آگاه: این فرآیند حدود ۲۰دقیقه طول میکشد اما حواسپرتی هنگام غذا خوردن، درک پیام سیر شدن را دشوار میکند.
حواسپرتی بر قدرت شناختی مغز فشار میآورد و باعث میشود نهتنها در حس کردن میزان غذا و سیری که در درک طعم غذا نیز با مشکل مواجه شویم. کاهش سرعت غذاخوردن به ما فرصت میدهد تا احساس کنیم پیغام سیری را دریافت کردهایم، طعم غذا را بچشیم و مصرف را کاهش دهیم. طبق تحلیل کلی سال۲۰۱۸ که ۳۸مقاله در آن بررسی شد، بیشتر جویدن غذا همزمان مقدار خوراک و احساس گرسنگی را کاهش میدهد.
متخصصان برای مقابله با این مشکل توصیه میکنند:
ـ عوامل حواسپرتی را کم کنید
- یک راه ساده این است که تلفن همراه و دیگر دستگاههای حواسپرتکن را کنار بگذارید یا خاموش کنید. متخصصان میگویند صرفا غذایتان را بخورید و کار دیگری نکنید.
ـ برای هر وعده غذا برنامهریزی کنید.
- ساعات خاصی را به خوردن و نوشیدن اختصاص دهید و غذا خوردن را به کاری لذتبخش و شادیبخش تبدیل کنید.
ـ با ذهنآگاهی غذا بخورید.
به گزارش ایندیپندنت، حفظ ذهنآگاهی در غذا خوردن به تمرین نیاز دارد. برخی افراد به احساس گرسنگی و سیری درونشان توجه میکنند. حتی زمانی که حواستان پرت میشود میتوانید با ذهنآگاهی و تمرکز بر بدن توجهتان را به حال حاضر و غذا خوردن معطوف کنید.
ـ تمرین کنید تا با تمرکز بر حواس غذا بخورید.
باتوجهبه طعم و رنگ و بوی غذایی که میخورید میتوانید آن را کاملا احساس کنید و از غذایی که میخورید لذت ببرید.
۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۱
کد خبر: ۱۰٬۱۷۳
هنگام غذا خوردن رودهها هورمونهایی نظیر لپتین، گرلین و جیالپی-۱ ترشح میکنند که پیام سیرشدن را به مغز میفرستند.
نظر شما