عکس خیره‌کننده «تلسکوپ فضایی اقلیدس» یک کهکشان را در فاصله بیش از چهارمیلیارد سال نوری از زمین نشان می‌دهد که نور ستاره آن به‌دلیل گرانش خم شده است.

«تلسکوپ فضایی اقلیدس» از «حلقه اینشتین» عکس گرفت

آگاه: «تلسکوپ فضایی اقلیدس» (Euclid Space Telescope) یک پدیده نادر به نام «حلقه اینشتین» (Einstein ring) را ثبت کرده است که انحنای شدید فضا را در اثر گرانش کهکشان نشان می‌دهد.
به نقل از گاردین، عکس خیره‌کننده تلسکوپ فضایی اقلیدس، یک کهکشان نزدیک را به نام «NGC ۶۵۰۵» نشان می‌دهد که با یک دایره کامل از نور احاطه شده است. این حلقه یک نگاهی اجمالی را به یک کهکشان دورتر نشان می‌دهد که دقیقا پشت NGC ۶۵۰۵ قرار دارد و نور ستاره‌های آن به دور کهکشان پیش‌زمینه خم شده است.
پروفسور «استفان سرژانت» (Stephen Serjeant) ستاره‌شناس «دانشگاه آزاد انگلستان» (The Open University of UK) گفت: این یک یافته زیبا، خارق‌العاده و هیجان‌انگیز در اولین داده‌های ما به‌شمار می‌رود. به دست آوردن تصویر حلقه اینشتین با این کیفیت عالی، بسیار نادر است. ما یک کهکشان پس‌زمینه را از میان فضا و زمان تاب‌خورده یک کهکشان پیش‌زمینه بسیار نزدیک می‌بینیم. نظریه «نسبیت عام» اینشتین پیش‌بینی می‌کند که نور به دور اجرام بزرگ فضایی خم می‌شود. این بدان معناست که کهکشان‌ها می‌توانند مانند عدسی‌های وسیع عمل کنند. 
در نهایت، این تلسکوپ که می‌تواند کهکشان‌ها را تا فاصله ۱۰میلیارد سال نوری تشخیص دهد، در نظر دارد بزرگ‌ترین نقشه سه‌بعدی کیهانی را ایجاد کند. این نقشه به ستاره‌شناسان امکان می‌دهد تا توزیع ماده تاریک را در مقیاس بزرگ درک کنند و تاثیر انرژی تاریک را آشکار سازند.تلسکوپ اقلیدس از اجرام تا فاصله ۱۰میلیارد سال نوری عکس می‌گیرد اما جدیدترین عکس تلسکوپ نشان می‌دهد که توانایی بی‌بدیل آن برای مشاهده، ساختارهای جدیدی را نیز در کیهان مجاور آشکار می‌کند. کهکشان NGC ۶۵۰۵حدود ۵۹۰میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد و فاصله کهکشان پس‌زمینه نامشخص، ۴.۴۲میلیارد سال نوری از زمین است.
دکتر «والریا پتورینو» (Valeria Pettorino) دانشمند پروژه اقلیدس گفت: برای من بسیار جالب است که این حلقه در یک کهکشان شناخته‌شده مشاهده شد که اولین‌بار در سال۱۸۸۴ کشف شده بود.
 ستاره‌شناسان برای مدت بسیار طولانی این کهکشان را می‌شناختند اما این حلقه پیشتر هرگز مشاهده نشده بود. این نشان می‌دهد که اقلیدس چقدر قوی است و حتی در مکان‌هایی که فکر می‌کردیم آنها را خوب می‌شناسیم، چیزهای جدیدی پیدا می‌کند. این پژوهش در مجله «Astronomy and Astrophysics» به چاپ رسید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.