رژیم غاصب صهیونیستی بیش از یک سال و نیم است که فجیع‌ترین جنایات را در غزه مرتکب می‌شود. 

حکام عربی؛ در خدمت صهیونیست‌ها و خیانت به مردم فلسطین

آگاه: با شروع دور جدید تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه، جهانیان شاهدند که روزانه ده‌ها غیرنظامی که عمدتا زنان و کودکان هستند، توسط ماشین جنگی این رژیم غاصب کشته و مجروح می‌شوند و صهیونیست‌ها به صورت هدفمند مراکز درمانی، آموزشی و مقرهای آوارگان را مورد هدف قرار می‌هند. با تاسف جامعه جهانی در متوقف کردن ماشین جنگی رژیم صهیونیستی ناتوان بوده است؛ در این میان کشورهای اسلامی و عربی نه تنها برای وادار کردن رژیم صهیونی به توقف جنایت در غزه کاری نکرده‌اند، بلکه متاسفانه برخی از آنها به پشتیبانی تسلیحاتی، مالی و لجستیکی از این رژیم جنایت پیشه پرداخته‌اند. 
یکی از کارهایی که کشورهای عربی و اسلامی می‌توانستند در مقابله با جنایات اسرائیل در غزه انجام دهند، بایکوت اقتصادی و سیاسی این رژیم غاصب بود؛ اما متاسفانه حکام این کشورها نه تنها به سیاست بایکوت و منزوی کردن اسرائیل تن‌ندادند، بلکه بالعکس انواع و اقسام کمک‌های تجاری و سیاسی را به صهیونیست‌ها ارائه دادند.
رهبر انقلاب در یکی از سخنرانی‌های‌شان در باب تجاوزات رژیم صهیونی به غزه و مسئولیت کشورهای اسلامی و عربی فرمودند: «مسئولان کشورهای اسلامی گاهی اجتماع می‌کنند حرفی می‌زنند، گاهی مصاحبه‌ای می‌کنند یک چیزی می‌گویند، اما کاری که باید بکنند انجام نمی‌گیرد. اعلان می‌کنند که باید آتش‌بس انجام بگیرد؛ خب آتش‌بس دست شما که نیست، آتش‌بس دست آن خبیث است، دست آن دشمن است و نمی‌کند. شما می‌نشینید چیزی را تصویب می‌کنید که در اختیار شما نیست. چیزهایی هست که در اختیار شما است، آنها را تصویب نمی‌کنید؛ آن چیست؟ قطع شریان‌های حیاتی رژیم صهیونیستی؛ این در اختیار شما است. شما می‌توانید کمک نکنید، پشتیبانی نکنید، ارتباط سیاسی و اقتصادی را قطع کنید؛ این کارها را می‌توانید بکنید. این، آن دشمن را تضعیف خواهد کرد، او را از میدان خارج خواهد کرد؛ این کار دست شما است؛ این را تصویب کنید. متعرضِ این نمی‌شوند، یک چیزی را تصویب می‌کنند که در اختیارشان نیست!»

سوخت ماشین کشتار صهیونیست‌ها از کجا تامین می‌شود؟
اما اکنون با گذشت حدود ۱۹ ماه از تجاوز رژیم جنایتکار صهیونیستی به غزه و کشتار وسیع غیرنظامیان این باریکه، کشورهای عربی و اسلامی نه تنها ماشین جنگی صهیونیست‌ها را متوقف نکرده‌اند، بلکه در نقش سوخت این ماشین نیز عمل کرده‌اند. اسرائیل با ارتکاب جنایت جنگی، سیاست گرسنگی دادن تعمدی به مردم غزه را برگزیده است و قصد دارد موجبات مرگ تدریجی این مردم مقاوم را فراهم آورد؛ در مقابل حکام کشورهای عربی به فکر پر کردن جیب‌های خود از دلارهای صهیونیستی هستند و به هیچ وجه به ترک تجارت با اسرائیل رضایت نمی‌دهند. 
مردم غزه در میان بحران گرسنگی، از امت اسلامی می‌خواهند اسرائیل را برای گشوده شدن گذرگاه‌ها تحت فشار قرار دهند تا به کودکان و مجروحان غزه، غذا و آب و دارو برسد؛ اما حکام کشورهای عربی تحت هیچ شرایطی نمی‌خواهند شرکای تجاری صهیونیستی خود را ناراحت و مکدر کنند و به صورت روزانه اخباری از گسترش مناسبات تجاری میان این کشورهای عربی و اسرائیل مخابره می‌شود.  
چندی پیش خبر رسید که میزان تجارت دوجانبه بین امارات و اسرائیل، به بالاترین حد ممکن رسیده و با وجود اینکه شهروندان اماراتی در سطح ایدئولوژیک مخالف روابط با اسرائیلی‌ها هستند، اما ابوظبی به گسترش مناسبات خود با تل‌آویو به ویژه در حوزه اقتصاد ادامه می‌دهد. در همین راستا « یوسی شیلی» سفیر اسرائیل در امارات، از تصویب یک توافق اقتصادی استراتژیک دیگر میان تل‌آویو و ابوظبی خبر داد که هدف آن تقویت همکاری دوجانبه در زمینه امور گمرکی است. «یوسی شیلی» در پیامی در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس (توییتر سابق) نوشت: توافق‌نامه همکاری و کمک متقابل در امور گمرکی، روابط اقتصادی میان دو کشور (امارات و رژیم اشغالگر صهیونیستی ) را تقویت کرده و به رشد و همکاری مستمر میان ما کمک خواهد کرد.

