آگاه: با وجود حاکمبودن سانسور شدید در ساختار ارتش رژیم صهیونیستی روزنامه هاآرتس اخیرا اعلام کرده که ۱۵ نظامی ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی از ابتدای سال خودکشی کردهاند؛ همچنین طبق اعلام این روزنامه، ۲۱ نظامی صهیونیستی نیز در سال ۲۰۲۴ خودکشی کردند. در گزارش روزنامه هاآرتس پیرامون بحران خودکشی در میان نظامیان اشغالگر ارتش اسرائیل، آمده است که دومین علت اصلی مرگومیر در میان نظامیان صهیونیست، خودکشی است؛ بهنحویکه ۱۵ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال خودکشی کردهاند که تعداد کل آنها از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (طوفان الاقصی) را به ۴۳ نفر رساند. آنطور که هاآرتس گزارش داده، بیشتر نظامیان صهیونیستی خودکشیکرده، از نیروهای ذخیره بودهاند و به دلیل وحشت از نبرد با حماس خودکشی کردند. از سویی دیگر، تعداد نظامیان رژیم صهیونیستی که از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (پانزدهم مهر ۱۴۰۲) به بعد به خودکشی فکر کرده یا تهدید به خودکشی کردهاند نیز۱۴۵ درصد افزایش یافته است. آنطور که منابع آگاه به هاآرتس گفتهاند، ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل کمبود نیرو، افراد مبتلا به بیماریهای روانی را برای جنگ در غزه در میان نیروهای ذخیره جذب میکند. هاآرتس در این رابطه نوشت: ارتش اسرائیل به دلیل کمبود نیرو و خودکشی نظامیان، نیروهایی را به جنگ فرا میخواند که از اضطراب پس از سانحه رنج میبرند. وزارت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی چندی پیش اعلام کرد که ۹ هزار نظامی صهیونیست از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ یعنی از آغاز عملیات طوفان الاقصی، معلول روانی شدهاند. هاآرتس نیز در گزارشی از افزایش ۶ برابری بیماریهای روحی و روانی در میان نظامیان رژیم اشغالگر صهیونیستی، بعد از عملیات طوفان الاقصی، خبر داده است. نتایج یک پژوهش انجامشده از سوی دانشگاه تلآویو نیز نشان میدهد که ۱۲ درصد از نظامیان ذخیره که در غزه جنگیدهاند، دچار اختلالات شدید و حاد روانی شدهاند. طبق استنتاجات این پژوهش، ابتلای نظامیان ذخیره به اختلالات روانی باعث شده است که آنها آمادگی خدمت نظامی در قالب ارتش این رژیم را نداشته باشند. وبسایت عبری زبان واللا نیز گزارش داده که تعداد خودکشیهای مرتبط با علائم ناشی از جنگ در میان نظامیان صهیونیست به ۴۳ مورد افزایش یافته است. طبق اعلام این رسانه صهیونیستی، مشکلات روحی نظامیان اسرائیلی فقط به خودشان محدود نمیشود و به خانوادههای آنها نیز سرایت کرده است.
خودکشی، پس از بازگشت از قتلگاه غزه
از سوی دیگر، سربازان اسرائیلی که از غزه برمیگردند، بهصورت فزایندهای خودکشی میکنند. طبق اعلام تحلیلگران صهیونیست، دلیل اصلی این امر، شوک جنگ و هدف قرارگرفتن و ترس و اضطراب مداوم است که سربازان اشغالگر در غزه تجربه میکنند. به اعتقاد این تحلیلگران، آن دسته از نظامیان اشغالگر صهیونیست که در جنگ با حماس در غزه، کشته و زخمی نمیشوند، در بازگشت به اراضی اشغالی به سبب عارضههای روانی وارده در خلال جنگ، دست به خودکشی میزنند.
