۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
کد خبر: ۱۱٬۳۳۵

«ای ـ تیست» (e-Taste) فناوری جدیدی است که با ارائه رابط چشایی دیجیتال که به افراد اجازه می‌دهد طعم‌های مختلف را از راه دور حس کنند، احتمالا تجربه استفاده از واقعیت مجازی را دگرگون می‌کند.

چشیدن طعم غذاها از راه دور ممکن شد

آگاه: محققان دانشگاه ایالتی اوهایو این سیستم را ابداع کرده‌اند که در حقیقت از حسگرهای شیمیایی و توزیع‌کننده‌های بی‌سیم برای شبیه‌سازی حس چشایی کمک می‌گیرد و لایه‌ای نوین از غوطه‌ور شدن در محیط‌های دیجیتال را ارائه می‌کند.این سیستم با شناسایی مولکول‌های مختلف مانند گلوکز و گلوتامیت و مرتبط کردن آنها با پنج حس چشایی اصلی (شیرین، ترش، شور، تلخ و خوشمزگی که بیشتر یک مزه به حساب می‌آید و نه طعم) کار می‌کند. این سیگنال‌های شیمیایی به داده‌های الکتریکی در سیم تعبیر می‌شود. داده‌های مذکور به دستگاهی در یک منطقه دورتر که در آنجا طعم‌ها برای کاربر بازآفرینی می‌شود، ارسال خواهند شد.سیستم «ای ـ تیست» شامل یک محرک است که به دهان متصل می‌شود. همراه آن نیز یک پمپ الکترومغناطیسی مینیاتوری وجود دارد که مواد شیمیایی تحریک‌کننده طعم را پخش می‌کند. این سیستم هنگامی‌که فعال می‌شود، مقادیر اندکی از مایع را از طریق یک ژل رابط آزاد می‌کند و به این ترتیب، شدت و مدت زمان حس کردن طعم‌ها به‌دقت کنترل می‌شود.لی دراین‌باره می‌افزاید: براساس دستور دیجیتال می‌توان یک یا چند طعم متمایز را انتخاب کرد تا به‌طور همزمان آزاد شوند و به این ترتیب حس‌های مختلفی ایجاد می‌شوند.ازآنجاکه ادراک چشایی با بویایی ارتباط مستقیمی دارد، محققان سیستمی طراحی کرده‌اند که داده‌های حسی را جذب و ذخیره می‌کند به این ترتیب کاربر می‌تواند طعم‌ها را به شیوهای هماهنگ و کنترل‌شده، تجربه کند. آزمایش های انسانی نشان داد شرکت‌کنندگان توانستند به‌طور دقیق میان میزان شدت طعم ترش را بادقت ۷۰درصد تمایز قائل شوند. در مرحله بعد، محققان تست ظرفیت این سیستم را برای انتقال طعم از راه دور در فواصل طولانی آزمایش کردند.محققان کالیفرنیایی توانستند حس طعم‌ها را در شرکت‌کنندگانی که در اوهایو بودند، ایجاد کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.