• با رویکرد دیپلماسی فرهنگی می‌توان توطئه ایران‌هراسی را خنثی کرد

    با رویکرد دیپلماسی فرهنگی می‌توان توطئه ایران‌هراسی را خنثی کرد

    معاون اول رئیس‌جمهور برپایی نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو) را یک پروژه بزرگ ملی برشمرد و با اشاره به سطح مطلوب هماهنگی بین تمامی نهادها و دستگاه‌های امر برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این نمایشگاه تاکید کرد: با رویکرد دیپلماسی فرهنگی می‌توان توطئه ایران‌هراسی را خنثی کرد.

  • مهربانی اینجاست

    تبدیل شلوغی مترو به فرصتی برای همدلی و افطاری ساده

    مهربانی اینجاست

    ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: ماه مبارک رمضان، ماه مهمانی خدا و فرصتی برای تقویت روحیه همدلی و مشارکت اجتماعی است. در این میان، برگزاری افطاری‌های ساده در اماکن عمومی، به‌ویژه در مکان‌هایی مانند ایستگاه‌های مترو، پایانه‌های مسافربری و پارک‌ها، به پدیده‌ای تبدیل شده که نه‌تنها نیاز مادی روزه‌داران را برطرف می‌کند، بلکه پیام‌های عمیق اجتماعی و معنوی را به همراه دارد. این اقدامات که اغلب با مشارکت مردم، نهادهای خیریه و سازمان‌های دولتی انجام می‌شود، نشان‌دهنده ظرفیت بالای جامعه برای تبدیل محدودیت‌ها به فرصت‌های خدمت‌رسانی است.

  • از توبه تا تجدیدحیات

    حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر علوی‌تهرانی تشریح کرد

    از توبه تا تجدیدحیات

    حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی، استاد حوزه علمیه در مسجد حضرت امیر(ع) درباره استغفار در ماه مبارک رمضان گفت: پیامبر(ص) فرمودند: «منادی در ثلث اول هر شب از ماه رمضان یا در ثلث آخر آن ندا می‌دهد: آیا درخواست‌کننده‌ای هست که درخواستی داشته باشد تا اجابت کنیم؟ آیا آمرزش‌خواهی وجود دارد که آمرزش بخواهد تا او را بیامرزیم؟ آیا توبه‌کننده‌ای هست که توبه کند تا توبه‌اش را بپذیریم؟ در این حدیث مقصود از شب، همان زمان نیمه‌شب شرعی تا اذان صبح است؛ این زمان را که به سه قسمت تقسیم کنید، ثلث اول و آخر آن مشخص می‌شود.»

  • مسئله عقلانیت است

    دانشگاه‌ها؛ کارخانه مدرک یا کانون عقلانیت؟

    مسئله عقلانیت است

    اگر از یک دانشجو بپرسید دانشگاه قرار است چه چیزی به او بدهد، احتمالا پاسخ می‌دهد: یک مدرک خوب، یک تخصص کاربردی و شاید پلی برای رسیدن به یک شغل پردرآمد. این تعریف، تا حد زیادی واقع‌بینانه است؛ دانشگاه‌ها هم کمابیش خودشان را متعهد به همین سه چیز می‌دانند. اما آیا این تمام ماجراست؟

  • آخرین باری که برای امام زمان(عج) دعا کردید چه زمانی بود ؟

    حجت‌الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی:

    آخرین باری که برای امام زمان(عج) دعا کردید چه زمانی بود ؟

    ماه رمضان ماه بندگی و مهمانی خداوند است که درهای فیض و رحمت الهی در این ماه باز می‌شود و از جایگاه ویژه‌ای در میان مسلمانان برخوردار است. رمضان پس از ماه‌های رجب و شعبان مقدمه‌ای برای خودسازی و زمینه‌سازی معنوی و دوری از گناهان و نزدیک شدن به خداوند است. روزه‌داری که از ابتدا تا انتهای این ماه بر مسلمان واجب شده است نیز زمینه معنوی آمادگی روح برای قرارگرفتن در جایگاه استغفار و پاک‌شدن از گناهان است؛ ازاین‌رو مسلمانان با شب‌زنده‌داری، تلاوت قرآن، اطعام و افطاری دادن، صدقه و روزه‌داری سعی در بهره‌مندی هرچه بیشتر از فضائل آن می‌کنند.

