یک نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح کاهش حمایت کیفری مهریه، گفت: متهم شدیم که خواستار ادامه زندانی‌شدن مردان هستیم، اما معتقدیم که قانون مهریه باید با پیوست فرهنگی و اجتماعی همراه باشد.

قانون مهریه باید با پیوست فرهنگی و اجتماعی همراه باشد

آگاه: عالیه زمانی، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون زنان و خانواده، در یک گفت‌وگوی رادیویی با برنامه «به وقت گفت‌وگو» با اشاره به طرح پیشنهادی در زمینه اصلاح قوانین مربوط به مهریه، اظهار کرد: این طرح هنوز به قانون تبدیل نشده و صرفا در کمیسیون قضایی مجلس مورد بررسی قرار گرفته است. پیشنهاداتی به عنوان اصلاحیه بر قوانین موجود مطرح شده، اما ازآنجایی‌که این موضوع بسیار گسترده و با ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و حقوقی همراه است، ما در فراکسیون زنان و خانواده معتقدیم که این بررسی‌ها جامع نبوده است. وی افزود: بر همین اساس پیشنهاد کردیم بررسی طرح از صحن مجلس موقتا خارج شود تا جلسات کارشناسی و مشورتی بیشتری برگزار شود. در همین راستا، طی هفته‌های اخیر نشست‌های متعددی با گروه‌های مختلف از جمله اعضای کمیسیون قضایی و نیز فعالان حوزه حقوق خانواده برگزار کرده‌ایم تا به جمع‌بندی قابل‌قبولی برسیم.
این نماینده مجلس، تاکید کرد: هدف همه ما تکریم نهاد خانواده است و باید از تصویب طرح‌هایی که می‌تواند این نهاد را دچار تزلزل کند، جلوگیری کرد. از ابتدا نیز ما در فراکسیون با شیوه مطرح‌شدن این طرح موافق نبودیم، اما زمانی مطلع شدیم که طرح وارد دستور صحن شده بود. در پی آن، با هیئت‌رییسه مجلس رایزنی کردیم و نخستین جلسه بررسی نیز با حضور آقای دکتر قالیباف برگزار شد. مقرر شد بررسی‌ها ادامه یابد و پس از جمع‌بندی نهایی، تصمیم‌گیری شود. وی ادامه داد: نکته‌ای که طراحان بر آن تاکید دارند، حذف مجازات زندان برای بدهکاران مهریه است. اما زمانی که فراکسیون زنان و خانواده اعلام کرد که طراحی فعلی این طرح مناسب نیست، متهم شدیم که گویا خواستار ادامه زندانی‌شدن مردان هستیم. درحالی‌که این برداشت نادرست است. ما نه طرفدار زن هستیم و نه مرد، بلکه حامی نهاد خانواده‌ایم. قوانین باید به گونه‌ای باشد که به تحکیم خانواده کمک کند، نه اینکه آن را تضعیف کند. وی تصریح کرد: موضوع مهریه و حقوق زوجین صرفا یک موضوع قضایی نیست، بلکه دارای پیوست‌های اجتماعی و فرهنگی نیز هست. بنابراین نمی‌توان با نگاه یک‌جانبه و صرفا حقوقی یا قضایی به آن پرداخت. متاسفانه یکی از انتقادات ما نیز همین است که چنین طرح‌هایی معمولا در یک یا دو کمیسیون تخصصی مورد بررسی قرار می‌گیرند و ابعاد وسیع‌تری از موضوع مغفول می‌ماند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.