبت به سال گذشته افزایش دارد
عزم ملی برای احیای دریاچه
سالهاست دریاچه ارومیه به یکی از بزرگترین مسائل محیطزیست کشور تبدیل شده است. وضعیت بحرانی و خشک شدن دریاچه ارومیه از دهه۷۰ آغاز شده و در این نزدیک چهار دهه تاکنون اقدامات و وعدههای متعددی در دولتها برای نجات این تالاب بینالمللی صورت گرفته یا داده شده است اما هیچکدام از این وعدهها و اقدامات نتوانسته وضعیت دومین دریاچه شور دنیا را بهصورت کلی بهبود ببخشد.
-
۴۹هزار کلاس چندپایه در مناطق روستایی و عشایری وجود دارد
کلاسهای چند پایه؛ فرصت یا معضل
کتابهای مقاطع مختلف تحصیلی، بچههای هفت، هشت یا ۱۰ساله، فضای کوچک کلاس و دفتر مشقهای رنگارنگ همه آن چیزی است که در کلاسهای چندپایه به چشم میخورد. به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش؛ «۴۹هزار کلاس چند پایه در مناطق روستایی و عشایری وجود دارد و وجود کلاسهای چند پایه فقط مربوط به نظام آموزشی ایران نیست، در همه کشورهایی که دارای وسعت زیادی هستند یا مناطق روستایی و عشایری که تعداد دانشآموزان آن کم است، از کلاسهای چند پایه برای آموزش دانشآموزان استفاده میشود.»
-
آییننامه کاهش پلاستیک امسال هم ابلاغ نشد
خشخش تجزیهناپذیرها
امیر گودرزی- گروه جامعه- در کشور ما استفاده از کیسههای پلاستیکی در فروشگاهها هر سال رو به افزایش است و این بالارفتن مصرف را میتوان به چشم دید. درحالیکه دیگر کشورها با برنامهریزیهای مختلف برای کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی در حفظ محیطزیست با یکدیگر رقابت میکنند، ما هنوز موفق به سامان دادن این وضعیت نشدیم. یک بار خرید از بازارهای میوه و ترهبار کافی است تا مصرف بیرویه این تجزیهناپذیرها را مشاهده کنیم. تاکنون چند بار با برنامههای موقتی و یکی دو روزه مسکنی به این معضل زیستمحیطی خوراندیم و دوباره روز از نو و روزی از نو! در این حال و هوا مدیر میوه و ترهبار از جدیت مدیریت شهری پایتخت برای جایگزینی پاکتهای کاغذی با کیسههای نایلونی خبر میدهد؛ خبری که اینبار هم به نظر میرسد نه جدیتی در آن باشد و نه تداوم.
-
اما و اگرهای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان با واردات خودرو
خودروسازان در پشت صحنه مانع شدهاند
۸۰هزار نفر برای خرید خودروهای وارداتی در دور دوم فروش این دست از خودروها ثبتنام کردهاند اما تعداد محصولات عرضهشده تنها ۶هزار دستگاه است. بنابراین شانس برنده شدن هر متقاضی تنها ۷.۵درصد است؛ به عبارت دیگر از هر ۱۳نفری که برای خرید خودروهای وارداتی ثبتنام کردهاند تنها یک نفر موفق به خرید این خودروها خواهد شد.
-
فیلترینگ چه میزان هزینه به کشور تحمیل کرد؟
حرکت دولت بر لبه تیز فیلترینگ
نفیسه ابراهیمزاده انتظام-خبرنگار گروه جامعه: رفع فیلتر شبکههای اجتماعی و دسترسی آزاد به اطلاعات در فضای مجازی یکی از وعدههای انتخاباتی رییسجمهوری بود. اما در ماههای گذشته در میان اولویتهای دولت قرار نگرفت و مردم تغییر محسوسی در سیاستهای فیلترینگ کشور ندیدند. در این میان، واکنشها به شرایط موجود متفاوت بود. بهطوریکه فیلترینگ هم مانند سایر پدیدههای اجتماعی در سالهای اخیر، عامل ساخت دوقطبی موافق-مخالف شد. این در حالی است که فیلترینگ به شیوه کنونی، دسترسی به شبکههای اجتماعی و فضای مجازی را کاهش نداد و مردم اگرچه با سختی و صرف هزینه بیشتر اما همچنان از محتوای آن استفاده میکنند. به بیان دیگر، فیلترینگ نه تنها نتوانست اهداف خود را تامین کند، بلکه با ایجاد فضای غیرشفاف باعث بهوجودآمدن گردش مالی در سایه کاسبی فیلترشکنفروشی شد و همچنین اطلاعات موردنیاز دادهکاوی کاربری فضای مجازی در کشور را از دسترس خارج کرد.
