آگاه: ۵۰۰روز قبل در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵مهر ۱۴۰۲) مقاومت فلسطین در غزه در یک عملیات غیورانه و بیسابقه که «طوفان الاقصی» نام گرفت، موفق شد با شکستن حصارهای امنیتی و چندلایه دشمن صهیونیستی از ۶۰نقطه، به عمق اراضی اشغالی نفوذ کند و تلفات سنگینی را بر اشغالگران صهیونیستی وارد آورد. در اثر عملیات «طوفان الاقصی» بازدارندگی رژیم صهیونیستی بهطور کامل متلاشی شد و هیمنه پوشالی نظامی و دفاعی این رژیم غاصب، از بین رفت؛ همچنین این عملیات تاریخی و موفق توانست هیمنه امنیتی صهیونیستها را نیز فروبریزد و سردمداران این رژیم جنایتپیشه را نزد اشغالگران شهرکنشین سرافکنده سازد.
پس از طوفان الاقصی و واردآمدن ضربات سنگین و چندبعدی به صهیونیستها، این جرثومههای فساد و تباهی با بهرهگیری از تسلیحات آمریکایی، شدیدترین بمباران تاریخ را علیه باریکه غزه و مردم مظلوم آن انجام دادند و در یک نسلکشی آشکار حدود ۵۰هزار فلسطینی را قتلعام کردند. سردمداران رژیم اشغالگر اعلام کرده بودند که هدفشان از بمباران و تجاوز همهجانبه به غزه، نابودی مقاومت فلسطین و مشخصا جنبش حماس است اما اکنون که ۵۰۰روز از آن تاریخ گذشته، مقاومت فلسطین نهتنها از بین نرفته بلکه توانسته خواستههای خود را به دشمن صهیونیستی دیکته کند و در جریان تبادل اسرا، شکست تبلیغاتی دیگری را به اسراییل تحمیل کند. از سویی دیگر ضربه طوفان الاقصی چنان بر پیکره اسراییل آسیب وارد کرده که نیروی انسانی ارتش این رژیم اشغالگر با نواقص و کشتهها و مجروحان بیشمار مواجه شده است؛ همچنین هنوز شهرکنشینان اشغالگر حاضر نیستند به شهرکهای غصبی پیرامون غزه بازگردند.
تلفات نظامی اشغالگران
روزنامه صهیونیستی «معاریو»، روز دوشنبه فاش کرد پس از گذشت ۵۰۰روز از آغاز جنگ در نوار غزه، ۱۶هزار نظامی صهیونیست در نوار غزه زخمی شدهاند. این روزنامه به نقل از اداره توانبخشی وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی نوشت: هشتهزار و ۶۰۰نفر از مجروحان به آسیبهای جسمی دچار شدهاند. همچنین هفتهزار و ۵۰۰نفر دیگر نیز به آسیبهای شدید روانی ازجمله استرس پس از حادثه، نگرانی، افسردگی و اختلالات خلقی مبتلا شدهاند. براساس این آمار هفت درصد از مجروحان را زنان و ۹۳درصد دیگر را مردان تشکیل میدهند. گزارش بخش توانبخشی اعلام میکند از آغاز جنگ، ۸۴۶نیروی پلیس این رژیم که در جنگ شرکت داشتند، به هلاکت رسیدهاند.
همچنین گزارشهایی که اخیرا به نقل از مقامات رژیم اشغالگر عنوان شده حاکی است شمار تلفات عناصر نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در طول جنگ غزه احتمالا به حدود ۶هزار نفر میرسد. توزیع دادهها براساس تقسیمبندی نوع نیروها نشان میدهد ۶۶درصد مجروحان از نیروهای ذخیره، ۱۷درصد نظامیان ارتش و ۱۰درصد نیروهای پلیس این رژیم هستند. روزنامه معاریو همچنین به نقل از گزارش بازرس صهیونیستی که هفته پیش منتشر شد، هشدار داد این رژیم با بحران بزرگ انسانی مواجه است؛ بهصورتیکه تخمین زده میشود حدود سهمیلیون صهیونیست به علائم افسردگی، نگرانی و اضطراب استرس پس از حادثه در نتیجه جنگ دچار شدهاند. معاریو درباره این گزارشها توضیح داد طبق آخرین دادهها تصویر تیرهای از میزان تلفات و هزینههای سنگین متحمل شده ازسوی ارتش، نظامیان ذخیره و نیروهای امنیتی این رژیم وجود دارد. همچنین طبق آمار قبلی که در اکتبر ۲۰۲۴ منتشر شد، پس از آغاز تجاوز به نوار غزه و سپس لبنان، ۱۲هزار نظامی صهیونیست در بیمارستانها و کلینیکهای روانپزشکی تحت درمان قرار گرفتند.
