-
مروری بر جای خالی کارهای نکرده برای بهبود هوای آلوده و میزان خسارت ناشی از آن
فراتر از آلودگی
هرساله، همزمان با سرد شدن هوا، معضلی به نام آلودگی هوا، سلامت و جان مردم را تهدید میکند، درحالیکه دولتها وعدههای مختلفی در رابطه با مدیریت بحران آلودگی هوا دادهاند اما وضعیت فوقبحرانی آلودگی هوا در فصل سرما سال به سال بدتر شده و عمری بیش از دو دهه یافته است. از دهه۸۰ تاکنون مدارس و ادارات در فصل سرد سال با مشکل تعطیلی روبهرو میشوند و هیچ گرهی از وضعیت بغرنج آلودگی هوا در کشور گشوده نمیشود. اما این رخداد چه آسیبهایی به زندگیمان وارد میکند؟ چه ارگانهایی متولی کاهش آلودگی هوا هستند و چه وظایفی برعهده آنهاست؟
-
تداوم ارسال کمکهای ایرانیها به مردم جنگزده لبنان و غزه
همدلی ادامه دارد...
پس از اینکه حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درباره «قضایای اخیر لبنان» تاکید فرمودند: «بر همه مسلمانان فرض است با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب، ظالم و خبیث آن را یاری کنند»، موج گستردهای از پویشهای مردمی در این زمینه شکل گرفت و «ایران همدل» در این مسیر متولد شد؛ پویشی که گام به گام برای همدلی بیشتر ما و مسلمانان کشورهای حوزه مقاومت پیشرفت و حالا در چهارمین پله تصویر متفاوتی از کمکهای مردمی نمایان شد. این تصویر را زنانی ساختند که علاوهبر کمکهای نقدی خود، حجم قابلتوجهی از طلا و جواهراتشان را برای کمک به مردم لبنان اهدا کردند؛ کمکی که نشان میدهد زنان ایرانی برای حمایت از ستمدیدگان لبنان و همچنین غزه از مهمترین دارایی مادی خود نیز میگذرند و جلوههای کمنظیری را در این زمینه خلق میکنند.
-
سرانه مصرف روزانه گوشت در ایران به ۳۵ گرم رسید
جای خالی گوشت قرمز در سفره ایرانیها
مصرف سرانه گوشت قرمز در ایران طی سالهای اخیر کاهش چشمگیری داشته و براساس جدیدترین اخبار و آمار رسمی ارائه شده به حدود ۳۵گرم در روز رسیده است. این کاهش خرید و مصرف به دلایلی همچون افزایش قیمت گوشت قرمز از یکسو و کاهش قدرت خرید مردم بازمیگردد. اگرچه عرضه گوشت تنظیم بازاری با قیمت مناسب در شرایط فعلی تنها راه تهیه گوشت قرمز برای برخی خانوادههاست.
-
هشدار هواشناسی نسبت به آلودگی هوا
باز هم مازوتسوزی برنده شد
ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: گرمایش زمین بهعنوان یکی از مهمترین چالشهای قرن۲۱، آثار گستردهای بر محیطزیست، اقتصاد و زندگی انسانها دارد. براساس گزارشهای بینالمللی، دمای متوسط زمین در دهههای اخیر بهطور مداوم افزایش یافته است. این پدیده در تمام مناطق جهان اثرگذار بوده اما در برخی کشورها ازجمله ایران، شدت بیشتری داشته است. طبق آمارها، سرعت افزایش دمای ایران تقریبا دوبرابر میانگین جهانی است.
-
چرا سوسیس و کالباس سلامتی را تهدید میکنند؟
ساعتهای خوشمزه، عمر کوتاهتر
ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: مصرف سرانه سوسیس و کالباس در ایران تنها ۱۵۰ تا ۲۰۰گرم است، این در حالی است که براساس آمار عمده این محصولات نامرغوب هستند. با وجود آنکه بیشتر متخصصان تغذیه بر این باورند که مصرف سوسیس و کالباس بسیار مضر بوده و سلامت افراد را بهدلیل مواد تشکیلدهنده نامرغوب به خطر میاندازد. رییس هیاتمدیره اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی میگوید: بهقطعیت میگویم که همه گوشتهایی که برای تولید فراوردههای گوشتی استفاده میشود تحت نظر مستقیم سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد و سازمان دامپزشکی است و این نهادها بر تمام مراحل تولید در تمام کارخانجات تولیدی ما نظارت دارند و گوشتهایی برای تولید فرآوردههای گوشتی استفاده میشود که از نظر سلامت، کیفیت درجهیک را داشته باشند.