  • آموزش دینی به سبک مادرانه

    چگونه تربیت دینی فرزندان در سایه ماه مبارک رمضان ممکن می‌شود؟

    آموزش دینی به سبک مادرانه

    ماه رمضان، ماه مهمانی خدا، نه‌تنها فرصتی برای بازسازی روح و روان بزرگسالان است، بلکه به‌عنوان یک دوره طلایی برای تربیت دینی فرزندان نیز محسوب می‌شود. در این ماه پربرکت، فضای معنوی خاصی حاکم است که می‌تواند به والدین کمک کند تا ارزش‌های دینی را به شیوه‌ای عملی و ملموس به فرزندان خود انتقال دهند. از روزه‌داری و قرائت قرآن تا مشارکت در نمازهای جماعت و اعمال خیر، ماه رمضان ابزارهای قدرتمندی در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهد تا فرزندان خود را با مفاهیمی مانند صبر، تقوا، همدلی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی آشنا کنند.

  • صنعت ورشکسته

    عقب‌ماندگی گردشگری با هدف‌گذاری ۲۰میلیونی سند افق چشم‌انداز ۱۴۰۴

    صنعت ورشکسته

    طوبی موید-خبرنگار گروه جامعه: وجود بسترهای طبیعی، تاریخی، مذهبی، درمانی، تجاری و... از کشورمان فرصتی ایده‌آل برای توسعه گردشگری ساخته است. بااین‌حال بسیاری از این ظرفیت‌ها مسکوت مانده است، به‌طوری‌که طبق آخرین گزارش‌ها در نیمه دوم سال جاری، تنها ۲۰درصد از این ظرفیت‌ها مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند. در این میان اگرچه قرار بود گردشگری در دو دهه گذشته قاتق نان اقتصاد شود، تحمیل شرایط بین‌المللی به گردشگری خارجی و محدود شدن آن، باعث شده این اقتصاد باشد که برنامه و چشم‌انداز این صنعت را راهبری و مدیریت کند. از سوی دیگر، شرایط اقتصادی زندگی در شهرها که به مهاجرت معکوس منجر شده و بسیاری از افراد را راهی دیار آبا و اجدادی‌شان کرده سهم گردشگری را از گردشگران داخلی نیز کاهش داده است.

  • فردی بیاموز اجتماعی عمل کن

    گفت‌وگو با دکتر مسلم داوودی‌نژاد درباره نقش روزه و ایمان در مبارزه با بی‌عدالتی

    فردی بیاموز اجتماعی عمل کن

    ملیحه محمودخواه – خبرنگار گروه جامعه: در دنیایی که ظلم و بی‌عدالتی به اشکال مختلف خود را در زندگی فردی و اجتماعی انسان‌ها نشان می‌دهد، پرسش اساسی این است که چگونه می‌توان در برابر ستم ایستادگی کرد و عدالت را در جامعه گسترش داد؟ در گفت‌وگویی تحلیلی با دکتر مسلم داوودی‌نژاد، کارشناس مذهبی و روان‌شناس، به بررسی نقش ایمان، روزه و تزکیه نفس در مبارزه با ظلم پرداختیم.

  • فصل مهربانی

    «آگاه» دلیل کاهش جرایم و توسعه فضیلت‌های انسانی در ماه رمضان را بررسی کرده است

    فصل مهربانی

    ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: ماه رمضان، به‌عنوان ماه مهمانی خدا و ماه روزه‌داری، همواره تاثیرات قابل‌توجهی بر رفتارهای اجتماعی و فردی افراد داشته است. یکی از این تاثیرات، کاهش آمار جرم و جنایت در این ماه است. براساس آمارهای رسمی و گزارش‌های پلیس در بسیاری از کشورهای اسلامی، آمار جرایم در ماه رمضان به‌طور محسوسی کاهش می‌یابد. این پدیده نه‌تنها از منظر اجتماعی و امنیتی قابل بررسی است، بلکه از دیدگاه مذهبی و روان‌شناختی نیز قابل‌تحلیل است.

  • آینده‌ تاریک زلنسکی و اروپای متحیر

    وقتی پای منافع ملی وسط است

    آینده‌ تاریک زلنسکی و اروپای متحیر

    گفتمان نظام بین‌الملل براساس گفتمان رئالیستی عمل می‌کند. کشورها بر مبنای منافع با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و الگوهای دوستی و دشمنی براساس همین منافع تعریف می‌شود.

