در سایه سکوت سنگین مجامع جهانی و کشورهای مدعی حقوق‌بشر، رژیم اشغالگر صهیونیستی کماکان به جنایات و نسل‌کشی در غزه ادامه می‌دهد. در این میان، کودکان و نوزادان آماج حملات ددمنشانه و هدفمند صهیونیست‌ها هستند. شنبه‌شب، سه فلسطینی از جمله یک کودک شیرخواره در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به چادر آوارگان در خان‌یونس به‌شهادت رسیدند. 

موشک جای غذا

آگاه: هفته گذشته نیز ۱۴ فلسطینی در گلوله‌باران پراکنده نوار غزه توسط رژیم اسرائیل، به عنوان بخشی از نسل‌کشی مداوم در نوار غزه که نزدیک به ۲۰ ماه است ادامه دارد، به شهادت رسیدند.
در جریان این جنایت، خانه خانواده البیرم در خان‌یونس در جنوب نوار غزه توسط اسرائیل بمباران شد و ۱۱ فلسطینی شهید و تعدادی دیگر زخمی شدند. یک نوزاد شیرخواره فلسطینی نیز در هفته گذشته در نتیجه بمباران چادری در نزدیکی شهر اصدا در غرب خان‌یونس به شهادت رسید. جنگ غزه بیشترین آسیب را به کودکان فلسطینی وارد کرده است. در آذرماه سال گذشته در اوج حملات رژیم صهیونیستی به غزه، آژانس امداد و کار آوارگان فلسطین (آن روا)، اعلام کرد که هر نیم ساعت یک کودک در غزه شهید می‌شود. چندی پیش، مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) وضعیت کودکان در نوار غزه را دردناک و غم‌انگیز توصیف کرد. «کاترین راسل» مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که مقیاس و سرعت تخریب‌ها در نوار غزه تکان‌دهنده است و در نتیجه حمله‌های رژیم صهیونیستی تاکنون ده‌ها هزار کودک فلسطینی شهید شده‌اند.
ماده ۳۸ کنوانسیون حقوق کودک مصوب ۱۹۸۹ تاکید می‌کند که در مخاصمات مسلحانه باید از کودکان حمایت ویژه به عمل آید. بالاترین تعداد دولت‌های عضو در یک معاهده حقوق بشری، به کنوانسیون حقوق کودک تعلق دارد. بااین‌همه، رژیم اسرائیل و حامیان مدعی این رژیم جنایت‌پیشه، وقعی به مهم‌ترین و پرعضوترین کنوانسیون جهانی یعنی کنوانسیون حقوق کودک نمی‌نهند و پیوسته در حق کودکان مظلوم غزه جنایت روا می‌دارند.
گرسنگی‌دادن به‌مثابه یک جنایت جنگی
اما دامنه و تنوع جنایات رژیم اسرائیل در غزه فقط منحصر به کودک‌کشی نمی‌شود؛ این رژیم در حال تحمیل تعمدی گرسنگی به مردم غزه است، تا پازل نسل‌کشی خود را در این سرزمین تکمیل کند. گرسنگی‌دادن غیرنظامیان یکی از شیوه‌های ممنوعه در مخاصمات مسلحانه است. حقوق کیفری بین‌المللی بر قامت این ممنوعیت، لباس جرم پوشانده و ارتکاب آن را به‌مثابه یک جنایت جنگی قابل‌تعقیب می‌داند. با این حال، گرسنگی‌دادن تعمدی به مردم غزه به یکی از راهبردهای اصلی رژیم صهیونیستی برای نسل‌کشی فلسطینیان تبدیل شده است.
روز گذشته خبری منتشر شد ناظر بر اینکه نانوایی‌های غزه به دلیل فقدان و کمبود آرد و سوخت بیش از ۴۰ روز است که تعطیل هستند. عبدالناصر العجرمی، رییس اتحادیه نانوایی‌های نوار غزه در این رابطه گفت: رژیم صهیونیستی اجازه ورود آرد به غزه را نمی‌دهد و در نتیجه، نانوایی‌ها به دلیل کمبود آرد و سوخت بیش از ۴۰ روز است که تعطیل هستند.
طبق گفته رییس اتحادیه نانوایی‌های نوار غزه، بیش از ۵۰ درصد خانوارها در نوار غزه آردشان تمام شده است. العجرمی گفت: یک کیسه آرد (۲۵ کیلوگرمی) در نوار غزه به قیمت ۱۵۰۰ شِکِل فروخته می‌شود، به این معنی که قیمت یک کیلوگرم ۶۰ شِکِل است. این دیوانه‌کننده است.
عفو بین‌الملل طی بیانیه‌ای با اشاره به راهبرد رژیم صهیونیستی در گرسنگی تحمیل‌کردن به مردم غزه برای کشتار خاموش آنان اعلام کرد: اسرائیل باید فورا محاصره ویرانگر خود علیه نوار غزه اشغالی را پایان دهد. عفو بین‌الملل تاکید کرد: محاصره نوار غزه توسط اسرائیل یک عمل نسل‌کشی و شکل آشکاری از مجازات جمعی غیرقانونی است. محاصره نوار غزه توسط اسرائیل جنایت جنگی محسوب می‌شود.
در بیانیه این سازمان بین‌المللی تصریح شده که اسرائیل در محاصره نوار غزه از گرسنگی‌دادن به عنوان یک ابزار جنگی استفاده می‌کند. اسرائیل از دوم مارس ورود کمک‌های بشردوستانه و کالاهای تجاری به نوار غزه را ممنوع کرده است.
در همین راستا آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (آن روا) اعلام کرده که نوار غزه نزدیک به دو ماه است که هیچ‌گونه کمک بشردوستانه یا تجاری دریافت نکرده است. این آژانس در حساب کاربری X خود نوشت: ذخایر مواد غذایی در غزه روبه‌اتمام است. کمک‌ها هنوز در خارج از غزه گیر افتاده و آماده انتقال هستند. آن روا و شرکایش هنوز منتظر کمک‌های نجات‌بخش در مرز هستند، اما اسرائیل اجازه ورود آنها را نمی‌دهد.