-
سیاستگذاری اجتماعی باید به سمت مراقبت خانگی از سالمندان برود
آمادهباش برای بحران
طبق پیشبینیها جمعیت ایران بعد از ۲۵سال یعنی سال۱۴۲۸ تقریبا به ۹۹میلیون نفر خواهد رسید که ۱۷.۵میلیون نفر از آن را افراد بالای ۶۵سال تشکیل خواهد داد؛ بنابراین تغییرات هرم جمعیتی در ایران بیان میکند که در آینده نزدیک با پدیدهای به نام سالمندی مواجه خواهیم شد.
-
چهارمین گام جمعی مردم ایران برای کمک مومنانه آغاز شد
یک ایران همدلی
چهارمین مرحله پویش مردمی «ایران همدل» بهمنظور جمعآوری مشارکتهای نقدی هموطنان برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغاز به کار کرد. در این مرحله نیز همانند سه دوره قبل، همه کمکهای مردمی واریزی به حساب پویش، ازسوی جمعیت هلالاحمر و گروههای مردمی فعال در این حوزه برای رفع نیازهای ضروری و حیاتی مردم مظلوم فلسطین و لبنان هزینه میشود. پویش «ایران همدل»، بزرگترین حرکت جمعی و مردمی برای مواسات و کمک مومنانه است که از سال۱۳۹۸ و پس از بیانات رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر شکلگیری نهضت تعاون و احسان و کمک مومنانه، در کشور آغازبهکار کرد. در این گزارش تازهترین رخدادهای این پویش را مرور میکنیم.
-
مردم کشور خواستار انجام وعده صادق ۳ تا محو کامل رژیم صهیونیستی شدند
قمار غرب بر سر غده سرطانی خاورمیانه
طوبی موید-خبرنگار گروه جامعه: افکار عمومی جهان سالهاست از جنایات رژیم صهیونیستی به ستوه آمده است. بااینحال وجود و رشد این غده سرطانی منافع جبهه استکبار را تقویت میکند. این تعارض منافع باعث شده غرب تمام حیثیت خود را بر سر حفظ این غده قمار کند. درعینحال کم نیستند مردم آزادیخواه که فارغ از دین و مذهب مرزهای انسانیت را پاسداری میکنند. جهان اما در یک سال اخیر شاهد نمایش تازهای از جلوههای وحشیگری ضد بشریت ازسوی این رژیم است. در این مسیر، کشور ما که صادرکننده اندیشه مقاومت است، خار چشم رژیم صهیونیستی و تنها کابوس آن است؛ به همین دلیل با هر ترفندی سعی دارد پای جمهوری اسلامی را به جنگ باز کند. غافل از اینکه با این کار فاتحه خود را خوانده است.
-
مشارکت گسترده مردمی در پویش «ایران همدل» و کمک مؤمنانه به مردم فلسطین و لبنان
یک دنیا همدلی؛ یک دنیا ایثار
یاریرسانی به مسلمانان غزه و لبنان که شرایط بسیار سختی را سپری میکنند تا جایی است که خیلیها اندوختهها و پساندازهای خود را برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان اهدا میکنند. بانوان آذربایجان غربی در روزهای گذشته با پرداخت وجوه نقد و بخشیدن طلاهای خود به پویشهای مختلف کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان، همدلی خود با این خانوادههای ستمدیده را بهخوبی به منصه ظهور رساندند.
