به گزارش خبرنگار گروه سیاست - تنفیذ و اعطای حکم مسعود پزشکیان، رییس‌جمهوری دولت چهاردهم، صبح روز یکشنبه ۷مرداد ۱۴۰۳ در حسینیه امام‌خمینی(ره) ازسوی رهبر معظم انقلاب اسلامی انجام شد.

آغاز پاستورنشینی پزشکیان

آگاه: اصل۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است و امضای حکم رییس‌جمهوری منتخب را در ردیف وظایف و اختیارات مقام رهبری قرار داده است. آیین تنفیذ حکم رییس‌جمهوری که از زمان امام خمینی(ره) در ایران برگزار می‌شود به‌نوعی پیونددهنده مقبولیت و مشروعیت آرای مردم است.
از سویی دیگر، تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری ازسوی مقام رهبری درحقیقت اعتبار بخشیدن یا مشروعیت‌دادن به ریاست وی بر قوه مجریه است. رییس‌جمهوری در جایگاه ریاست قوه مجریه، تصمیماتی اخذ کرده و اقداماتی انجام می‌دهد که جزء شئون ولایت است.
همچنین تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری نقش نظارتی بر دوران ریاست‌جمهوری دارد و در صورت انحراف رییس‌جمهوری از اصل تعیین شده، او را فاقد اعتبار و مشروعیت می‌کند. بر این اساس اختیار عزل نهایی رییس‌جمهوری توسط مقام رهبری که در بند ۱۰ اصل ۱۱۰قانون اساسی به‌عنوان یکی از اختیارات رهبری که پس از رأی به عدم کفایت سیاسی رییس‌جمهوری ازسوی مجلس یا حکم به تخلف قضایی او از سوی دیوان‌عالی کشور پیش‌بینی ‌شده، نتیجه منطقی امضای حکم ریاست‌جمهوری است.

۲۵۰۰ مهمان بلندپایه داخلی و خارجی
اما مراسم تنفیذ رییس‌جمهوری درحالی از ساعت۱۰ صبح روز گذشته آغاز شد که بیش از ۲۵۰۰مهمان بلندپایه از مقامات لشکری و کشوری، رؤسای قوا، وزرای فعلی و گذشته، نمایندگان مجلس، مقامات برخی کشورها و نمایندگان کشورهای خارجی مقیم در جمهوری اسلامی در این مراسم حاضر شدند.

گزارش وزیر کشور
در ابتدای این مراسم، وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری انتخابات را ارائه کرد. بر اساس گزارش وحیدی، مسعود پزشکیان با مشارکت مجموع ۵۵میلیون نفری، در دو مرحله با کسب ۱۶میلیون و ۳۷۷هزار و ۹۲۵رأی، معادل ۱۳/۶درصد از کل آرای مأخوذه، به‌عنوان رییس‌جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
وی همچنین گفت: ۱۳۰۰هیات اجرایی در سراسر کشور و خارج از کشور در جریان انتخابات تشکیل شد. از ۸۰نفر در وزارت کشور برای انتخابات، ثبت‌نام شد که ۶نفر را شورای نگهبان تایید کرد. انتخابات در روزهای ۸ و ۱۵تیر در بیش از ۵۸هزار شعبه برگزار شد. ۶۰۰هزار نفر عوامل اجرایی این شعب بودند و زمینه حضور برای ایرانیان خارج از کشور فراهم شد و در ۹۸کشور انتخابات برگزار شد. وحیدی این را هم گفت که انتخابات در آرامش و امنیت برگزار شد و ۲۴۰هزار نفر از فراجا و بسیج از امنیت انتخابات حفاظت کردند.