-
ایران میزبان ۲۵۰۰۰ برنامهنویس نخبه از ۱۳۰ کشور
مسابقه انتخابی برنامهسازی بینالمللی رایان با حضور بیش از ۲۵هزار نفر از ۱۳۰کشور جهان بهصورت برخط برگزار شد.
-
سالانه ۱۶.۵ تن از خاک کشور در هر هکتار دچار فرسایش میشود
درگیر جذام زمین
ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: ایران، کشوری است که در آن سالانه بیش از دومیلیارد تن خاک از بین میرود و نرخ فرسایش در آن سهبرابر میانگین قاره آسیاست. این روند تلخ موجب شده ایران درگیر بحرانی شود که امنیت غذایی و پایداری محیطزیست را به چالش کشیده است. این بحران که بهدلیل مدیریت نادرست منابع خاکی و آبی تشدید شده، اکنون ایران را به یکی از کشورهای دارای بالاترین نرخ فرسایش خاک در جهان تبدیل کرده است.
-
عمده بودجه آموزشوپرورش صرف پرداخت حقوق و مزایا میشود
مدرسه پول ندارد...
در برنامه ششم توسعه، سهمیلیارد دلار برای مقاومسازی مدارس و تکمیل پروژههای نیمهتمام آموزشی اختصاص یافت اما فقط ۱.۴درصد از آن محقق شده است. سهم ۱۳.۱درصدی بودجه آموزشوپرورش از بودجه دولت در سال ۱۴۰۱ بهدلیل اعتبار رتبهبندی بود اما امسال این سهم به ۹.۸درصد کاهش یافته است. ۳۸هزار میلیارد تومان کسری بودجه به حدی زیاد است که با لابی نمایندگان نمیتوان آن را جبران کرد.
-
اختلاف بین قیمت مصوب و فروشگاههای عرضه گوشت
قیمت مرغ به ساز تورم میرقصد
طوبی موید -خبرنگار گروه جامعه: گوشت سفید بهعنوان یکی از منابع تامین پروتئین موردنیاز بدن، جایگاه مهمی در سبد مصرفی خانوار دارد. این اهمیت از آنجا دوچندان میشود که درنتیجه افزایش قیمت گوشت قرمز جایگزین این نوع گوشت در سبد غذایی خانوار شده است و هزینههای جاری زندگی توانسته فعلا آن را در این سبد نگه دارد. باوجوداین، افزایش متناوب و هرازچندگاه آن، ماندنش را بر سر سفره مردم با تهدیداتی مواجه کرده است.
-
تجربههای جهانی را دریابید
مسئلهای به نام «قدرت اجتماعیشده»
عبدالحسین کلانتری-معاون فرهنگی وزیر علوم و رئیس اسبق پژوهشگاه فضای مجازی: یکی از مهمترین موضوعات آیندهپژوهی در عصر دیجیتال که از ادبیات پژوهشی بسیاری غنی برخوردار است، مطالعه و پیشبینی درخصوص آینده اینترنت و فضای مجازی است.
-
امسال حداقل ۱۲ تا ۱۵هزار مگاوات ناترازی برق داریم
پایان خاموشیها؛ مازوتسوزی از نو
پس از نزدیک به ۱۶روز اعمال خاموشیهای برنامهریزیشده بهدلیل کمبود سوخت نیروگاهها، وزارت نیرو اعلام کرد که این محدودیتها به پایان رسیده و از این پس نیازی به اعمال خاموشی نخواهد بود. این تصمیم پس از افزایش تامین سوخت نیروگاهها اتخاذ شده است. اگرچه افزایش انتقادات مردمی نسبتبه قطعی برق همزمان با افزایش ۳۸درصدی قیمت هر کیلووات ساعت آن نیز از دیگر انتقاداتی بود که این روزها مردم مطرح میکردند.