-
همچنان هیچ پاسخی درباره ۷۹۰ هزار دانشآموز غایب ارائه نشدهاست
رونمایی از سویه اختیاری بازماندگی از تحصیل
نفیسه ابراهیمزاده انتظام -خبرنگار گروه جامعه: در پی انتشار برآوردهای مختلف از آمار بازماندگان از تحصیل برای سال تحصیلی جدید، ازسوی مراجع رسمی و غیررسمی و با روشنشدن دلایل نوپدیدی برای این امر، پرونده کودکان لازمالتعلیم بازمانده از تحصیل وارد مرحله جدیدی از پیگیریها شد.
-
۴۰ درصد مردم ایران بهصورت خودسرانه دارو مصرف میکنند
عبور از خط قرمز
مصرف خودسرانه دارو، شایعترین علت مسمومیت در جهان است. سالانه ۱/۱بیلیارد دلار در جهان صرف درمان و بررسی مشکلات ناشی از عوارض دارویی میشود. طبق پیشبینی متخصصان حوزه سلامت حدود ۴۰درصد افرادی که دارو مصرف میکنند دچار عارضه شوند. اما کشور خودمان ازلحاظ مصرف دارو جزو ۲۰کشور برتر دنیاست و در آسیا بعد از چین رتبه دوم را دارد. این درحالی است که ۲۰درصد کل داروهای مصرفی در ایران بهصورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف میشود. سالانه بیش از ۱۰هزار مورد عارضه ناشی از مصرف نادرست دارو گزارش میشود.
-
میانگین قیمت هر متر خانه به بیش از ۸۸میلیون تومان رسید
گرانی و رکود گریبانگیر بازار مسکن
محمد علی بیگی ، خبرنگار گروه جامعه:کاهش ساخت و ساز طبق گفته یک نماینده مجلس به کسری هفت میلیون واحد مسکونی و انباشت تقاضا منجر شده و از طرف دیگر بهدلیل رشد قیمتها معاملات مسکن در رکود به سر میبرد و به گفته فعالان بازار ملک، بعید است تا پایان سال جاری اتفاق خاصی در بخش مسکن رخ دهد. اما کارشناسان سه راهکار برای تحرک تدریجی ساختوساز ارائه کردهاند. ناترازی مسکن به هفتمیلیون واحد مسکونی رسیده است. این موضوع را عباس صوفی و نماینده مجلس به نقل از وزارت راهوشهرسازی مطرح کرده است. تا دو سال قبل تصور میشد کشور با کسری پنجمیلیون واحد مسکونی مواجه است و بهدلیل افزوده شدن تقاضاهای جدید مسکن به صورت سالانه، با ساخت یکمیلیون واحد مسکونی در سال تا حدود ۱۰ یا ۱۵سال آینده در تولید مسکن به وضعیت سربهسر میرسیم.
-
سن مصرف سیگار در کشور اکنون به کودکان دبستانی رسیده است
افزایش ۱۳۳ درصدی استعمال سیگار دختران
کافهای در شهرک غرب: بسته سیگار را طوری باز میکند که انگار در حال باز کردن جعبه جواهرات است. میخندد که از جواهر هم باارزشتر است و طوری برندش را نشان میدهد که باور کردن قیمت عجیب این سیگار راحتتر شود و تشخص خود را به رخ بکشد. وقتی با بیتفاوتی روبهرو میشود، توضیح میدهد که این برند سیگار همان سیگاری است که فلان بازیگر در بهمان سریال میکشید و بلافاصله تاکید میکند «اصل است!»
-
کارشناسان نتیجه ناترازی بنزین را هشدار دادند
بنزین، صنعت پتروشیمی را میبلعد!
