۶روز از اجرای توافق آتش‌بس در نوار غزه می‌گذرد و هر روز ابعاد بیشتری از جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها در این باریکه مشخص می‌شود. صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که در طول جنگ غزه گزارش‌ها از شهادت بیش از ۱۴۵۰۰ کودک حکایت دارد.

آگاه: اولین مرحله تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی یکشنبه هفته گذشته انجام شد و طی آن سه اسیر زن اسراییلی در ازای ۹۰اسیر فلسطینی آزاد شدند؛ قرار است دور دوم تبادل اسرا بین اسراییل و مقاومت فلسطین از امروز شنبه در هفتمین روز از توافق آتش‌بس انجام شود و  در ازای آزادی چهار اسیر زن اسراییلی، ۱۲۰اسیر فلسطینی آزاد خواهند شد. در جنگ رژیم صهیونی که ۱۵ماه به طول انجامید، غربی‌ها و آمریکا از جنایت‌های اسراییلی‌ها علیه مردم غزه حمایت می‌کردند. روز گذشته نیز اسناد جدیدی که به روزنامه گاردین انگلیس رسیده است، نشان می‌داد که مایکروسافت به‌طور فعال در حمایت از عملیات‌های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در غزه پس از حمله ۷اکتبر ۲۰۲۳ مشارکت داشت.
این اسناد از همکاری مایکروسافت با رژیم صهیونیستی در حوزه‌های مختلف، ازجمله استفاده از فناوری‌های پیشرفته ابری و هوش مصنوعی، پرده برمی‌دارد. این فناوری‌ها به ارتش کمک کردند تا حجم عظیمی از داده‌ها را در شرایط جنگی مدیریت کرده و تجزیه و تحلیل‌های سریع و دقیقی انجام دهد.
یکی از اجزای مهم این همکاری، استفاده ارتش از پلتفرم ابری آژور Azure بود که ازسوی مایکروسافت ارائه شده است. این پلتفرم نه‌تنها برای ذخیره‌سازی داده‌ها و مدیریت اطلاعات در سطح سازمانی به‌کار می‌رود، بلکه در تجزیه و تحلیل‌های هوش مصنوعی نیز نقش برجسته‌ای داشته است. مایکروسافت با ارائه این فناوری‌ها به ارتش، امکان تحلیل داده‌ها و شناسایی اهداف نظامی را به‌صورت بلادرنگ فراهم کرد.
اکنون با پایان‌یافتن جنگ غزه، زمان آن فرارسیده است که در آرامش استقراریافته در این باریکه تبعات هولناک جنگ بر غیرنظامیان مورد بررسی قرار گیرد. نسل‌کشی کودکان فلسطینی بخشی از این حقایق هولناک به شمار می‌رود.
یکی از مهم‌ترین پیامدهای آتش‌بس، زلزله استعفا و کناره‌گیری مقامات صهیونیستی است، به‌گونه‌ای که می‌توان اذعان کرد  کابینه نتانیاهو شکننده‌تر از گذشته شده است، زیرا برخی از وزرا در مخالفت با آتش‌بس از کابینه استعفا دادند. در همین راستا، ایتمار بن گویر، اسحاق واسرلاوف و عامیحای الیاهو، سه وزیر حزب «عوتسما یهودیت» (قدرت یهود) به‌طور رسمی محل کار خود را ترک کرده و از کابینه نتانیاهو خارج شدند.