-
چرا توزیع شیر در مدارس با مشکل مواجه است؟
ویروس بیپولی در مدارس
آغاز دوباره توزیع شیر در مدارس ابتدایی کشور خبری بود که مهر امسال ازسوی رضا مرادصحرایی؛ وزیر سابق آموزشوپرورش اطلاعرسانی شد. ماجرای توزیع شیر در مدارس با زیرپوشش قراردادن حدود ۱۰هزار دانشآموز در سال۷۹ آغاز شد و براساس این طرح، ۷۰نوبت شیر در طول سال تحصیلی در میان دانشآموزان توزیع میشد. روند توزیع شیر در مدارس کشور از سال۹۶ بهدلیل تامین نشدن اعتبارات متوقف شد اما در روند بررسی برنامه هفتم توسعه در مجلس، کمیسیون تلفیق بحث توزیع شیر در مدارس کشور را به برنامه اضافه کرد و این موضوع مصوب شد.
-
سبک زندگی حجتالاسلام «سید محسن شفیعی» استاد اخلاق و دین را مرور کردهایم
مُتقی و مردمی
همیشه با مردم بود، اکثرا با جوانان نشست و برخاست داشت و تا میتوانست با کودکان مهربانی میکرد. بهراستی که او یک مُتقی واقعی بود، عبدی که جز معبود چیزی نمیدید و جز برای رضایت ربالاعلی قدم از قدم برنمیداشت. سرمایه اهواز و خوزستان و بلکه ایران بود اما بهرغم ارادت وصفنشدنی خیلِ عظیم عاشقانش، آنطورکه باید و شاید شناختهشده نبود. در باب شخصیت حجتالاسلام شفیعی، بسیار سخن رفته است اما عصاره تمام روایتهایی را که از او یافت میشود میتوان در یک کلمه خلاصه کرد؛ مُتقی! با همسفر زندگی این مجاهد نستوه همکلام شدیم تا از آن مرد بزرگ که صغیر و کبیر را دلداده خویش کرده بود، بیشتر بدانیم.
-
با وجود محاصره شدید غزه کمکهای مردم ایران به دست فلسطینیها رسید
ایران همدل یار جبهه مقاومت
کمکهای مردم ایران در قالب پویش ملی «ایران همدل» به دست مردم مظلوم غزه رسید. این خبر مسرتبخش نشان از اراده ملت ایران برای دستگیری از مظلومان در گوشه و کنار جهان دارد. پویش ملی «ایران همدل» همزمان با برگزاری نماز جمعه نصر حضرت آیتالله العظمی خامنهای در ۱۳مهرماه، در لبیک به ندای رهبر انقلاب مبنی بر کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغاز به کار کرد و در طول حدود ۵۰روز از فعالیت این پویش، همچنان با استقبال بینظیر میلیونها نفر از مردم ایران مواجه است.
-
۱۸۵هزار کیلومترمربع از مساحت کشور تحتتاثیر پدیده فرونشست است
بمب ساعتی زیر پای مردم
محمد علی بیگی: فرونشست پیچیدهترین مخاطره طبیعی در کشور است! در استانهای اصفهان، تهران و کرمان سالانه اندازه یک س د کرج آبهای زیرزمینی را از دست میدهیم که این مورد بیانگر شدت تخریب منابع آب زیرزمینی در کشور است. فرونشست زمین در کشور ما دیگر از مرحله زنگ خطر رد شده و این پدیده نهتنها ساختارهای زیربنایی کشور را تهدید میکند، بلکه زندگی روزمره بیش از نیمی از جمعیت کشور را نیز به مخاطره انداخته و در مواردی نیز مستقیما جان شهروندان را به خطر انداخته است.