  • از معلمی تا بنیان‌گذاری ۳۵ صندوق قرض‌الحسنه محله‌ای

    «آگاه» اهمیت قرض‌الحسنه و راهکارهای ترویج آن در جامعه را بررسی می‌کند

    از معلمی تا بنیان‌گذاری ۳۵ صندوق قرض‌الحسنه محله‌ای

    قرض‌الحسنه به‌عنوان یکی از ابزارهای مالی اسلامی، نقش مهمی در کاهش فقر، ایجاد عدالت اجتماعی و تقویت همبستگی اجتماعی ایفا می‌کند. اسماعیل باقری، فعال اجتماعی و موسس شبکه‌های قرض‌الحسنه مردمی، با توضیح درباره فعالیت‌های خود در زمینه قرض‌الحسنه، اهمیت این سنت حسنه و تاثیرات آن بر جامعه، دیدگاه‌های ارزشمندی را ارائه کرد.

  • اذان مغرب بـه افق همسایه

    حال و هوای روزه‌داری و افطار در کشورهای عربی منطقه، دیدنی است

    اذان مغرب بـه افق همسایه

    همیشه از دوستان عرب‌زبانم می‌شنیدم که «رمضان را در کشورهای ما باید ببینی.» عراقی‌ها برایم گفته بودند که مجاوران عتبات و مخصوصا ساکنان کربلا سرخی هر غروب بساط افطارشان را در بین‌الحرمین پهن می‌کنند، تزئینات بازار دمشق را نشانم داده بودند و چراغ و آذین قدس شریف در کوچه‌پس‌کوچه‌های منتهی به مسجدالاقصی را هم هر رمضان با هزار حسرت و امید در هزار عکس دیده بودم. حالا رمضان کویت را هم زیسته‌ام، از گریش تا گرگیعان و غبگه و جشن‌های عید فطر.

  • تبعیض در پرداخت حقوق معلمان

    معلمان مدارس غیردولتی از تبعیض در پرداخت حقوق و مزایا گلایه دارند

    تبعیض در پرداخت حقوق معلمان

    ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: مشکلات معلمان مدارس غیردولتی در ایران، به‌ویژه در زمینه حقوق، بیمه و شرایط کاری، سال‌هاست که به‌عنوان یک چالش جدی مطرح شده است. با وجود قوانین موجود، اجرای نادرست و سلیقه‌ای این قوانین ازسوی برخی موسسان مدارس غیردولتی، منجر به نارضایتی گسترده معلمان شده است.

  • رمضان آغاز سال تربیتی است

    رمضان آغاز سال تربیتی است

    ماه رمضان، آغاز سال تربیتی است. ما سال‌های مختلفی داریم: سال شمسی، سال قمری و سال خُمسی. سال شمسی با بهار و طبیعت آغاز می‌شود؛ سال قمری با محرم آغاز می‌شود؛ سال میلادی در ایام ویژه خودش در زمستان – برای مسیحی‌ها و کسانی که این سال را قائل‌اند – آغاز می‌شود و سال خمسی هر کس سال درآمدش است.

  • خانواده‌های هوشمند، اقتصاد مقاومتی می‌سازند

    اهمیت نقش مدیریت مالی در عبور از بحران‌های اقتصادی

    خانواده‌های هوشمند، اقتصاد مقاومتی می‌سازند

    ملیحه محمودخواه- خبرنگار گروه جامعه: در شرایطی که نرخ تورم به مرزهای بی‌سابقه‌ای رسیده و قدرت خرید خانوارها به‌طور مداوم در حال کاهش است، مدیریت اقتصادی خانواده به یکی از دغدغه‌های اصلی تبدیل شده است. براساس آمارهای رسمی، نرخ تورم سالانه در ایران به حدود ۴۰درصد رسیده است، درحالی‌که درآمدها به‌طور متناسب افزایش نیافته‌اند. این شکاف فزاینده بین درآمد و هزینه‌ها، خانواده‌ها را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. از افزایش قیمت موادغذایی و مسکن تا هزینه‌های درمان و آموزش، فشار اقتصادی بر دوش خانواده‌ها روزبه‌روز سنگین‌تر می‌شود. در چنین شرایطی، مدیریت اقتصادی خانواده نه‌تنها یک مهارت مفید، بلکه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر برای بقا و حفظ کیفیت زندگی است. اما سوال اینجاست: خانواده‌ها چگونه می‌توانند در این شرایط دشوار، اقتصاد خود را مدیریت کنند؟