امیر گودرزی -خبرنگار گروه جامعه: وقتی مصرف بنزین بیش از تولید آن باشد، یعنی وارد مرحله ناترازی بنزین شدیم. این نبود تعادل میان تولید و مصرف اگر همینطور رشد کند میتواند کل صنعت پتروشیمی را ببلعد! به گفته رییس فراکسیون امنیت انرژی مجلس ناترازی بنزین تا سال۱۴۰۷ بیش از ۱۶میلیارد دلار در سال ارزبری خواهد داشت که از کل ارزآوری صنعت پتروشیمی ایران بیشتر است، یعنی آسیب ناترازی بنزین بهاندازه نابودی کل صنعت پتروشیمی ایران بزرگ خواهد شد. در چنین شرایطی هنوز دولت چهاردهم برنامه خود را برای حل ناترازی بنزین به مجلس شورای اسلامی ارائه نکرده است و به نظر میرسد در حال مطالعات و تدوین برنامه جامع در این حوزه است.
-
سالانه ۱۱ میلیون تن آرد موردنیاز واحدهای خبازی است
گرانی نان و شکایت مردم
با وجود گذشت یک ماه از افزایش قیمت مصوب نان، کماکان شاهد شکایتهای مردمی نسبت به افزایش قیمت نان بالاتر از نرخ مصوب هستیم.
-
ترفندهای رژیم در اقناع افکار عمومی به بنبست خورده است
بنبست اقناع
دکتر مراد عنادی تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی و رسانه معتقد است در دنیای امروز دیگر نمیتوان تنها یک روایت را به افکار عمومی ارائه داد و اخبار یکسویه نیستند. تاکید دارد رسانههای مستقل و بیطرف نیز وجود دارند و به همین دلیل، ترفندهای رژیم اسرائیل در اقناع افکار عمومی چندان موفقیتآمیز نیستند و به بنبست خورده است. واقعیتها و ماهیت جنایتکارانه این رژیم برای افکار عمومی جهان آشکار شده است.
-
بدرقه شهید نیلفروشان در میان خروش ضد صهیونیستی
پایتخت نشینان سنگ تمام گذاشتند
دیروز باری دیگر میدان امام حسین(ع) میزبان پیکر شهیدی بود. مراسم تشییع پیکر شهید نیلفروشان در تهران با حضور مردم و همرزمان آن شهید برگزار شد. مردم دقایقی قبل از آغاز رسمی مراسم تشییع در میدان امام حسین(ع) تهران حاضر بودند.
-
زنان ایرانی در پویشی خودجوش طلا و جواهرات خود را برای کمک به لبنان اهدا کردند
همدلی طلایی
گروه جامعه- میگویند که طلای زنان وصل است به جانشان و حاضر نیستند آن را به هر قیمتی از دست بدهند. از ارزش مالی طلا که بگذریم، گاهی حتی این زیورآلات، یادگار فردی در زندگیشان است که با چشم انداختن هر روزه به آن، یاد آن شخص برایشان زنده میشود. گاهی گردنبند بهارثرسیده از مادری به دخترش است و گاهی حلقه ازدواجی که با نگاه کردن به آن روزهای خوش زندگی مشترکشان را به یاد میآورند. هرچه باشد طلا برای خانمها یک ارزش دیگری دارد که قابل تاخت زدن با هیچچیز نیست. اما در هفتههای گذشته کار شگفتانگیزی از سوی بسیاری از بانوان سرزمینمان رقم خورد و آن اهدای طلا برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان بعد از فتوای رهبر انقلاب بود. عجیب بهنظر میرسد و یا حتی غیرقابل باور، اما واقعی بود. بخشیدن چیزی را که دلبستگی به آن داشتند؛ کار راحتی نبود.
-
۱/۴ ظرفیت پذیرش دانشگاههای داخلی برای بیمارستانهای خارجی پرستار تربیت میکنند
تبهای بیپرستار
نفیسه ابراهیمزاده انتظام-خبرنگار گروه جامعه: وزارت بهداشت در دهههای اخیر و با اجرای ابتکار پرداخت کارانهای به کادر درمان، در پرونده مهاجرت این صنف متهم ردیف اول است. با اینحال تمام وزرای آن در سه دهه گذشته با وعدههای ریز و درشتی برای حفظ و ساماندهی نیروی انسانی در سیستم درمان بر سر کار آمدند.