-
تاکنون ۴۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند
هشدار در مورد شیوع تب دنگی در کشور
تب دنگی در چابهار بهسرعت در حال گسترش است و تاکنون ۴۰۰نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و امکان شیوع آن در سایر مناطق کشور وجود دارد. ماجرای پشه آئدس و بیماری تب دنگی، از بهار و تابستان امسال، دوباره بر سر زبانها افتاد و مدیران وقت وزارت بهداشت، در آن مقطع هشدار داده بودند که احتمال شیوع تب دنگی همزمان با شروع بارشها وجود دارد. حالا خبر میرسد که تب دنگی در مناطقی از جنوب شرقی کشور، رو به افزایش است و این احتمال وجود دارد که به سراسر کشور نفوذ کند.
-
به دلیل اکتشاف نفت بخشهای متعددی از تالاب هورالعظیم خشک شده است
جان بیجان تالاب
تالاب هورالعظیم بزرگترین تالاب مرزی ایران در مرز ایران و عراق است که با حدود ۱۲۰هزار هکتار در انتهای رودخانه کرخه و در منطقه دشت آزادگان قرار دارد که به پنج مخزن تبدیل شده است. گیاهان شناور در تالاب، ریشه در آب دارند و اگر آب نباشد، خشک میشوند. حالا تالابی که روزی سراسر آن با نی پوشیده شده و خانه امن پرندگان بود، به زمین خشکِ ترکخورده تبدیل شده است. بزرگترین تالاب مرزی ایران با حفاریهای پیدرپی برای به دست آوردن نفت، جادهسازی شرکتهای نفتی، احداث خاکریزها و جادههای متعدد نظامی، سدسازی، انتقال آب، خشکسالی و ندادن حقابه، خشک شده است و بیصدا جان میدهد.
-
حامیان مقاومت
مهندس ایرانی بهخاطر فلسطین از گوگل استعفا داد
همکاری گوگل و اسرائیل باعث شد تا یک مهندس نرمافزار ایرانی تصمیم به جدایی از این شرکت بگیرد. یک مهندس نرمافزار ایرانی شاغل در مجموعه جهانی گوگل با انتشار پستی در شبکه اجتماعی لینکدین اعلام کرد به دلیل همکاری این شرکت با رژیم صهیونیستی، استعفا داده است.
-
دلایل اعمال خشونت برخی بیماران و خانوادهشان در برابر پزشکان و پرستاران چیست؟
قوانین کهنه و خلافکاران جری
طوبی موید- خبرنگار گروه جامعه: بنا بر تایید انجمن جهانی پزشکی خشونت علیه کادر درمان «یک فوریت بینالمللی است که پایههای سیستمهای بهداشتی را تضعیف میکند و بهشدت بر سلامت بیمار تاثیر میگذارد.» در کشور ما هم مشاغلی که بیشتر با اقشار مختلف مردم در ارتباط هستند، به همان نسبت بیشتر در معرض تهدید، توهین یا حتی ضرب و شتم قرار میگیرند. از طرفی با افزایش دسترسی عمومی به وسایل ارتباط جمعی و مخابره اخبار این اتفاقات، افکار عمومی بیش از گذشته در معرض این اخبار قرار میگیرد و به تبع آن بیشتر از گذشته از چنین اخباری متاثر میشود. درعینحال با وجود افزایش خشونت علیه کادر درمان، قوانین مربوط به این مسئله بهروزرسانی نشده و مصوبات دهه۷۰ که مبنای قضاوت در خصوص پروندههایی اینچنینی میشوند، بازدارندگی خود را از دست دادهاند.
-
جایگزینی ۳۰۰هزار دستگاه تراکتور فرسوده ۱۰سال طول میکشد
فرسودگی، بلای جان کشاورزی
حدود ۵۷درصد تراکتورهای کشور و ۵۱درصد کمباینها دارای طول عمری بالاتر از ۱۳سال هستند که با تخصیص اعتبارات به خرید ماشینآلات و افزایش تولید تراکتورسازی انتظار میرود که این مشکلات مرتفع شود. درحالحاضر ۷۵ تا ۸۰درصد کشاورزی کشور، سنتی و معیشتی و مابقی نیمه مدرن است که برای تغییر رویه بهسمت کشاورزی مدرن و دستیابی به خودکفایی و ارتقای امنیت غذایی راهی جز توسعه مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی در این بخش وجود ندارد که این امر تنها با حمایت از بخش مکانیزاسیون و پرداخت تسهیلات کمبهره محقق میشود و با شعار، امکان دستیابی به کشاورزی مدرن وجود ندارد.
