۱۱ تیر ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۹
کد خبر: ۴٬۸۰۱

همه شهر نه، یک خیابان

نیره آزادی ـ آگاه مسائل مذهبی

مهمونی ۱۰کیلومتری غدیر که در مسیر خیابان امام علی(ع) تا میدان آزادی تهران برگزار شد، بار دیگر با حضور میلیون‌ها نفر از مردم ایران به جشنواره‌ای عظیم از عشق و ارادت به امام علی(ع) تبدیل شد.

آگاه: حضور پرشور مردم در این راهپیمایی باشکوه، جلوه‌ای از وحدت و همدلی ملت ایران در پاسداشت ارزش‌های دینی و انقلابی بود. آزادی، اهمیت والای این روز و واقعه تاریخی غدیرخم دلیل برگزاری مهمونی ۱۰کیلومتری غدیر بود و مردم ایران از پیر و جوان، زن و مرد، با نغمه‌های «یا علی» و «الله‌اکبر» و در دست داشتن پرچم‌های سبز و رنگی، عشق و ارادت خود به امام علی(ع) را به نمایش گذاشتند.
عید بزرگ غدیر و آن واقع و اتفاق بزرگی که در این روز رخداد در واقع نصب ولایت امیرالمومنین(ع) نبود، چون ولایت نصب‌شدنی نیست. ولایت مولا از هزاران سال پیش، شاید از قبل خلقت انسان در آسمان‌ها توسط خداوند نصب شده بود. پیغمبر اکرم(ص) در روز غدیرخم مبلغ اولی بودند که خداوند معرفی جانشینی حضرت علی(ع) را سبب تکمیل رسالت ایشان دانستند؛ لذا عید غدیر درواقع معرفی جانشینی و رهبری امیرالمومنین بعد از پیامبراکرم(ص) بوده است، نه ولایت مولا. حضرت علی(ع) ولی اول و آخر همه انسان‌هاست و عید غدیر جریان نصب رهبر حکومت اسلامی است؛ یعنی جریان دین مقدس اسلام که حاکمیت آن به دست قدیسی به نام امیرالمومنین علی(ع) سپرده می‌شود؛ این اهمیت عید غدیر است.
کار رسانه‌ای پیامبر اسلام(ص) در روز عید غدیر یکی از مهم‌ترین و اثرگذارترین اقدامات ایشان در تاریخ اسلام محسوب می‌شود. این اقدام نه‌تنها به‌عنوان یک واقعه تاریخی، بلکه به‌عنوان یک درس و الگو برای جامعه اسلامی در ارتباط با تبلیغ و ابلاغ پیام‌های دینی و ارزش‌های اسلامی است. پیامبراکرم(ص) از زمان مناسب به نام حجة‌الوداع استفاده کردند، چون همه می‌دانستند که این آخرین حج پیغمبر است؛ لذا از تمام کشورها، ملیت‌ها، قومیت‌ها، بلاد، قوم و قبیله‌ها شرکت کرده بودند. دوم، از مکان مناسب یعنی «برکه غدیرخم» استفاده کردند. پیامبراکرم(ص) برای رسانه‌ای کردن این جریان بزرگ از هنر استفاده کردند و آن اولین شعری بود که برای غدیر ازسوی «حسان بن ثابت» در این روز سروده شد.
بعد از واقعه غدیر، حضرات معصومان در شب عید غدیر یعنی در ایام سه روز غدیر جشن می‌گرفتند و مهمانی می‌دادند و مردم را دعوت می‌کردند. اتفاقا خود امیرالمومنین علی(ع) یکبار یک غدیری که به جمعه افتاده بود همه را دعوت کردند و خودشان سخنرانی کردند و شب همه را منزل امام حسن مجتبی(ع) بردند. زمانی که مهمان‌ها می‌خواستند خارج شوند حضرت امیر(ع) به همه هدایایی دادند. آقا امام رضا(ع) هرکسی در ایام غدیر به منزلشان می‌آمد حتما او را نگه می‌داشتند و زمانی که می‌خواستند بروند از پارچه‌های حریر گرفته تا انگشتر هدیه می‌دادند و می‌گفتند این را به بچه‌هایتان برسانید؛ بنابراین سابقه جشن و مهمانی برای عید غدیر به زمان ائمه اطهار برمی‌گردد که این اهمیت و بزرگی غدیر را می‌رساند. پیغمبر در طول دوران عمرشان فقط یک‌بار گفتند شاهدان به غایبان این پیام را برسانند، آن هم واقعه غدیر بود. این مهمانی یک نقطه‌عطف برای ایجاد و تقویت روحیه همدلی و همبستگی است، چراکه نقطه اشتراک همه مردم کشور ما و همه مردم دنیا امیرالمومنین علی(ع) است.»
