۲۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۹
کد خبر: ۱۸٬۰۵۸

به گفته یک متخصص تغذیه، مغز به عنوان حیاتی‌ترین عضو بدن، مسئول هدایت همه فعالیت‌های ما از جمله تمرکز، خلق‌وخو، یادگیری و حافظه است. برخی ویتامین‌ها، مواد معدنی و چربی‌های سالم برای عملکرد بهینه مغز و حافظه ضروری هستند.

این ویتامین جلوی کوچک‌شدن مغز را می‌گیرد

آگاه:دکتر فرزاد روشن‌ضمیر، متخصص تغذیه و رژیم درمانی می‌گوید: دریافت کافی ویتامین‌های خاص و مواد معدنی نقش مهمی در کاهش سرعت زوال شناختی و حمایت از تولید مواد شیمیایی حیاتی مغز دارد. در حالی که مکمل‌ها و ویتامین‌ها می‌توانند از سلامت مغز حمایت کنند، اما مصرف آنها بدون خطر نیست و ممکن است عوارض جانبی داشته باشند. بنابراین پیش از شروع هر رژیم مکمل یا ویتامین جدید، بهتر است با یک مشاور و متخصص مربوطه مشورت کنید و همچنین هنگام انتخاب مکمل‌ها، از مصرف محصولاتی که وعده‌های «درمان معجزه‌آسا» می‌دهند یا حاوی مگادوزهایی بسیار بالاتر از مقادیر توصیه شده روزانه هستند، خودداری کنید.

ویتامین‌های گروه B، بمب حافظه

ویتامین‌های گروه B، به‌ویژه B۱۲، اسید فولیک B۹ و B۶، برای سلامت مغز بسیار حیاتی هستند. ویتامین‌های گروه B همچنین به تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند دوپامین و سروتونین کمک می‌کنند که بر تمرکز، حافظه و خلق‌وخو تاثیر می‌گذارند. تحقیقات نشان می‌دهد که دریافت کافی B۱۲، B۹ و B۶ ممکن است به کاهش سرعت آتروفی مغز (کوچک شدن مغز ناشی از افزایش سن) و تقویت حافظه در بزرگسالان مسن کمک کند. اگرچه ویتامین‌های B راهکار نهایی برای تمام مشکلات مغزی نیستند، اما برای حفظ عملکرد صحیح ذهن، به‌ویژه در دوران پیری، اهمیت زیادی دارند.

روی و منیزیم، ویتامین‌هایی پرکاربرد
منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که از عملکرد عضلات، اعصاب، تنظیم فشار خون و بسیاری از فرآیندهای حیاتی دیگر پشتیبانی می‌کند. 
«روی» باید از طریق رژیم غذایی تامین شود، زیرا بدن نمی‌تواند آن را به تنهایی تولید کند. این ماده معدنی از یادگیری و حافظه پشتیبانی می‌کند و کمبود آن می‌تواند فرآیندهای ذهنی را کُند نماید. روی در غذاهای زیادی مانند مرغ، گوشت گاو، تخمه کدو تنبل و لوبیا یافت می‌شود.

لزوم توجه به مصرف ویتامین‌های E و D

این ویتامین جلوی کوچک‌شدن مغز را می‌گیرد

ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قوی است و این خاصیت محافظتی را دارد که به حفظ حافظه و عملکرد موثر مغز در سنین بالا کمک کند. برخی مطالعات نشان می‌دهند که ویتامین E ممکن است سرعت از دست دادن حافظه را در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر کُند کند. 
سطوح پایین ویتامینD با افسردگی، مشکلات حافظه، کاهش خلق و خو و افزایش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط است. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستند، عملکرد ضعیف‌تری در تست‌های تفکر و حافظه دارند. بنابراین، حفظ سطح سالم ویتامین D از طریق مکمل یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای سلامت ذهنی و مغزی بسیار مهم است.

 اسیدهای چرب امگا ۳ و آهن و کولین
اسیدهای چرب امگا ۳ نوعی چربی غیراشباع چندگانه هستند که باید از طریق غذا دریافت شوند. این چربی‌ها، برای ساخت غشای سلول‌های مغزی حیاتی بوده و ممکن است در برابر زوال شناختی مرتبط با افزایش سن محافظت کننده باشند. منابع غذایی خوب امگا ۳ شامل روغن ماهی و منابع گیاهی مانند تخم کتان و گردو است. 
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.