-
طلبههایی که به هیچ نیازمندی، نه نمیگویند
به وقت جهاد
گروههای جهادی با فعالیتهای بیقید و شرط خود در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، عمرانی و محرومیتزدایی گره از کار نیازمندان واقعی باز کرده و با حل مشکلات آنها، لبخند را به صورتشان برمیگردانند.
-
دومینوی گرانی به سبزیجات و محصولات صیفی رسید
یخزدگی، عامل گرانی گوجه
مدتهاست که خبر گرانی گوجهفرنگی دست به دست میشود و حال کار به جایی رسیده که روز سهشنبه ۲۲آبان، قیمت روی کیلویی ۷۵هزار تومان ایستاده است. گوجهفرنگی البته تنها محصول سبزی و صیفی نیست که افزایش قیمت داشته است، کدو مسمایی، فلفل دلمه سبز و بادمجان نیز تا حدی در هفتههای اخیر با افزایش قیمت روبهرو بودهاند اما تقاضای بالا برای گوجه قیمت این محصول را از اهمیت خاصی برخوردار کرده است. دلیل افزایش قیمت گوجهفرنگی چیست؟
-
سرشماری عمومی کشاورزی، دومین طرح آماری بزرگ کشور محسوب میشود
وقت تراز بازار
سرشماری عمومی کشاورزی هر ۱۰سال یکبار با هدف تهیه آمار و اطلاعات جدید از کشاورزان بهمنظور برنامهریزی و تصمیمگیریهای کلان در این حوزه جمعآوری میشود که این امر در تامین امنیت غذایی و حفظ منافع ملی کشور اثرگذار است.
-
۹۶ درصد کارگران قرارداد موقت دارند
مشکلات بیپایان کارگران
محمدعلی بیگی، خبرنگار گروه جامعه: امنیت شغلی نخستین گلایه کارگران است. شاغلان زحمتکشی که مجبورند در طول مدت کاریشان تا بازنشستگی چند کارگاه عوض کنند. قرار بود با «سامانه ثبت قرارداد کار»، کار ثبت و نظارت بر قراردادهای کار تسهیل شود اما برخی گزارشهای میدانی حاکی از این است که این سامانه کارآیی لازم را ندارد و همچنان مشکلات کارگران در حوزه قراردادهای کاری باقی است. یکی از موضوعات مهم در بحث روابط کار قرارداد کاری است که معمولا کارگران در روابط کار خود دچار مشکل هستند. ماده۱۰ قانون کار تاکید بر انعقاد قرارداد در چهار نسخه دارد که درحالحاضر علاوه بر اینکه ۹۵ رصد کارگران قرارداد موقت دارند، شاهد رواج قرارداد شفاهی و موقت در بازار کار هستیم.
-
تعلل در پرداخت معوقات، یکی از مشکلات مدافعان سلامت است
صدای خستگی پرستاران در بنبست اجرای قوانین
پرستاران در کنار مسئولیتهای سنگین و گاه طاقتفرسا، با چالشهای جدی نیز دستوپنجه نرم میکنند؛ اضافهکاری اجباری با مبالغ پایین که زندگی شخصی و کیفیت کار آنها را تحتتاثیر قرار داده، کمبود نیرو که فشار کاری را دوچندان میکند و عدم اجرای قوانین حمایتی که حقوق و رفاه آنها را در هالهای از ابهام قرار میدهد، تنها بخشی از مشکلاتی است که این قشر فداکار با آن روبهرو هستند.