  • جدال با تورم

    جدال با تورم

    حقوق کارگران هر سال از یکی از ضروریات زندگی جا می‌ماند. امسال هم با وجودی که هنوز رقم نهایی دستمزد کارگران ازسوی شورای عالی کار تصویب نشده، باوجوداین گزارش‌های رسیده حاکی از این است که این بار حقوق کارگران از مسکن جامانده است. بعد از اینکه اعضای کمیته دستمزد رقم ۲۳میلیون و ۵۰۰هزار تومان را به‌عنوان هزینه سبد معیشت کارگران تصویب و در جلسه شورای‌عالی کار ارائه کردند، زمزمه‌های جاماندگی دستمزد از مسکن هم سر زبان‌ها افتاد. به‌طوری‌که برآوردهای حاصل‌شده نشان داد حقوق یک سال کارگر حداقل‌بگیر از قیمت یک مترمربع مسکن کمتر است و برای گذران زندگی کافی نیست. اما سوال اینجاست که حداقل دستمزد چقدر باید باشد؟ نظر کارگران درباره حقوق تعیین‌شده چیست؟

  • متری‌فروشی، سوغاتی بازار آزاد

    «آگاه» فروش متری خانه در فضای مجازی را واکاوی کرده است

    متری‌فروشی، سوغاتی بازار آزاد

    نفیسه ابراهیم‌زاده انتظام-خبرنگار گروه جامعه: تلاطم ماه‌های اخیر بازارهای سرمایه در کشور ما که ناشی از سیاست‌های مدیریتی داخلی از سویی و تحریم‌های تحمیلی از سوی دیگر است، باعث به‌وجودآمدن گونه‌های نوپدیدی از بازارهای سرمایه‌گذاری شده است که در عین ناشناخته بودن برای عموم مردم، نوید حفظ ارزش پول آنها در برابر تورم و نوسانات ارزی را به متقاضیان می‌دهند. این در حالی است که این بازارها از هیچ قانونی پیروی نمی‌کنند و امکان نظارت بر آنها وجود ندارد.

  • دور ریز ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی

    معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اعلام کرد

    دور ریز ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی

    بنابر آمارهای اعلامی سازمان فائو، سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره هدر می‌رود، یعنی هر سال ۱.۳ میلیارد تن ضایعات مواد غذایی در دنیا ایجاد می‌شود که این ضایعات معادل یک‌سوم کل مواد غذایی تولیدشده برای مصرف انسان‌هاست و می‌تواند غذای کافی برای ۲ میلیارد نفر را در سال فراهم کند.

  • بی‌اعتنایی یا سهل‌انگاری در برابر آینده

    جمعیت و فرزندآوری طی یک دهه گذشته بالغ بر ۴۰ بار مورد تاکید رهبری قرار گرفته است

    بی‌اعتنایی یا سهل‌انگاری در برابر آینده

    طوبی موید-خبرنگار گروه جامعه: نحوه اجرای بندهای قانون جوانی جمعیت با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت، مسئولان جهاددانشگاهی و رییس سازمان ملی جمعیت در شرایطی در دستورکار فردای کمیسیون بهداشت مجلس قرار گرفته که طبق گزارش‌های رسیده محتویات آن اجرایی نشده است. این در حالی است که ضرورت مسئله جمعیت و فرزندآور ی ظرف یک دهه گذشته بالغ بر ۴۰بار مورد تاکید مقام رهبری قرار گرفته است. 

  • رسانه کارآمد و مقابله با حقایق وارونه

    اکنون باید از خود ترسید

    رسانه کارآمد و مقابله با حقایق وارونه

    حامد هاشمی:جهان امروز را عصر رسانه‌ها یا انفجار اطلاعات می‌نامند؛ واقعیت نیز چنین است. به مدد حضور رسانه‌ها، نه تنها معلومات و آگاهی جوامع افزایش یافته است، بلکه فاصله‌های زمانی و جغرافیایی نیز کاسته شده و زمینه دستیابی به بسیاری از فرصت‌ها و زمینه‌ها به‌خصوص در گستره اطلاعات همگانی سهل‌الوصول شده است.

  • ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب!

    ۶۵ درصد افراد از نوشابه استفاده می‌کنند

    ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب!

