بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد، باتوجه‌به پتانسیل‌های فناوری نانوحباب می‌توان تولید سالانه محصولات آبزی را تا دوبرابر افزایش داد.

افزایش دوبرابری تولید محصولات آبزی با فناوری نانوحباب

آگاه: درحال‌حاضر تجهیزات مربوط‌به فناوری‌نانوحباب در داخل کشور تولید می‌شوند و از این تجهیزات در صنایع مختلف نظیر تصفیه آب، کشاورزی و شیلات استفاده می‌شود. به‌کارگیری فناوری نانوحباب در برخی شهرها و روستاها به افزایش ارتقای کیفیت آب در کشور کمک شایانی کرده است. فناوری نانوحباب در گلخانه‌های متعددی در سراسر ایران مورد استفاده قرار گرفته و این فناوری توانسته به‌خوبی در بخش گلخانه‌ها وارد شود، به‌طوری‌که هر ساله به تعداد گلخانه‌هایی که به فناوری نانوحباب مجهز می‌شوند، افزوده می‌شود. یکی از حوزه‌هایی که پتانسیل بسیار بالایی برای بهره‌گیری از فناوری نانوحباب را دارد، صنعت آبزی‌پروری است. فناوری نانوحباب می‌تواند مزایایی نظیر ایجاد شرایط فوق اشباع اکسیژن در استخرها، توزیع ایده‌آل و یکنواخت اکسیژن و بهبود کیفیت آب را به دنبال داشته باشد. کاهش میزان تلفات و افزایش قابل‌توجه میزان تولید از دیگر مزایای استفاده از دستگاه‌های نانوحباب در آبزی‌پروری است.
تولید سالانه محصولات آبزی در ۲۵هزار مزرعه پرورش آبزی کشور چیزی حدود ۵۰۰هزار تن است که در صورت تجهیز تمام این مزارع به سامانه نانوحباب و باتوجه‌به افزایش صددرصدی تراکم محصول، این تولید به یک‌میلیون تن خواهد رسید.بررسی‌ها نشان می‌دهد اگر بخواهیم از روش دوبرابر کردن مزارع برای دوبرابر کردن محصولات آبزی استفاده کنیم، درمجموع ۱۶۷هزار میلیارد تومان سرمایه لازم است. این درحالی است که با کمک فناوری نانوحباب همین نتیجه با ۲۰درصد این هزینه (۳۲هزار میلیارد تومان) قابل حصول است.همچنین اگر قیمت هر کیلو محصول صادراتی آبزی را سه دلار در نظر بگیریم افزایش محصول تولیدشده با این فناوری معادل ۱٫۵میلیارد دلار (حدود ۹۰هزار میلیارد تومان) درآمد برای کشور ایجاد می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.