-
توقف ارادهها در برابر مازوتسوزی یک دهه طول کشید
خاموشی یا هوای پاک؟
نفیسه ابراهیمزاده انتظام-خبرنگار گروه جامعه: سالها شاخ و شانه کشیدن مازوتسوزی برای محیطزیست بالاخره در برابر عزم دولتزن چهاردهم یعنی شینا انصاری، معاون رییسجمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیطزیست پایان یافت. اگرچه شکستن مقاومتها در برابر توقف مازوتسوزی یک دهه طول کشید و به قیمت نگرانیهایی نسبت به تولید برق موردنیاز کشور تمام شد، بااینحال با محاسبه هزینه- فایده آن مورد استقبال افکارعمومی قرار گرفت. حتی اعضای هیات دولت هم نتوانستند جلوی ذوقزدگی خود را از تحقق این امر پنهان کنند؛ بهطوریکه برای اعلام عمومی این خبر بین محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رییسجمهوری و انصاری رقابت اتفاق افتاد. به هر رو سه چهار روزی از انتشار خبر صدور دستور توقف مازوتسوزی در سه نیروگاه کشور میگذرد و از امروز متهم ردیف اول آلودگی هوا و کشتار ناجوانمردانه سالانه بیش از ۳۰هزار ایرانی، سایه خود را از سر سه استان مرکزی، البرز و اصفهان کم میکند.
-
تراز دریاچه ارومیه ۳۱ سانتیمتر نسبت به سال گذشته افزایش دارد
عزم ملی برای احیای دریاچه
سالهاست دریاچه ارومیه به یکی از بزرگترین مسائل محیطزیست کشور تبدیل شده است. وضعیت بحرانی و خشک شدن دریاچه ارومیه از دهه۷۰ آغاز شده و در این نزدیک چهار دهه تاکنون اقدامات و وعدههای متعددی در دولتها برای نجات این تالاب بینالمللی صورت گرفته یا داده شده است اما هیچکدام از این وعدهها و اقدامات نتوانسته وضعیت دومین دریاچه شور دنیا را بهصورت کلی بهبود ببخشد.
-
۴۹هزار کلاس چندپایه در مناطق روستایی و عشایری وجود دارد
کلاسهای چند پایه؛ فرصت یا معضل
کتابهای مقاطع مختلف تحصیلی، بچههای هفت، هشت یا ۱۰ساله، فضای کوچک کلاس و دفتر مشقهای رنگارنگ همه آن چیزی است که در کلاسهای چندپایه به چشم میخورد. به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش؛ «۴۹هزار کلاس چند پایه در مناطق روستایی و عشایری وجود دارد و وجود کلاسهای چند پایه فقط مربوط به نظام آموزشی ایران نیست، در همه کشورهایی که دارای وسعت زیادی هستند یا مناطق روستایی و عشایری که تعداد دانشآموزان آن کم است، از کلاسهای چند پایه برای آموزش دانشآموزان استفاده میشود.»
-
آییننامه کاهش پلاستیک امسال هم ابلاغ نشد
خشخش تجزیهناپذیرها
امیر گودرزی- گروه جامعه- در کشور ما استفاده از کیسههای پلاستیکی در فروشگاهها هر سال رو به افزایش است و این بالارفتن مصرف را میتوان به چشم دید. درحالیکه دیگر کشورها با برنامهریزیهای مختلف برای کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی در حفظ محیطزیست با یکدیگر رقابت میکنند، ما هنوز موفق به سامان دادن این وضعیت نشدیم. یک بار خرید از بازارهای میوه و ترهبار کافی است تا مصرف بیرویه این تجزیهناپذیرها را مشاهده کنیم. تاکنون چند بار با برنامههای موقتی و یکی دو روزه مسکنی به این معضل زیستمحیطی خوراندیم و دوباره روز از نو و روزی از نو! در این حال و هوا مدیر میوه و ترهبار از جدیت مدیریت شهری پایتخت برای جایگزینی پاکتهای کاغذی با کیسههای نایلونی خبر میدهد؛ خبری که اینبار هم به نظر میرسد نه جدیتی در آن باشد و نه تداوم.
-
اما و اگرهای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان با واردات خودرو
خودروسازان در پشت صحنه مانع شدهاند
۸۰هزار نفر برای خرید خودروهای وارداتی در دور دوم فروش این دست از خودروها ثبتنام کردهاند اما تعداد محصولات عرضهشده تنها ۶هزار دستگاه است. بنابراین شانس برنده شدن هر متقاضی تنها ۷.۵درصد است؛ به عبارت دیگر از هر ۱۳نفری که برای خرید خودروهای وارداتی ثبتنام کردهاند تنها یک نفر موفق به خرید این خودروها خواهد شد.