    سال‌های زیادی از معرفی اولین نوشابه‌های انرژی‌زا به بازار جهان و ایران نمی‌گذرد اما طی همین زمان، این نوشابه‌ها طرفداران پروپاقرص خود را به‌ویژه میان نوجوانان و جوانان پیدا کرده است. این درحالی است که هرچه جلوتر می‌رویم، مطالعات مربوط به این نوشیدنی‌ها، مشابه مطالعات قدیمی‌تر نشان می‌دهد که استفاده مستمر از آنها، عوارضی بسیار جدی به دنبال دارد اما این عوارض چیست و آخرین مطالعات در این زمینه چه می‌گوید؟

  • میدان دادن به سلبریتی‌پروری

    در میان اجرای سیاست‌های جذب مخاطب در رسانه ملی صورت می‌گیرد

    میدان دادن به سلبریتی‌پروری

    «مدیران صدا و سیما از بازگشت ستاره‌ها خبر دادند» این خبر را بارها و بارها در دو سال اخیر شنیده‌ایم. ماجرا از این قرار بود که در سال ۱۴۰۱ و با انتشار آمار ناامیدکننده مخاطبان برنامه‌های تلویزیونی که بخش عمده آن مربوط به غیبت برنامه‌سازها و ستاره‌های محبوب تلویزیونی بود، توجه زیادی به سوی سیاست‌ها و برنامه‌های صدا و سیما جلب شد و بسیاری از آن به عنوان یک شکست بزرگ برای رسانه ملی یاد کردند. رسانه‌ای که روزی با حداقل تولیدات به لحاظ کمی، اما با دارا بودن کیفیتی درخور، زمان پخش برنامه‌های پرمخاطب خیابان‌ها را خلوت می‌کرد. در نهایت بنا شد تا برنامه‌ای برای بازگشت فضای سریال‌سازی مانند گذشته و نیز حضور دوباره برخی ستاره‌ها به تلویزیون فراهم شود.

  • نمایشی از قدرت و وحدت ملی

    تحلیل «آگاه» از مشارکت بالای مردم در اعیاد شعبانیه و برگزاری جشن پیروزی انقلاب

    نمایشی از قدرت و وحدت ملی

    طوبی موید-خبرنگار گروه جامعه: مراسم راهپیمایی ۲۲بهمن امسال با حضور بی‌نظیر و پرشور مردم در سراسر کشور برگزار شد. این حضور گسترده‌تر از سال‌های گذشته، در شرایطی رقم خورد که کشور با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند؛ از تهدیدهای خارجی و تحریم‌های ظالمانه گرفته تا گرانی افسارگسیخته طلا و ارز و سرمای زمستان؛ سرمایی که به‌تنهایی می‌توانست هر برنامه‌ای در فضای باز را خلوت کند.

  • کتاب زیاد است؛ خواننده نه!

    نگاهی به وضعیت نشر در سال ۱۴۰۳

    کتاب زیاد است؛ خواننده نه!

    معمولا وقتی سخن از وضعیت انتشار کتاب و کتابخوانی و وضعیت نشر می‌شود، اکثر مردم فکر می‌کنند اینکه در اخبار ذکر می‌شود که وضعیت کتابخوانی و سرانه مطالعه جالب نیست به معنای این است که حوزه نشر هم راکد است درحالی‌که با نگاهی به گزارش‌های آماری متوجه می‌شویم تعداد قابل‌توجهی کتاب در بازار نشر منتشر می‌شود ولی یا دیده نمی‌شود یا خوانده نمی‌شود.

  • شهریه غیردولتی‌ها سرخود بالا رفت

    گزارش میدانی «آگاه» از افزایش بیش از ۵۰ درصدی شهریه مدارس غیردولتی حکایت دارد

    شهریه غیردولتی‌ها سرخود بالا رفت

    طوبی موید-خبرنگار گروه جامعه: سال جاری تحصیلی افزایش شهریه مدارس غیردولتی رکورد منحصربه‌فردی را ثبت کرد؛ به‌طوری‌که این افزایش شهریه‌ها بیش از ۵۰درصد هم گزارش شد. نبود نظارت ناشی از تغییر و تحولات مدیریتی در دولت و ستاد آموزش‌وپرورش باعث شد ارقام افزایش شهریه‌ها بیشتر از مبالغ اعلامی و ابلاغی و مصوب باشند. 

  • حرکت تراموا روی آسفالت‌های تهران

    حرکت تراموا روی آسفالت‌های تهران

    ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: راه‌اندازی موقت تراموا در تهران به‌عنوان یک گام نوآورانه در توسعه حمل‌ونقل عمومی پایتخت، با هدف کاهش ترافیک و آلودگی هوا، درحال انجام است. این پروژه که با همکاری شهرداری تهران و وزارت دفاع پیش می‌رود، نخستین خط تراموای تهران را از پایانه شرق تا میدان آزادی پوشش می‌دهد. این خط قرار است با طول حدود ۳۴کیلومتر و استفاده از ۲۸رام قطار برقی راه‌اندازی شود که قادر به جابه‌جایی سالانه ۵۵ تا ۵۶میلیون مسافر خواهد بود.