بسیاری از افراد کشورهای دیگر مسلمان نیستند؛ اما باوجوداین حضرت علی(ع) را می‌شناسند و در کشور خودمان مردم زیادی هستند که نمی‌توانند مراسمی بگیرند؛ ولی وقتی که یک مهمانی بزرگ برای ولایت مولا امیرالمومنین و اعلام رهبری مولا ترتیب داده می‌شود همه مردم شرکت می‌کنند. شما اگر دقت کرده باشید هرساله شادی مردم را می‌بینیم که با خوشحالی در این جشن شرکت می‌کنند، با خوشحالی از آنها پذیرایی می‌شود و با خوشحالی هدایا به آنها داده می‌شود؛ این مهمانی وفاق و همبستگی مردم را زیاد می‌کند، به همه مردم روحیه همدلی می‌دهد، شادی اجتماعی را تقویت می‌کند و باعث می‌شود که مردم همگی بر امیرالمومنین علی(ع) و بزرگی ایشان اتفاق‌نظر داشته باشند.
نقش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در گسترش پیام جشن غدیر این است که اولا از مدت‌ها پیش تبلیغ مهمونی ۱۰کیلومتری درحال انجام بود؛ اما نکته مهم این است که پیام غدیر، پیام رهبریت حکومت اسلامی بعد از پیغمبر(ص) است و چون کشور ما به‌عنوان پایگاه شیعه در جهان شناخته می‌شود ما تا می‌توانیم باید در رابطه با این پیام در رسانه‌ها و فضای مجازی تبلیغات کنیم.
صحبت از جشن بزرگ غدیر صحبت از این است که برپایی این جشن چه تاثیری در برپایی دین یعنی ادامه پیدا کردن روند حکومت اسلامی در این دوره آخرالزمان خواهد داشت؛ مسلما این جشن همه را تشویق می‌کند که در این مهمانی شرکت کنند و یک کاری برای امیرالمومنین(ع) انجام دهند؛ لذا رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی با تبلیغ جشن غدیر به‌گونه‌ای همه مردم را پای‌کار امیرالمومنین می‌آورند و این بسیار اهمیت دارد. بهترین زمانی که انسان‌ها می‌توانند با همدیگر تعامل داشته باشند در همین تجمعات است. وقتی شما چنین مراسم بزرگی برپا می‌کنید قطعا از همه افکار و اقشار در این مراسم شرکت می‌کنند و چون نوع تعاملات افراد در این جشن با مهربانی و خوش‌رویی است، این باعث می‌شود که ارتباط مردم با همدیگر به‌واسطه جشن مولا امیرالمومنین علی(ع) آنقدر اخلاق‌مدارانه باشد که بعدا اگر جایی این افراد همدیگر را ببینند، بلافاصله یاد آن روز خوش جشن مولا می‌افتند که چقدر نسبت به هم محبت داشتند و این سطح اخلاق اجتماعی را در جامعه بالا می‌برد و باعث انسجام ملی می‌شود. ای‌کاش برای این مهمانی فقط به یک مسیر اکتفا نمی‌شد. یک زمانی مثلا در خیابان‌های حوالی میدان شهدا و پیروزی از این جشن‌ها زیاد برگزار می‌شد؛ اما از وقتی که این مهمانی در یک جا انسجام پیدا کرده قسمت‌های دیگر شهر خاموش شده است. بهتر است این مسیر طولانی را به مسیرهای مختلف در مناطق مختلف پایتخت تقسیم کنند تا همه شهر رنگ و بوی امیرالمومنین(ع) را بگیرد نه فقط یک خیابان، چون بسیاری هستند که شاید نتوانند از راه دور بیایند یا ممکن است مسئله‌ای داشته باشند؛ اما وقتی هر کسی در منطقه و محله خودش چنین برنامه‌ای داشته باشد، حتما یاد و خاطره امیرالمومنین و عید غدیر در همه سطح شهر زنده خواهد شد و این خاطره به‌یادماندنی باعث همدلی و همبستگی بیشتر بین مردم می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.