چند روز پیش، دانیل ادری، نظامی ۲۴ساله و مسئول انتقال اجساد نظامیان صهیونیستی کشته شده در جبهههای لبنان و غزه، به دلیل آسیبهای روانی ناشی از جنگ، خودکشی کرد. آنطور که رسانههای صهیونیستی گزارش دادند، دانیل ادری در داخل خودرویی در جنگلهای اطراف منطقه اشغالی صفد اقدام به خودسوزی کرد. مادر این نظامی صهیونیست گفت که او چگونگی انتقال مکرر اجساد نظامیان اشغالگر را مدام تعریف میکرد و میگفت که صحنههای هولناکی را دیده است. مادر این نظامی صهیونیست تاکید کرد که وضعیت روحی او بهسرعت رو به وخامت نهاد و وی دائما به دنبال دریافت خدمات رواندرمانی میرفت. مادر دانیل ادری تاکید کرد که این نظامی صهیونیست در برخی روزها دچار حملات شدید عصبی میشد و گاهی اوقات آپارتمانش را تخریب میکرد. روز پنجشنبه هفته گذشته نیز رسانههای صهیونیستی از خودکشی یک نظامی اسرائیلی دیگر، پس از بازگشت از غزه، در پایگاه سدیتیمان خبر دادند. بنا بر گزارش رسانههای صهیونیستی، این سرباز از نوار غزه برای شرکت در یک دوره آموزشی خارج شده بود و بازجویان پلیس نظامی منتظر او بودند تا درباره یک پرونده قبلی از او بازجویی کنند. از قرار معلوم فرماندهان این سرباز پس از پایان تحقیقات از وی، سلاحش را از او گرفتند؛ اما چند ساعت بعد، او با سلاح یکی از دوستانش به زندگی خود پایان داد. ۴۸ ساعت قبل از حادثه مزبور، یک نظامی اسرائیلی دیگر بازگشته از جنگ غزه به نام لیل شوهام، خودکشی کرده بود.
در میانههای سال گذشته نیز خبر خودکشی الیران میزراحی، افسر ۴۰ساله ارتش اسرائیل، در رسانههای صهیونیستی بازتابی فراوانی یافت. میزراحی، قبل از بازگشت دوباره به جنگ در غزه، به شکل فجیعی به زندگی خود پایان داد. طبق گزارش شبکه سیانان، میزراحی از اختلال روانی گسترده و اختلال استرس پس از سانحه موسوم به «پیاسدیتی» رنج میبرد. مادر او در توصیف درد و رنج میزراحی جملهای گفت که به تیتر رسانهها تبدیل شد. وی گفت: «او از غزه خارج شد اما غزه هرگز از او خارج نشد»؛ اشارهای به کابوس جنگ و آنچه سربازان و نظامیان اسرائیلی در جنگ غزه از نزدیک مشاهده کردهاند.
خودکشی، برای رهایی از کابوس جنگ
بهطورکلی جنگ رژیم صهیونیستی در غزه، به غیر از خسارات هنگفتی که به لحاظ اقتصادی، زیرساختی و نظامی روی دست صهیونیستها گذاشته، اثرات روانی بسیار مخربی نیز در پی داشته است که کمتر به آن پرداخته شده یا به خاطر ملاحظات امنیتی و تاثیر آن بر شهرکنشینان، از سوی صهیونیستها بهشدت سانسور شده است. با این وجود اکنون بعد از گذشت بیش از یک سال و نیم از شروع جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی در غزه، گزارشهای پراکندهای در رسانههای غربی درباره حال و روز سربازان و نظامیان رژیم صهیونیستی که مستقیما در میدان نبرد حضور دارند منتشر شده است که از یک سو، نشاندهنده اثرات روانی وحشتناک جنگ و تجاوز بر آنها و از سوی دیگر نشاندهنده وسعت و عمق جنایات بیسابقه این رژیم علیه غیرنظامیان است؛ به گونهای که حتی خود نظامیان اسرائیلی را بهشدت تحت تاثیر قرار داده است. افزایش خودکشی و فرار نظامیان صهیونیستی از خدمت، یکی از اثرات ناشی از جنگ غزه در ارتش صهیونیستی بوده است. طبق گزارش رسانههای عبری که البته با ملاحظات امنیتی و سانسور شدید ارتش جنایتکار مواجه است، از زمان شروع جنگ دهها افسر اسرائیلی به دلیل مشکلات روحی روانی دست به خودکشی زدهاند. بر اساس اطلاعاتی که به رسانهها درز کرده است، نظامیان اسرائیلی برای خلاصشدن از زیر بار فشارهای روحی روانی با شلیک گلوله یا انفجار نارنجک به زندگی خود پایان میدهند تا دیگر مجبور نباشند کابوس جنگ را تحمل کنند.
نظر شما