اشغالگران فراری و ترس از بازگشت
یکی دیگر از بحرانهای موجود در میان اشغالگران صهیونیستی، عدم بازگشت شهرکنشینان به شهرکهای غصبی اطراف نوار غزه است؛ چندی پیش اعلام شد که نتایج یک نظرسنجی در اراضی اشغالی حاکی از عدم آمادگی صهیونیستها برای زندگی در شهرکهای نزدیک به نوار غزه حتی بعد از پایان یافتن جنگ در این منطقه است. براساس این گزارش، ۸۶درصد از شهرکنشینان اشغالگر صهیونیستی، دیگر آمادگی زندگی در شهرکهای غصبی اطراف غزه را ندارند. همچنین رسانههای عبریزبان گزارش دادند که نتایج نظرسنجی صورتگرفته ازسوی پژوهشکده صهیونیستی قنطار بیانگر آن است که یکچهارم ساکنان اراضی اشغالی طی یکسال گذشته به فکر ترک این منطقه بودهاند. در همین خصوص شبکه صهیونیستی کان گزارش داد که آمار مهاجرت معکوس در اراضی اشغالی بهصورت واضحی حتی قبل از آغاز عملیات طوفان الاقصی افزایش یافته و تعداد کسانی که اراضی اشغالی را ترک میکنند نسبتبه کسانی که به این منطقه مهاجرت میکنند طی سالهای اخیر پیشی گرفته است. در همین راستا، چندی پیش روزنامه «یدیعوت آحارنوت» در گزارشی از افزایش تعداد شهرکنشینانی خبر داد که اراضی اشغالی را ترک کرده و به کشورهای دیگر میروند. این شرایط در پی افزایش تهدیدات، جنگ در غزه، افزایش هزینههای زندگی و تشدید اختلافات داخلی در اراضی اشغالی اتفاق افتاده است. این روزنامه صهیونیستی افزود: اینها دلایلی است که تعداد زیادی از اسراییلیها (اشغالگران) را یکبار دیگر برای باقی ماندن در اسراییل (اراضی اشغالی) به فکر واداشته و آنها را نسبتبه آینده خودشان نگران ساخته است.
یدیعوتآحارنوت به نقل از اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی اعلام کرد دادههای جدید آماری حاکی از آن هستند که تعداد مهاجران به خارج از اراضی اشغالی نسبتبه سال گذشته ۲۰درصد افزایش یافته و این جدای از افزایش پدیده برگزاری تجمعات اسراییلی در خارج از اراضی اشغالی در دو سال گذشته است. طبق تاکید این روزنامه صهیونیستی، دادههای آماری جدید بیانگر افزایش مهاجرت معکوس شهرکنشینان از اراضی اشغالی و افزایش تعداد مهاجران به خارج است. یدیعوتآحارنوت اعتراف کرد که این آمارها نشاندهنده افزایش پدیده مهاجرت معکوس پس از آغاز جنگ علیه غزه است؛ بهطوریکه فراخوانهای تاسیس جنبشها و انجمنها با شعار «ما با هم خواهیم رفت» توانسته دهها هزار شهرکنشین صهیونیست را به خود جذب کند. اگرچه مهمترین اهداف و پیامدهای طوفان الاقصی مربوط به حوزه سیاسی امنیتی است اما در حوزه اقتصادی نیز این عملیات پیامدهای ناگواری برای رژیم صهیونیستی داشته است. بانک مرکزی رژیم اسراییل هزینه جاری جنگ غزه و لبنان را ۶۶میلیارد دلار برآورد کرد که معادل ۱۲درصد تولید ناخالص داخلی این رژیم بوده است. این برآورد جدای از بودجه عادی نظامی و هزینههای جانبی جنگ ناشی از اسکان شهرکنشینان و هزینههای پزشکی و... است. براساس گزارش «اُل اسراییل» جنگ در غزه، به پرهزینهترین جنگ تاریخ مدرن رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
نظر شما