۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
کد خبر: ۱۱٬۰۸۹

میوه‌های درخت آناتو به‌عنوان رنگ‌دهنده‌های طبیعی استفاده می‌شوند و به‌خاطر تایید وزارت بهداشت برای سالم بودن این نوع رنگ، آکیوت ، میوه محبوب و کمیاب به حساب می‌آید. 

آکیوت، میوه درخت آناتو: Achiote

آگاه: درختچه همیشه سبز است که ارتفاع آن به ۶ تا ۱۰متر می‌رسد و گل‌های آن صورتی مشابه گل‌های نسترن وحشی بوده که دارای منشأ منطقه‌های گرمسیری آمریکا مانند کارائیب و مکزیک است. بومیان آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی از دانه‌های این میوه که رنگ قرمز دارد برای رنگ کردن بدن و لب استفاده می‌کنند، به همین دلیل گاهی اوقات به نام درخت رُژ لب نامیده می‌شود.
آناتو و عصاره آن درحال‌حاضر به‌طور گسترده‌ای در صنعت به‌عنوان عامل رنگ‌کننده در بسیاری از محصولات و فرآورده‌های غذایی مانند پنیر، کره، مارگارین، کیک، سیب زمینی، غذاهای میان‌وعده، ماهی، سوسیس و... مورد استفاده قرار می‌گیرد. آناتو یک جایگزین طبیعی برای رنگ‌آمیزی مصنوعی ترکیبات موادغذایی به حساب می‌آید اما مطالعاتی که روی این گیاه به‌عمل‌آمده مشخص کرده که در برخی افراد ایجاد آلرژی‌های شدید می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.