مراسم اختتامیه یازدهمین «هفته هنر انقلاب» و معرفی چهره سال هنر انقلاب اسلامی عصر روز گذشته (یکشنبه ۳۱ فروردین‌ماه) در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

ساز حماسی کارن

آگاه: این مراسم با قرائت آیاتی از کلام‌الله مجید و اجرای سرود جمهوری اسلامی ایران توسط ارکستر به صورت زنده آغاز شد. سپس امیرحسین سمیعی آهنگ‌ساز، سرود «ای سرزمین عشق ای کشور خوبان» را اجرا کرد. پخش کلیپی از روند اتفاقات هنر انقلاب که در دو سال گذشته رقم خورده است، بخش بعدی مراسم بود.
پس از حضور رسالت بوذری روی صحنه که اجرای مراسم را عهده‌دار بود، کلیپی از برگزاری شصتمین دوسالانه هنر ونیز که ایران با آثار تجسمی از هنرمندان برجسته در آن حضور داشت، پخش شد. در این دوره دوسالانه، غرفه‌ای با موضوع ضدصهیونیسم و همراهی با کودکان غزه در ونیز برپا شد.

قدردانی از کاظم چلیپا برای حضور در دوسالانه ونیز
در ادامه این مراسم، با حضور مجید شاه‌حسینی رییس فرهنگستان هنر، مادر شهیدان خالقی، حسین جابری انصاری مدیرعامل ایرنا و محمد الهیاری، مدیرعامل بنیاد رودکی برای اهدای جایزه ویژه به هنرمندانی که در دوسالانه ونیز حضور داشتند، روی صحنه آمدند که این جایزه به کاظم چلیپا برای اثر «خانه‌ای که یک در دارد و دو پنجره» اهدا شد.
این جایزه همچنین به مصطفی گودرزی برای اثر «شهیدی که شهیدی را حمل می‌کند»، مرتضی اسدی برای اثر «جز قلبش چیزی نیافتند»، غلام‌علی طاهری برای اثر «آنجا که نگاه پایان می‌گیرد» و عبدالحمید قدیریان برای اثر «سلام خدا بر فرزند شهیدت» اهدا شد. در ادامه از امیر عبدالحسینی نمایشگاه‌گردان و مسئول پاویون ایران در ونیز، محمد خراسانی‌زاده رییس غرفه ایران در دوسالانه ونیز و شعیب حسینی تقدیر شد.
محمدمهدی دادمان، رییس حوزه هنری در این مراسم گفت: خیلی خوشحالم در جمع عزیزان هستم و از این حضور بنای خیرمقدم و تشکر دارم. در ادامه مراسم، نوبت به اهدای جایزه هنرگردان که واسطه بین هنر و هنرمند و ترجمان این دو حلقه خواهد بود، رسید. سپس، محسن صفایی‌فرد یکی از اعضای هیات انتخاب جایزه هنرگردان متن بیانیه هیات انتخاب را قرائت و در ادامه مهدی کلهر به عنوان هنرمند و مدیر برتر هنری، جایزه هنرگردان را دریافت کرد. مهدی کلهر به دلیل کسالت در مراسم حضور نداشت اما ویدیویی از اهدای این جایزه به او در مشهد مقدس پخش شد.