غزه در محاصره کامل
دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل نیز روز گذشته اعلام کرد که نوار غزه برای سومین ماه پیاپی تحت محاصره کامل قرار دارد. به گفته این نهاد، ۷۰ درصد از جمعیت غزه یا در مناطق نظامی حضور دارند، یا تحت دستور تخلیه اجباری هستند و یا در هر دو وضعیت به‌طور همزمان قرار گرفته‌اند. دفتر سازمان ملل هشدار داد که مردم در غزه در معرض مرگ هستند و این نهاد آماده است بلافاصله پس از رفع محاصره، کمک‌های بشردوستانه خود را گسترش دهد.
اما در ادامه تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، مناطق مختلف این باریکه از بامداد روز گذشته هدف حملات گسترده توپخانه‌ای و هوایی رژیم صهیونیستی قرار گرفت. منابع میدانی از وقوع حملات شدید به خان‌یونس، النصیرات، البریج، الزیتون، الشجاعیه و التفاح خبر دادند. وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه روز گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد که در حملات ۲۴ ساعت گذشته ارتش رژیم صهیونیستی به این باریکه ۲۳ فلسطینی به شهادت رسیده و ۱۲۴ نفر نیز زخمی شدند. از ۱۸ مارس (۲۸ اسفند ۱۴۰۳) گذشته که ارتش اشغالگر آتش‌بس را نقض کرد و حملات به غزه را از سر گرفت، ۲۷۰۱ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۴۳۲ نفر نیز زخمی شدند.
سخنگوی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که بیش از ۱۰۵۰۰ بیمار در نوار غزه نیاز فوری به اعزام به خارج برای درمان دارند. از این تعداد، حدود ۴۰۰۰ نفر کودک هستند که شرایط جسمی وخیمی دارند و ادامه حیات آنها بدون رسیدگی تخصصی ممکن نیست. با این حال، از زمان ازسرگیری جنگ و حملات رژیم صهیونیستی به غزه، تنها ۱۲۲ بیمار موفق به خروج از منطقه برای درمان شده‌اند. سازمان جهانی بهداشت نسبت به این وضعیت هشدار داده و خواستار بازگشایی فوری گذرگاه‌های انسانی و تسهیل روند انتقال بیماران غزه شده است.

کرانه باختری در آستانه غزه‌شدن
اما جنایات رژیم اسرائیل، علاوه بر باریکه غزه در کرانه باختری نیز امتداد دارد؛ عصر روز شنبه ویدیویی تکان‌دهنده از لحظه اعدام میدانی یک جوان فلسطینی به دست یک نظامی اسرائیلی در شمال کرانه باختری، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و بار دیگر ادعای دروغین اشغالگران را برملا کرد. طبق تصاویر ویدیویی که توسط دوربین‌های مداربسته موجود در محل جنایت، ثبت شده، یک نیروی ویژه اسرائیلی با لباس غیرنظامی، در حالی که یک تپانچه در دست دارد، ناگهان به‌سوی یک فلسطینی به نام رامی الکخن ۳۰ ساله شلیک می‌کند. این مستندات، روایت دروغین پلیس اسرائیل که مدعی شده بود شهید الکخن مسلح بوده و تهدید محسوب می‌شد را رد می‌کند و نشان می‌دهد که این ادعای دروغین در تلاش برای توجیه این جنایت و اعدام میدانی مطرح شده است. رژیم صهیونیستی به‌موازات جنایاتی که در غزه مرتکب می‌شود، بر حملات ارتش خود و شهرک‌نشینان علیه کرانه باختری، از جمله در قدس شرقی، شدت بخشیده است. بنا بر اطلاعات و آمار ارائه شده از سوی منابع فلسطینی، این اقدامات تاکنون به شهادت بیش از ۹۶۲ فلسطینی، زخمی‌شدن حدود هفت هزار نفر و بازداشت بیش از ۱۷۰۰۰ فلسطینی منجر شده است.
ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل بیش از ۱۰۰ روز است که حملات گسترده‌ای را علیه اردوگاه‌های شمال کرانه باختری انجام می‌دهد و در حال تخریب زیرساخت‌های شهری، خانه‌ها و آوارگی ساکنان آن است. در جدیدترین تحول، نیروهای اشغالگر روز شنبه یک ساختمان مسکونی چهارطبقه را در اردوگاه نور شمس در شرق طولکرم منفجر کردند. این اقدام در ادامه روند تخریب و نابودی اردوگاه‌ها صورت گرفت، به‌ویژه پس از آنکه نیروهای اشغالگر در ابتدای ماه جاری اعلام کردند که قصد دارند ۱۰۶ ساختمان را در اردوگاه‌های نور شمس و طولکرم ویران کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.