آگاه: این دانه که سرشار از فیبر و حاوی مقدار اندکی «چربیهای تکزنجیرهایِ غیراشباع» است، به کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب و کاهش خطر سکته مغزی کمک میکند. بهعلاوه گفته میشود که این خوردنی مغذی، التهاب را در بدن کاهش میدهد، استخوانها را تقویت میکند و برای بهبود توان شناختی نیز مفید است. همچنین ماده معدنی موسوم به «سلنیوم» که یکی از املاح ضروری برای بدن و موجود در آجیل برزیلی است، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و عملکرد تیروئید را بهبود میبخشد، هرچند مقدار زیاد آن میتواند اثر معکوس داشته و برای سلامتی مضر باشد. کارشناسان تغذیه در مورد این ماده معدنی میگویند که به افراد ۱۴ سال به بالا توصیه میشود روزانه ۵۵ میکروگرم (mcg) سلنیوم دریافت کنند. همچنین میزان توصیه شده برای نوزادان، کودکان و نوجوانان از ۱۵ میکروگرم تا ۴۰ میکروگرم در روز متغیر است. باتوجهبه این محتوای بالای سلنیوم موجود در این نوع آجیل، به افراد هشدار داده میشود که بیش از یک تا دو عدد در روز از این دانه مصرف نکنند؛ چراکه دریافت بیش از حد سلنیوم با بروز مشکلات تنفسی، لرزش، نارسایی کلیه و حملات قلبی مرتبط است. به گزارش دیلیمیل، مقدار توصیهشده روزانه این ماده معدنی بهراحتی در ماهی تُن، ساردین، میگو، گوشت گاو، بوقلمون، تخممرغ و اسپاگتی نیز موجود است؛ اما برخلاف آجیل برزیلی میتوان این مواد غذایی را بدون نگرانی از دریافت بیش از حد سلنیوم، مصرف کرد.
۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۸
کد خبر: ۱۲٬۳۴۹
آجیل برزیلی، یکی از انواع دانهها با ارزش غذایی بالا، سرشار از آنتیاکسیدانها، مواد معدنی مفید و مغذی و منبع خوبی از ویتامینهای گروه B، کلسیم، روی (زینک)، منیزیم و ویتامین E است.

نظر شما