بن‌ گویر انعقاد پیمان آتش‌بس اخیر غزه را به‌مثابه عبور از خط قرمز خود ازسوی نتانیاهو قلمداد می‌کرد. براین اساس، شکست صهیونیست‌ها در رسیدن به اهداف تعیین‌شده در جنگ غزه را می‌توان بحرانی‌ترین نقطه ممکن در حیات مسموم کابینه نتانیاهو و کلیت رژیم اشغالگر قدس تلقی کرد؛ ازاین‌رو چند روز پس از اینکه چند وزیر و اعضای حزب حاکم پس از اعلام آتش‌بس استعفا کردند و کابینه نتانیاهو را بر لبه فروپاشی کشاندند، اعلام شد که رییس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی یعنی «هزتزی ‌هالوی» نیز از سمت خود استعفا کرده است. هالوی البته گفته تا ششم مارس(۱۶اسفند) در سمت خود باقی می‌ماند. بلافاصله پس از رسانه‌ای شدن این خبر، خبر بعدی از راه رسید. منابع عبری اعلام کردند: «یارون فنکلمن» فرمانده منطقه جنوبی ارتش رژیم صهیونیستی نیز از سمت خود استعفا داده است. خروج مُهره‌های نتانیاهو از کابینه بازتابی در رسانه‌های عبری‌زبان داشت، آنها در تحلیلی استعفای مقامات ارتش رژیم صهیونیستی را با عنوان «یک زلزله» ارزیابی کردند. سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه هم که پنجشنبه هفته گذشته در اجلاسیه ۱۸۸۰شهید کاشان سخن می‌گفت با اشاره به استعفای مقامات نظامی اسراییل پس از پایان جنگ غزه تاکید کرد که این نشانه بارز شکست صهیونیست‌ها در جنگ غزه است. اگر غزه می‌شکست اسلام آسیب می‌دید و وقتی غزه پیروز شد، یعنی اسلام پیروز شد و این مقاومت الهام‌بخش مسلمانان است.
به‌هرحال، استعفاهای پیاپی مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در پی انتقادات شدید به عملکرد ارتش در جنگ عزه نشان‌دهنده شکست این رژیم در جنگ غزه است. انتظار می‌رود که با وجود ادامه این فشارها ازسوی کنست و همچنین شهروندان اسراییلی، مقامات جدید نیز تحت فشارهای قرار بگیرند و از سمت خود کنار بروند. این بحران نه‌تنها به ارتش، بلکه به کل سیستم امنیتی اسراییل آسیب رسانده و اعتماد عمومی شهرک‌نشینان به نیروهای نظامی و امنیتی را به‌شدت کاهش داده است. نتانیاهو که به‌عنوان نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی مسئولیت پاسخگویی و تصمیم‌گیری نهایی سیاسی را برعهده دارد، از سوی مخالفان، منتقدان و کارشناسان مورد انتقاد شدید قرار گرفته است. آنها معتقدند که نتانیاهو با سیاست‌های اشتباه خود، این رژیم را با بحران جدی امنیتی مواجه کرده است و روزهای سختی پیش روی تل‌آویو و نخست‌وزیر تروریستی آن قرار داد. نتانیاهو درحالی با استعفاهای سریالی صهیونیست‌ها مواجه شده که عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی را نتوانست گسترش دهد. حتی تمرکز اصلی وی بر عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی بود. بااین‌حال، نتانیاهو در ۱۵ماه گذشته، هیچ سفری به مقصد هیچ پایتخت عربی نداشت.
او از یک‌سو با خروج اعضای کابینه‌اش روبه‌رو شده که برایش سنگین است و از سوی دیگر، بحران دیگری را هم باید طی کند و آن کیفری شدن پرونده جنایت‌هایی است که مرتکب شده است. پرونده جنایت‌های این رژیم به پرونده‌ای کیفری تبدیل شده است. دیوان کیفری بین‌المللی با بررسی جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و یو آو گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را صادر کرد. حتی اگر این حکم در سایه حمایت آمریکا و تهدید کشورها ازسوی واشنگتن جنبه اجرایی پیدا نکند اما باز هم موجب فشارهای روحی و روانی و احساس ناامنی برای نظامیان صهیونیست خواهد شد، کمااینکه تاکنون نیز چنین اتفاقی رخ داده است.
با تصویری که از سونامی استعفای مقامات صهیونیستی ارائه شد، شاید گمان شود با به روی‌کارآمدن دونالد ترامپ در آمریکا، رفیق دیرینه او یعنی نتانیاهو باز بخواهد زیر میز آتش‌بس بزند و دوباره حملات خود را از سربگیرید، نتانیاهو حتی اگر بخواهد جنگ را ادامه دهد، با بحران‌هایی نظیر عدم همراهی حامیان فرامنطقه‌ای و منطقه‌ای خود مواجه خواهد شد و این بدترین سناریویی است که بن گویر تصور محقق شدن آن را می‌کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.