آگاه: به نقل از وبدا، یاسمین شیخحسنی، متخصص دندانپزشکی کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک، گفت: برخلاف تصور بسیاری از والدین، دندانهای شیری تا سن ۱۰ تا ۱۲ سالگی در دهان باقی میمانند و نقش مهمی در تغذیه، جویدن، رشد جسمی، تکلم و حتی اعتمادبهنفس کودک ایفا میکنند؛ بنابراین پوسیدگی این دندانها میتواند عوارض متعددی به دنبال داشته باشد؛ از درد و امتناع کودک از غذا خوردن گرفته تا اختلال در رشد و کاهش اعتمادبهنفس. وی افزود: پیش از رویش دندانها، دهان کودک باید با تنظیف تمیز شود. با ظاهرشدن اولین دندان، مسواکزنی آغاز شده و از مسواک متناسب با دهان کودک و خمیر دندان حاوی فلوراید مخصوص سن او استفاده شود. شیخ حسنی مقدار مناسب خمیر دندان فلورایددار را این گونه عنوان کرد: برای کودکان زیر سه سال، به اندازه یک دانه برنج و برای کودکان بالای سه سال به اندازه یک نخود فرنگی. وی همچنین یادآور شد که پس ازمسواکزدن، دهان کودک نباید زیاد شسته شود تا اثر خمیردندان باقی بماند. این متخصص دندانپزشکی با هشدار نسبت به مصرف شکلات، تافی، آبمیوههای صنعتی و سایر خوراکیهای چسبنده، گفت: این مواد قند بالایی دارند و از عوامل اصلی پوسیدگی زودهنگام دندان هستند؛ به جای آن از خوراکیهای سالم مانند میوهها و مغزهای طبیعی استفاده شود. این متخصص دندانپزشکی کودکان، همچنین افزود: پس از رویش اولین دندان شیری، باید شیر شبانه بهتدریج قطع شود؛ چراکه باقیماندن قند شیر در دهان در طول شب، به شدت زمینهساز پوسیدگی است. شیخحسنی به والدین توصیه کرد، اولین مراجعه به دندانپزشک باید بین ۶ ماهگی تا نهایتا یکسالگی انجام شود و کودکان باید هر ۶ ماه یکبار، تحت معاینه منظم دندانپزشکی قرار گیرند؛ حتی اگر نشانههای ظاهری پوسیدگی را نداشته باشند.
۳۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۵
کد خبر: ۱۴٬۸۰۸
متخصص دندانپزشکی کودکان با اشاره به اهمیت حفظ سلامت دندانهای شیری، بر آغاز مراقبتهای دهان و دندان از نخستین ماههای زندگی کودک تاکید کرد.

نظر شما