آگاه: افشاگری اخیر روزنامه واشنگتنپست از همکاری گوگل با اسراییل از ابتدای جنگ غزه، بسیار در محافل سیاسی و رسانهای جهان سروصدا کرده است. واشنگتنپست گزارش داده که چند هفته بعداز آغاز جنگ غزه، گوگل با عجله فناوریِ هوش مصنوعیِ پیشرفتهاش را در اختیار وزارت جنگ اسراییل قرار داده تا از رقیبش آمازون پیشی بگیرد.
براساس اسناد افشاشده، چند هفته پساز آغاز درگیری حماس با اسراییل، یکی از کارمندان گوگل از بخش محاسبات ابری، ارسال درخواستهایی برای دسترسی گسترده وزارت دفاع رژیم صهیونیستی به فناوری هوش مصنوعی این شرکت را آغاز کرد.
صهیونیستها از گوگل خواسته بودند دسترسی به خدمات ورتکس این شرکت را بهسرعت ممکن کند. مشتریان میتوانند از ورتکس برای اعمال الگوریتمهای هوش مصنوعی روی دادههای خود استفاده کنند.
اوایل اردیبهشت امسال نیز، گوگل بیش از ۵۰کارمند خود را که به شرایط نامطلوب کاری و قراردادهای نظامی این شرکت با اسراییل اعتراض کردند، اخراج کرد.
بهطورکلی، در جریان تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه، آمریکاییها تمام قوای نرمافزاری و سختافزاری خود را برای حمایت از صهیونیستها به میدان آوردند و در این میان به شرکتهای فناوری، ماموریتی ویژه تفویض کردند.
در میانههای تجاوز وحشیانه اسراییل به غزه، شرکت آمریکایی مایکروسافت در یکی از خوشخدمتیهای خود به صهیونیستها و در اقدامی علیه مردم فلسطین، نرمافزارهای اسکایپ و ایمیل فلسطینیانی را که در خارج از سرزمین فلسطین با غزه در تماس بودند، مسدود کرد.
در آن مقطع زمانی، فلسطینیان ساکن در خارج از سرزمین فلسطین، اعلام کردند شرکت مایکروسافت بدون اطلاع قبلی اقدام به بستن حساب ایمیلهای آنها کرده است. این اقدام در راستای عدم دسترسی این افراد به خویشاوندان خود در غزه صورت گرفت. این فلسطینیان میگفتند اقدام انسدادی مایکروسافت شامل متوقف کردن ارائه خدمات از طریق اسکایپ بهمنظور ارتباط تصویری با غزه نیز میشد. شرکت مایکروسافت که بهسبب مسدود کردن دسترسی فلسطینیان به ایمیل مورد انتقاد جهانیان قرار گرفته بود دراینباره مدعی شد کاربران فلسطینی بهدلیل نقض قوانین، از خدماتدهی محروم شدهاند. این شرکت همچنین تاکید کرد دسترسی هیچ کاربری را به دلیل منطقه جغرافیایی محدود نکرده است!
جاسوسی مایکروسافت از مردم فلسطین
شرکت آمریکایی مایکروسافت، سابقهای طولانی در همگرایی با رژیم متجاوز صهیونیستی و اقدام علیه فلسطینیان دارد؛ چندی پیش اعلام شد شرکت مایکروسافت در استفاده از فناوریهای تشخیص چهره در کرانه باختری و جاسوسی از تحرکات شهروندان فلسطینی به نفع رژیم صهیونیستی، نقش فعال دارد. گزارش حقیقتیابی که در این زمینه منتشر شد نشان میداد شرکت آمریکایی مایکروسافت ازجمله شرکای بزرگترین طرحهای رژیم اشغالگر برای نظارت بر فلسطینیها در کرانه باختری است؛ طرحهایی که شامل نصب یکهزار دوربین تشخیص چهره خودکار در کرانه باختری و زیرنظرگرفتن تحرکات فلسطینیان میشود. این طرحها همچنین شامل نحوه فعالیت مردم فلسطین در شبکههای اجتماعی اینترنتی و تلفنهای همراه نیز میشد.مایکروسافت در جریان شراکت خود با صهیونیستها در یک شرکت استارتآپ با نام انیویژن (AnyVision) سرمایهگذاری کرده که از فناوری تشخیص چهره فلسطینیها در کرانه باختری استفاده میکند. مرکز این شرکت در اسراییل است و دفاتری در آمریکا، انگلیس و سنگاپور دارد و نرمافزارهای پیشرفته جاسوسی تحت عنوان بترتومارو (Better Tomorrow) میفروشد. اقدام مایکروسافت در جاسوسی از فلسطینیان به نفع صهیونیستها درحالی است که این شرکت تعهد دارد از فناوریهای ناقض آزادیهای دموکراتیک بهرهبرداری نکند.
متای صهیونیستی
اما علاوهبر مایکروسافت که عملا مستخدم صهیونیستها در تجاوز علیه مردم غزه است، شرکت «متا» نیز که از دیگر غولهای فناوری در آمریکا محسوب میشود، به استخدام صهیونیستهای آدمکش درآمده است. در میانههای تجاوز اسراییل به غزه، شرکت متا، مالک دو شبکه اجتماعی معروف اینستاگرام و فیسبوک با صدور بیانیهای بهطور رسمی اعلام کرد هر پستی در این شبکه اجتماعی که صهیونیست را هدف قرار دهد، حذف خواهد شد.
شرکت متا در بهمن ۱۴۰۲ نیز اعلام کرده بود که قوانین و مقررات سختگیرانهای را برای استفاده از واژه «صهیونیست» در پلتفرمهای فیسبوک و اینستاگرام وضع میکند. این شرکت گفته بود واژه «صهیونیست» باید بهعنوان یکی از کلمات «نفرتافکنی» به شمار آید. شرکت متا همچنین ادعا کرده بود که در جریان جنگ جاری ارتش رژیمصهیونیستی علیه نوار غزه، «یهودیستیزی آنلاین» افزایش یافته است. بهرغم این توجیهات مضحک، کارشناسان حقوق بشر این اقدام شرکت متا را حمایت از رژیمصهیونیستی و تلاش برای خاموشکردن صدای منتقدان جنایات ارتش این رژیم در نوار غزه میدانستند.
نظر شما