آگاه: سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه روز گذشته در چهاردهمین جشنواره مالک اشتر درباره قدرت هوافضا در سپاه گفت که تاثیر این قدرت در لحظه احساس میشود و دشمن در همهجا این قدرت را میبیند. امروز شاهد هستید کسر کوچکی از قدرت این نیرو بهکار گرفته شده اما توانسته است معادلات جهانی را تغییر دهد و به چالش اساسی بین ما و دشمن تبدیل شود. موشکهای ما میتوانند هر هدفی از دشمن در منطقه را زیر ضربه قرار دهند و بر ضدموشکهای دشمن غلبه کنند، این قدرتی است که یکبار در عینالاسد نشان داد، قدرت و اراده مقابله را داریم، این قدرت اساس بازدارندگی ماست.
این فقط فرمانده سپاه نبود که پیام اقتدار ایران را در دهه فجر به گوش دنیا رساند، بلکه سردار محمدرضا نقدی، معاون او نیز ۱۴بهمن به شبکه خبر سیما رفت و در گفتوگویی تلویزیونی با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی قادر است ماهوارهها را به فضا پرتاب کند، تصریح کرد: هر نوع بردی که نظام اراده کند، موشکهای لازم برای آن ساخته شده و قادر به اصابت به هدف در آن فاصله خواهد بود. هیچچیزی خارج از دسترس فناوری ما نیست.
معاون هماهنگکننده سپاه درحالی اشاره به ماهوارههای ایران کرد که صبح همان روز یکشنبه ۱۴بهمن مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی با حضور رییسجمهور، وزیر دفاع و پیشتیانی نیروهای، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سایر مسئولان ذیربط برگزار شد. امیر نصیرزاده با دست پر به این مراسم آمد و دو خبر اعلام کرد؛ نخست آنکه ما در حوزه «ماهواره برها» به بلوغ و تکامل رسیدهایم. پرتابهای ماهواره سیمرغ و قائم۱۰۰ بدون هیچ نقصی انجام شد و ماموریتهای خود را انجام دادند و برنامههای خوبی هم برای آینده داریم. خبر دیگر آنکه بهمن امسال و تا پایان سال دو پرتاب دیگر داریم.
همین قدرت نظامی ایران است که منجر میشود دولتیها و دیپلماتها با قوت در مجامع مختلف شرکت کنند و سیاستهای رژیم صهیونیستی را به چالش بکشانند. روز گذشته محمدجواد ظریف، وزیر پیشین امورخارجه و معاون فعلی راهبردی رییسجمهور در مراسم رونمایی از سیاستنامه «راهبرد وفاق برای تامین امنیت ملی مبتنی بر رویکردی تاریخی به مسائل امنیت ملی ایران» گفت که با این سلطهای که اسراییل در حوزه روایتسازی و روایتپردازی دارد، روایتی که از ایران برسازی میکند این است که ایران در ضعیفترین و خطرناکترین شرایط خود قرار دارد و میگوید توان آفندی ایران خیلی بالا نیست. امکان دارد رگههایی از راستگویی در آن باشد اما اگر موشکهای ایران به مراکز جمعیتی اسراییل میخورد، توان موشکی ایران را متوجه میشد.
اکنون که مسئولان شاخص برگی از تواناییهای نظامی ما را به رخ دشمن کشیدند بر آن شدیم نگاهی بر موشکهای به نام و قدرتمند ایران بیندازیم که لرزه بر تن دشمن صهیونیستی انداخته است. سال گذشته به مناسبت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر، موشک خرمشهر۴ با نام «خیبر» با حضور امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی، وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد. موشک خیبر که جدیدترین نسخه از خانواده موشکهای خرمشهر است، موشکی سوخت مایع با برد ۲۰۰۰کیلومتر و سرجنگی ۱۵۰۰کیلوگرمی است که علاوهبر برخورداری از ویژگیهای راهبردی، از ویژگیهای تاکتیکی نیز برخوردار است.