دست‌ودل‌بازی آل‌خلیفه برای جانیان اسرائیلی
اما علاوه بر امارات، بحرین نیز مناسبات اقتصادی خود را با رژیم جنایتکار صهیونیستی گسترش داده است؛ چندی پیش اعلام شد که صادرات بحرین به اسرائیل، طی مدت اخیر بالغ بر ۹ برابر رشد داشته است!
بحرین طی دوره جنگ غزه تاکنون ۶۵ قلم کالا از جمله ۲۶ محصول اساسی به اسرائیل صادر کرده است؛ این را مرکز آمار اسرائیل اعلام کرده است.
بر اساس داده‌های رسمی مرکز آمار رژیم صهیونیستی، مبادلات تجاری بین بحرین و اسرائیل در طول جنگ غزه به‌طرز چشمگیری افزایش یافته است؛ به‌طوری که صادرات بحرین به اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ تا فوریه ۲۰۲۵ به بیش از ۹ برابر دوره قبل رسیده است. صادرات آلومینیوم و نساجی، واردات فولاد و تجهیزات الکتریکی؛ از جمله کالاهای تجارت دوجانبه بحرین و رژیم صهیونیستی است که در اوج تجاوز به غزه ادامه دارد.
محصولات نساجی بحرین با صادراتی به ارزش ۳.۵ میلیون دلار در صدر کالاهای دریافتی رژیم صهیونیستی قرار دارند؛ پس از آن محصولات آلومینیومی با ۲.۹ میلیون دلار و سپس محصولات فولادی، آهنی و برخی مواد غذایی از جمله فرآورده‌های غلات، آرد، نشاسته و شیر در رده‌های بعدی‌ هستند. 
بحرین دومین تولیدکننده بزرگ آلومینیوم در جهان است و بیش از دو درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص داده است. این فلز در صنایع ساختمانی، حمل‌ونقل، هوافضا و پزشکی کاربرد فراوان دارد.
صادرات مستقیم کالاهای بحرینی با منشأ داخلی به اسرائیل در این بازه ۹.۲ میلیون دلار برآورد شده و مجموع صادرات بحرین به اسرائیل (اعم از کالاهای تولیدشده و کالاهای وارداتی بازصادرشده) بالغ بر ۱۰۳.۵ میلیون دلار بوده است. این رقم در مقایسه با بازه اکتبر ۲۰۲۲ تا دسامبر ۲۰۲۳ (که تنها ۱۰.۷ میلیون دلار بود) نشان از افزایش ۹.۶ برابری دارد. بالاترین رقم صادرات بحرین به اسرائیل مربوط به مارس ۲۰۲۴ با ۳۳.۴ میلیون دلار است و پس از آن ژوئیه ۲۰۲۴ و اکتبر ۲۰۲۳، هر کدام با ۱.۲ میلیون دلار ثبت شده‌اند.
در مقابل، بحرین نیز در این مدت ۵۳ قلم کالا را از اسرائیل وارد کرده که تحت ۲۵ دسته اصلی طبقه‌بندی می‌شوند. در صدر این فهرست، فولاد و آهن با ارزش ۴.۳ میلیون دلار قرار دارد. پس از آن، تجهیزات الکتریکی و قطعاتشان و نیز محصولات ارزشمند نظیر سنگ‌های قیمتی و فلزات گران‌بها از اسرائیل به بحرین صادر شده‌اند.
بر پایه داده‌های رژیم صهیونیستی، ارزش صادرات محصولات با منشأ داخلی به بحرین در این دوره ۸.۲ میلیون دلار بوده است. اوج صادرات در اوت ۲۰۲۴ با ۳.۳ میلیون دلار رقم خورده و کمترین آن در دسامبر ۲۰۲۳ ثبت شده است.
اگر مجموع صادرات اسرائیل (اعم از کالاهای تولید داخل و صادرات مجدد) در نظر گرفته شود، این رقم به ۸.۷ میلیون دلار می‌رسد؛ در حالی که در بازه اکتبر ۲۰۲۲ تا اکتبر ۲۰۲۳، فقط ۳.۴ میلیون دلار بوده و بدین ترتیب صادرات اسرائیل به بحرین نیز در زمان جنگ غزه بیش از دو و نیم برابر شده است.
از ۱۲ اسفند گذشته، اسرائیل با مسدود کردن کامل گذرگاه‌های غزه و تشدید حملات علیه غیرنظامیان، بحران انسانی در این منطقه را به وخیم‌ترین وضعیت ممکن رسانده است. مردم غزه حتی توان تهیه یک وعده غذا در روز را ندارند و با گرسنگی، کمبود دارو و آب آشامیدنی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در حالی که کودکان از سوءتغذیه رنج می‌برند و بیمارستان‌ها بدون تجهیزات مانده‌اند، جامعه جهانی همچنان سکوت کرده و هیچ اقدام مؤثری برای متوقف‌کردن این فاجعه انسانی صورت نگرفته است. غزه اکنون به نماد زنده‌ای از رهاشدگی و بی‌عدالتی جهانی تبدیل شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.