کمال شرف، چهره دوسالانه ملی هنر مقاومت شد
در ادامه، نوبت به اهدای جایزه چهره دوسالانه ملی هنر مقاومت رسید. این جایزه به کمال شرف، هنرمند کارتونیست و کاریکاتوریست اهل یمن تعلق گرفت. کمال شرف نزدیک به ۵۰۰ اثر پس از «طوفان الاقصی» خلق کرد و به‌تنهایی نقش پیوست هنری حماسی در یمن را ایفا می‌کند. این جایزه توسط سید امیر جاوید، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، حجت‌الاسلام ایمانی‌پور به ابراهیم محمد الدیلمی سفیر یمن در ایران اهدا شد.
ابراهیم محمد الدیلمی، سفیر یمن در ایران پس از دریافت این جایزه گفت: از دست‌اندرکاران این جشنواره کمال تشکر را دارم و سلام بر رزمندگان جبهه مقاومت که شهید می‌شوند و برای همیشه زنده هستند. سلام‌وصلوات بر امیرمؤمنان (علیه‌السلام) که قبل از شهادت فرمودند همانا که باید برای مظلوم عون باشید و برای ظالم خصم. در این مرحله که مبارزه به حد بالا رسیده، بر همه ما واجب است بر جبهه کفر بتازیم؛ یقینا کسی جز مردان خدا جلوی جبهه کفر مقاومت نمی‌کند. وی افزود: همان‌طور که می‌دانید امروز جبهه در فلسطین و یمن باز است که باید بر دشمنان بتازیم تا وعده الهی محقق شود. به نیابت از هنرمندان یمنی که با ایستادگی و قلم خود، این جایزه را دریافت کردند، تشکر می‌کنم. همه ما در این جبهه باید ایستادگی کنیم و ذره‌ای عقب ننشینیم و هر کسی با چیزی که در اختیار دارند، همچون هنرمندان که با قلم خود مبارزه می‌کنند، به میدان بیاییم.

تجلیل از «چهره ماندگار هنر انقلاب»
در ادامه، امیرحسین سمیعی قطعه موسیقی را اجرا کرد و سپس، محسن مومنی شریف درباره محمدرضا سنگری گفت: شخصیتی که در حوزه خطابه و در هیات شأنی دارند و هنوز از او تکرار نشنیدم. در حوزه مولفان کتب درسی است، در حوزه پژوهش و تحقیق و کسانی که قرار است کاری در حوزه سیدالشهدا انجام دهند، به او مراجعت می‌شود. همچنین، در حوزه جریان‌سازی بنیان‌های فرهنگی هنری، حق بزرگی بر گردن ادبیات آیینی دارد. وی افزود: اگر بنا باشد در بین وجوه شخصیتی او را برجسته بدانم، وجه معلمی ایشان است چراکه هر کجا باشد همیشه معلم است و از او می‌توان آموخت.
در ادامه، محسن مومنی شریف، حجت‌الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حمید حسام از محمدرضا سنگری به عنوان «چهره ماندگار هنر انقلاب» تجلیل کردند.
همچنین، در بخش اهدای جایزه «چهره ماندگار هنر انقلاب» به کاظم چلیپا، عبدالحمید قدیریان روی صحنه آمد و درباره کاظم چلیپا بیان کرد: اوایل انقلاب خیلی به حرکت‌های آقای چلیپا دقت می‌کردم که بسیار تبیین‌های زیبا و درست و الهی داشتند و هم قلم شگرفی دارند که از پدرشان به ارث برده است. هنر انقلاب واقعا در آقای چلیپا به کمال رسیده است و بدون اغراق کارهای ایشان را همیشه مرور می‌کنم. اول به دلیل اینکه فضای نور زمان انقلاب را یاد کنم و دوم هم از خلاقیت و قلم او بهره بگیرم. سپس، حسن روح‌الامین، عبدالحمید قدیریان و پدر و مادر شهید سیدمحمود میرحسینی روی صحنه آمدند و جایزه کاظم چلیپا را اهدا کردند.
کاظم چلیپا نیز در سخنانی عنوان کرد: خیلی به خانه هنر انقلاب خوش آمدید؛ ما در زمان انقلاب روی این صحنه با بچه‌هایی که اینجا جمع شده بودیم، نماز جماعت می‌خواندیم و نگهبانی می‌دادیم چراکه برخی جریانات قصد تخریب اینجا را داشتند. همه این اتفاقات به دلیل حضور حضرت سیدالشهدا و شور حسینی بود که انقلاب شد و در ادامه حوزه هنری به دلیل رسیدن به شعور حسینی تشکیل شد.