ازجمله ویژگیهای بارز موشک خرمشهر، برخورداری از سامانه هدایت و کنترل در فاز میانی پرواز است که استفاده از این سامانه و موتورهای هدایتگر در سرجنگی منجر به کنترل وضعیت و اصلاح مسیر سرجنگی در خارج از جو میشود و عملا تمام هدایت و کنترل این موشک در خارج از جو زمین رقم میخورد. این ویژگی منجر به آن میشود که خرمشهر۴ یا خیبر بینیاز از فعالیت سیستم هدایت و کنترل در داخل جو باشد و به این ترتیب، در برابر حملات جنگ الکترونیک بهطور کامل مصون باشد. از دیگر مزیتهای این فرآیند هدایت و کنترل، بینیازی سرجنگی موشک خرمشهر۴ به بالکهای کنترل ی است که باعث کاهش وزن سیستمهای موردنیاز در سرجنگی و افزایش وزن مواد ناریه میشود.
سرعت آمادهسازی و روانهسازی بسیار کم نیز از دیگر ویژگیهای بارز خرمشهر۴ است که از این موشک در کنار ویژگیهای راهبردیاش، یک موشک تاکتیکی نیز ساخته است. مدت زمان لازم برای شلیک این موشک به دلیل استفاده از سوخت خودمشتعل (هایپرگولیک)، بینیازی از تزریق سوخت راهانداز و هوا و عدم نیاز به نشانهروی افقی پس از عمودسازی، کمتر از ۱۲دقیقه است و همچنین بهدلیل برخورداری از مخازن جدید سوخت، میتوان سوخت را در آن تزریق کرد و موشک را به مدت چند سال در حالت شارژ، نگهداری کرد.
در کنار آن میتوان به سجیل با برد ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰کلیومتر و ۱۲ تا ۱۴ماخ، عماد با برد ۲۰۰۰کیلومتر و سرعت ۷/۲ماخ، شهاب۳ با برد ۲۰۰۰کیلومتر و سرعت ۷ماخ، قدر (سهگانه) برد ۱۹۵۰کیلومتر و سرعت حدود ۹ماخ، پاوه برد ۱۶۵۰کیلومتر سرعت ۶۰۰ تا ۹۰۰کیلومتر بر ساعت، موشک فتاح۲ برد بیش از ۱۴۰۰کیلومتر و سرعت ۵ماخ، حاج قاسم برد ۱۴۰۰کیلومتر و سرعت ۵ماخ اشاره کرد. نکته جالب توجه اینکه همه موشکها نامبرده به اسراییل میرسند.
«کروز ابومهدی» با برد ۱۰۰۰و شلیک از روی انواع سکوهای دریایی، زمینی و گاهی هوایی، «زلزال بارشی» موشک هدایتشونده و دارای برد ۳۰۰کیلومتر، «هرمز ۱ و ۲» که ضد کشتی و زمین به زمین هستند، «فاتح مبین» نسل پیشرفته موشکهای نقطه زن و کوتاهبرد و «رعد۵۰۰» نسل جدید پیشرانهای موشکی و ماهواره برها با برد ۵۰۰کیلومتر دیگر موشکهای پیشرفته ایرانی شناخته میشوند. آنچه بیان شد فقط گوشهای کوچک از تواناییها و قدرت نمایی نیروهای مسلح ایران در حوزه موشکی بود، قطعا در این مجمل نمیتوان به همه توانمندیهای موشکی پرداخت. از قدرت بازدارندگی ایران در دوره پساانقلاب گفتیم، نمیتوان از آن دوره به نیکی دوره یاد کرد و نامی از پدر موشکی ایران دانشمند برجسته و پارسای بیادعا، سردار حسن طهرانیمقدم نبرد. هرچند جای او این روزها در بین ما و بهویژه در کنار همرزمانش خالی است اما قطعا با تواناییهایی که به آن دست یافتهایم، روح او شاد است. طهرانیمقدمها همچنان در میدان ایفای نقش میکنند.
۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۸
کد خبر: ۱۰٬۶۴۳
دهه فجر زمان مناسبی است تا مسئولان کشوری و لشکری گزارشی از آخرین فعالیتهای خود ارائه دهند؛ چند شبی است که دولتیها در گفتوگوی ویژه خبری صداوسیما حضور مییابند و از برنامههای خود در دولت چهاردهم سخن میگویند. در این بین نظامیها هم دو روز اخیر با حضور در برنامهها نکات مهم و حائزاهمیتی را بیان کردهاند.
نظر شما