  • کشاورزی آن‌سوی مرزها

    کشاورزی آن‌سوی مرزها

    ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: بحران آب یکی از اساسی‌ترین چالش‌هایی است که ایران در دو دهه اخیر به‌طور جدی با آن مواجه شده است.  چند روز قبل نیز عارف، معاون اول رییس‌جمهور اظهار کرد که بیش از ۸۰درصد و براساس برآورد بسیاری از کارشناسان بیش از ۹۰درصد از مصرف آب کشور به حوزه کشاورزی برمی‌گردد. در دهه‌های اخیر، افزایش جمعیت، توسعه کشاورزی و صنعتی و تغییرات اقلیمی، فشار بیشتری بر منابع آبی کشور وارد کرده است. این عوامل منجر به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، خشک‌شدن دریاچه‌ها و رودخانه‌ها و افزایش فرونشست زمین در برخی مناطق شده است. یکی از راهکارهایی که کارشناسان برای حل بحران آب پیشنهاد می‌دهند بحث کشت فراسرزمینی است، چراکه این راهکار می‌توانند بحث محصولات آب‌بر را تا حدود زیادی تعدیل کند. 

  • آزمون تصادف برای افزایش ایمنی خودروها

    آزمون تصادف برای افزایش ایمنی خودروها

    ملیحه محمودخواه - خبرنگار گروه جامعه: صنعت خودروسازی یکی از صنایع استراتژیک و تاثیرگذار در اقتصاد ایران است اما طی سال‌های اخیر، بحث ایمنی خودروهای داخلی به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم و کارشناسان تبدیل شده است. تصادفات جاده‌ای در کشور ما سالانه جان هزاران نفر را می‌گیرد و سهم خودروهای داخلی در این میان غیرقابل انکار است.

  • جان انسان‌ها هم بازیچه سیاست است

    جان انسان‌ها هم بازیچه سیاست است

    ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: وقتی حقیقتی هولناک از پرده بیرون می‌افتد، دنیا دیگر مثل قبل نخواهد بود. تصور کنید ویروس مرگباری که زندگی میلیون‌ها انسان را گرفت، نه یک فاجعه طبیعی، بلکه نتیجه یک بازی خطرناک در پشت پرده سیاست جهانی باشد؛ ویروسی که جهان را به زانو درآورد، اقتصادها را فلج کرد، خانواده‌ها را از هم پاشید و ردپایش را بر تاریخ بشریت حک کرد. اکنون، ادعایی تکان‌دهنده ازسوی یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های دنیای فناوری، ایلان ماسک، این سناریوی هولناک را به واقعیت نزدیک‌تر می‌کند: سازمان توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID)، با استفاده از مالیات مردم، تامین مالی تحقیقاتی را برعهده داشته که به تولید تسلیحات بیولوژیکی ازجمله ویروسی مانند کووید۱۹ منجر شده است!

  • قیمت خودرو آماده جهش

    دپوی ۱۵درصدی محصولات ۳شرکت خودروساز داخلی برای چیست؟

    قیمت خودرو آماده جهش

    مقایسه آمار تولید و فروش سه خودروساز بزرگ کشور در سامانه کدال، حاکی از آن است که بخشی از تولیدات این شرکت‌ها به بازار عرضه نشده است؛ به‌طوری‌که ۱۵‌درصد از تولیدات دی ماه خودروسازان به فروش نرسیده است. طبق آمار و اطلاعاتی که ایران‌خودرو، سایپا و ‌پارس‌خودرو به سازمان بورس ارائه داده‌اند، این سه خودروساز بزرگ کشور از ابتدای سال‌جاری تا انتهای دی، حدود ۷۲۰‌هزار دستگاه خودروی سواری تولید کرده‌اند اما تنها ۶۸۸‌هزار و ۸۹۴ دستگاه آن را فروخته است؛ بنابراین ۳۱‌هزار و ۱۱۱دستگاه خودروی سواری تولیدی در سال‌جاری به فروش نرفته است. بر این اساس نسبت فروش به تولید خودروسازان در ۱۰ماه گذشته ۹۵.۷‌درصد بوده است.