حسین خسروجردی به کشور بازگردد
وی به دوستان نقاش خود، حبیب‌الله صادقی و حسین خسروجردی اشاره کرد و درخواست کرد: کشور درحال‌توسعه باید مشکلاتش را حل کند و از همه مسئولان و رهبری خواهش می‌کنم شرایطی فراهم کنند تا این بال قدرتمند انقلاب اسلامی یعنی حسین خسروجردی را به کشور بازگردانند.
مرتضی سرهنگی در ادامه مراسم درباره سیدعباس میرهاشمی که به عنوان یکی از چهره‌های ماندگار هنر انقلاب معرفی شد، درباره ماندگاری و اهمیت عکس صحبت کرد و خاطره‌ای از یک اسیر پزشک عراقی گفت. وی بیان کرد: آقای میرهاشمی حدود ۳۰ میلیون قطعه عکس از انقلاب و دفاع مقدس دارد که آرشیوی غنی برای ایران محسوب می‌شود. نکته مهم این است که آرشیو بنیه است نه انبار؛ این عکس‌ها مشتاقان بسیاری دارد و بعد از جنگ جنبه اسنادی پیدا می‌کنند. در جنگ‌های دفاعی مثل جنگ ما، همه‌وهمه سرباز هستند و جنگ در دفاع هشت‌ساله، ما ناگهان همگی سرباز شدیم و اگر باز هم خدای‌نکرده اتفاقی بیفتد، باز همگی سرباز خواهیم شد. سپس حامد یامین‌پور، مسعود نجابتی و مرتضی سرهنگی از سیدعباس میرهاشمی تجلیل کردند.
در بخش پایانی مراسم، نوبت به معرفی چهره هنر انقلاب رسید. نامزدهای این جایزه شامل محمدرضا دوست‌محمدی، محمد حمزه‌زاده، گلستان جعفریان، کارن همایون‌فر و محمد رسولی بودند. حجت‌الاسلام‌والمسلمین قمی، غلامعلی حداد عادل، پدر شهید مجید قربان‌خانی، سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده مجلس، سیدمحمد هاشمی مدیرعامل سازمان هنری رسانه‌ای اوج و مادر شهیدان منصوری که توسط گروهک حمدالله به شهادت رسیدند، روی صحنه دعوت شدند و از گلستان جعفریان، محمد حمزه‌زاده، محمد رسولی و محمدرضا دوست‌محمدی تجلیل کردند.

ابراهیم حاتمی‌کیا: کارن همایونفر استاد پرواز است
در نهایت، کارن همایونفر به عنوان چهره سال هنر انقلاب معرفی شد. ابراهیم حاتمی‌کیا روی صحنه آمد و در سخنانی گفت: در سینما، موسیقی خیلی مهم است و سقف پرواز را تعیین می‌کند. کارن همایونفر استاد پرواز است و به انواع ارتفاعات نیز وارد است و هم در ارتفاعات پایین پرواز می‌کند و همه را راضی می‌کند و هم در ارتفاعات بالا پرواز می‌کند و اوج می‌گیرد که ما به او نمی‌رسیم. وی با اشاره به مراسم تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله، بیان کرد: سوگ برای سیدحسن نصرالله با موسیقی به اوج می‌رسد و در آنجا سقف پرواز کارن بسیار بالا بود و کارش را درست انجام داد.
حاتمی‌کیا با اشاره به همکاری‌های زیاد با کارن همایونفر در فیلم‌هایش تصریح کرد: کارن در فیلم‌هایی که با من حضور داشت، جهان آرمان‌گرایی را به بهترین شکل بروز داده است و می‌دهد؛ ان‌شاءالله که همچنان سرافراز باشد و سربلند.
در نهایت، حجت‌الاسلام‌والمسلمین قمی، محمدمهدی دادمان، احمدرضا درویش و ابراهیم حاتمی‌کیا، جایزه ویژه چهره سال هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ را به کارن همایونفر اهدا کردند.
کارن همایونفر نیز در سخنانی گفت: همین یک‌ذره نفسی که داشتم بااین‌همه تعریف و تمجیدی که شنیدم از یاد بردم. جایزه زیاد گرفتم اما این جایزه شگفت‌انگیز است. وی بیان کرد: کاندیداهای عزیز چهره هنر انقلاب بسیار از من ارجح‌تر بودند و لیکن از هیات انتخاب بسیار سپاسگزارم. عشقم به شما مردم و ایران خواهد بود. امیدوارم مسئولان، هنرمندانی را که می‌توانند فتح بزرگ کنند، بشناسند.
پایان‌بخش مراسم نیز اجرای سرود «ای ایران» توسط ارکستر و امیرحسین سمیعی و همچنین اکران فیلم سینمایی «اشک هور» بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.