آگاه: این آیین با قرائت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. سردار مقواساز، سردار غلامرضا سلیمانی، آرش زینالخیری، داریوش ارجمند، مهران رجبی، غلامرضا صنعتگر و... نیز در این مراسم حضور داشتند. رسالت بوذری اجرای مراسم را برعهده داشت.
ترویج «گفتمان مقاومت» با ابزار سینما
ابتدا جلال غفاری قدیر، دبیر جشنواره فیلم مقاومت، روی صحنه آمد و گفت: تلاش شد از دوره هفدهم جشنواره فیلم مقاومت، بسط فرمی از محتوای مقاومت را در دستور کار قرار دهیم. در واقع امتداد محتوا در فرم یک ضرورت برای سینمای مقاومت است. در این راستا کارکردهایی برای جشنواره درنظر گرفته شد. فرمایش مقام معظم رهبری این بود که گفتمان مقاومت ترویج داده شود و در این راستا سینما ابزاری بود تا این طنین را به پهنای هستی در عالم پخش کند. وی افزود: امروزه شعار جشنواره فیلم مقاومت به خوبی مانند ادوار گذشته، خونخواهی از مردم شریف غزه است و ما در این اعلان دچار لکنت نشدهایم و تلاش داریم صراحتا به وسیله فیلم با این گفتمان مواجه شویم.
دبیر جشنواره تصریح کرد: در این دوره شاهد رشد بیش از سه برابری حضور آثار ارزشمند در بخشهای مختلف هستیم. جشنواره فیلم مقاومت از حسینیه جماران شروع میشود و فرش قرمز ما حسینیه امام روح الله است که الهامبخش همه مظلومان بودند. طبق فرمایش مقام معظم رهبری در جهان پیش رو، ایران با طرح نظریه مقاومت میتواند جایگاه ویژهای داشته باشد و در این نگاه نسبت بین مقاومت و سینما باید به طور ویژه مدنظر قرار بگیرد.
استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در جشنواره مقاومت
غفاری درباره ویژگیهای جشنواره امسال، گفت: امسال بیش از پنج هزار اثر با نام مشخص در سامانه پرتال جشنواره ثبتنام کردند. از ویژگیهای متمایز این دوره از جشنواره طرح تولیدات نو با هوش مصنوعی است. به این دلیل که فیلمسازان عزیز ما از ظرفیت علم در حوزه سینما به خوبی استفاده میکردند، این بخش را به رویداد اضافه کردیم و حدود ۴۰۰ اثر به این بخش ارسال شد. وی تاکید کرد: با تدبیر بنیاد نخبگان در این دوره جشنواره فیلم مقاومت، دارای رتبه الف هنری شد و پذیرفتهشدگان زیر ۳۰ سال ما بهعنوان اعضای پیوسته بنیاد معرفی میشوند. یکی از تلاشهای جشنواره ایجاد دبیرخانههای استانی بود و امسال همزمان با اکران در باغ موزه دفاع مقدس آثار در بیش از ۲۰ استان اکران میشوند.
جشنواره فیلم مقاومت؛ ابزاری برای بیداری جهانی
در ادامه مراسم سردار غلامرضا سلیمانی، رییس سازمان بسیج مستضعفین عنوان کرد: جشنواره فیلم مقاومت یکی از مهمترین ابزارهای بیداری جهانی است و سینمای مقاومت باید روایتگر فریاد مظلومیت مردم فلسطین باشد. این جشنواره نهتنها یک رویداد هنری، بلکه یک جبهه فرهنگی برای تقویت گفتمان جهانی علیه صهیونیسم است.
در ادامه مراسم فاطمه رادمنش روی صحنه آمد و نمایش تک پرسوناژ کوتاهی اجرا کرد. همچنین محمدرضا شرفالدین، همایون اسعدیان، ژاله صامتی، مهدی فرجی و روحالله سهرابی بهعنوان داوران بخش اصلی (شهید قاسم سلیمانی) معرفی شدند. سپس غلامرضا صنعتگر روی صحنه آمد و قطعه «قاسم هنوز زنده است» و «ایران» را اجرا کرد.
اهدای جوایز
در ادامه بخش اهدای جوایز برگزار شد و لوح تقدیر بخش مواد تبلیغی و اطلاعرسانی به سمیه جعفری برای فیلم «سرهنگ ثریا» اهدا شد.
تندیس بخش مواد تبلیغی و اطلاعرسانی به نادر فوقانی برای فیلم «اتاقک گلی» تعلق گرفت.
تندیس بهترین فیلمنامه بخش روایت قلم (فیلم کوتاه) به طور مشترک به فرشاد یحیایی و ایمان داوری اهدا شد.
تندیس بهترین فیلمنامه بخش روایت قلم (فیلم بلند) به محمدصادق رمضانیمقدم و سجاد بنکدار تعلق گرفت.
تندیس بهترین فیلمنامه اقتباسی بلند نیز به فاطمه داوودی مازندرانی و مریم دقیقاحمدی اهدا شد.
نظر شما