آغاز سخنرانی پزشکیان با ابیاتی از دیوان شمس
مسعود پزشکیان، نهمین رییس‌جمهوری کشور در نخستین نطق رسمی دوران ریاست‌جمهوری خود را با قرائت آیاتی از قرآن کریم و سپس ابیاتی از دیوان شمس آغاز کرد و گفت: «گر صید عدم شوی ز خود رسته شوی، ور در صفت خویش روی بسته شوی؛ می‌دان که وجود تو حجاب ره توست، با خود منشین که هر زمان خسته شوی.»
وی در ادامه یاد معمار فقید انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) و شهیدان سرافراز ایران عزیز به‌ویژه سرباز وطن سردار سپهبد قاسم سلیمانی را گرامیداشت و به روان پاک شهدای دولت شهیدان رجایی و باهنر و شهید خدمت آیت‌الله رئیسی و همه خدمتگزاران شهید نظام درود فرستاد. رییس‌جمهوری منتخب با بیان این جمله که همچنان خاک پای ملت شریف ایران هستم، اذعان کرد: مردم آگاهانه در این میدان پا نهادند و با رأی خود به تغییر، بار سنگینی را در این شرایط خطیر بر دوش این حقیر نهادند. آنان که به من یا به نامزدهای رقیب رأی دادند یا حتی از سر دغدغه‌مندی و نقد و اعتراض وارد عرصه انتخاب نشدند انتظار تحول را پیش روی نظام، من و دولت آینده نهادند که زمان پاسخگویی از امروز عملا آغاز می‌شود.
رییس‌جمهوری بیان داشت: ما تنها با همگرایی و قانون‌گرایی در منظومه حکومت می‌توانیم از بحران‌ها و تنگناهای پیش روی کشور گذشت کنیم و امیدها و انتظارات به حق مردم را پاسخ دهیم.
رییس‌جمهوری با بیان اینکه باید مواظب هوای نفس باشیم، اضافه کرد: باید مواظب باشیم هوای نفس باشیم. وَمَا أُبَرِّئُ نَفْسِی إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبِّی إِنَّ رَبِّی غَفُورٌ رَحِیم اختلافات موجود به خاطر هوای نفس است وگرنه راه روشن است اگر ما در چارچوب این سیاست و چشم انداز حرکت کنیم باید در جایگاهی می‌بودیم که الان شایسته و لایق آن هستیم این وحدت و انسجام ما است که می‌تواند ما را به جایگاه اصلی ما برساند.
وی پشتوانه و رضایت مردم را از نکات مهم برشمرد و با استناد به حدیثی گفت: إنّما یُستَدَلُّ عَلَی الصّالِحینَ بِما یُجری اللّه ُ لَهُم عَلی ألسُنِ عِبادِهِ دلیل اینکه ما درست خدمتگزار خواهیم بود یا نخواهیم بود این است که آیا مردم از ما راضی خواهند بود یا نخواهند بود دو نوع رفتار را در قبال مردم باید براساس چشم‌اندازها و برنامه برای خودمان در نظر بگیریم باید با تمام وجود به این مردم محبت بورزیم و عشق بورزیم.
پزشکیان با استناد به نهج‌البلاغه که حضرت علی (ع) فرمودند نباید در مقابل مردم بایستیم، اظهار کرد: خدمت به مردم باید سرلوحه زندگی ما و همه مدیران و وزیرانی باشد که ما انتخاب می‌کنیم و باید با تمام وجود به این مردم عشق بورزیم این رفتار شخصی و باور ماست.
پزشکیان با بیان اینکه خاک پای ملت ایران هستم و می‌کوشم فرزند خلفی برای این ملت باشم، افزود: از رهبر معظم انقلاب و ملت شریف ایران که خالق فرصت‌های نو برای سربلندی ایران هستند می‌خواهم مرا یاری کنند که بتوانم بخشی از نگرانی مردم را برای ایران کم کنم. من شریک دردهای مردم و پوینده راه پیشرفت و اعتلای ایران خواهم بود.

مردم سالاری، هدیه انقلاب به ملت
در ادامه این مراسم رهبر انقلاب به ایراد سخنرانی پرداختند و با سپاس به درگاه الهی، مراسم تنفیذ را آخرین برگ کتاب پرمضمونی خواندند که ملت ایران و دست‌اندرکاران انتخابات چهاردهم، در مجموعه افتخارات ملت، ماندگار کردند.
ایشان با اشاره به فضای اندوه عمومی ناشی از فقدان رییس‌جمهوری شهید، گفتند: با وجود این، انتخابات با آرامش، سلامت، رقابت و برخورد تحسین‌برانگیز نامزدها با رییس‌جمهوری منتخب انجام شد که از زحمات دوماهه آقای مخبر سرپرست محترم ریاست‌جمهوری و هیات دولت در این زمینه تشکر می‌کنیم.
رهبر انقلاب، مردم‌سالاری توأم با رقابت و سلامت در کشور را نتیجه قیام و انقلاب ملت در قبال وضع مصیبت‌بار گذشته دانستند و افزودند: امام راحل بزرگوار از همان روز اول پیروزی، با قاطعیت تمام، دخالت و حضور و تاثیر مردم در اداره کشور را به‌عنوان امری بی‌سابقه تثبیت کرد و یکی از مهم‌ترین حوادث تاریخ‌ساز کشور را رقم زد.
ایشان با اشاره به تجربه ناکام مشروطیت گفتند: با وجود مجاهدت مردم، آن تجربه به‌علت نبود یک رهبری قدرتمند، متنفذ و مردمی، بی‌نتیجه ماند و آشفتگی اوضاع داخلی و دخالت بیگانگان، حدود ۱۵سال بعد منجر به روی کار آمدن یک دیکتاتور بی‌رحم و خشن به نام رضاشاه شد و همه زحمات ملت به باد رفت.
رهبر انقلاب، دیکتاتوری، «مظلوم‌کشی و فشار به ملت» و «ذلت و اطاعت در مقابل بیگانگان» را مهم‌ترین خصوصیت حکومت پهلوی اول خواندند و افزودند: انگلیسی‌ها با روی کار آوردن آن شخص، ضمن غارت منابع ملی ایران هر کاری خواستند در زمینه سیاست، فرهنگ، اقتصاد و اداره ایران و دین‌ستیزی و روحانیت‌ستیزی، انجام دادند و سرانجام هم دست‌نشانده خود را به علت گرایش به آلمان هیتلری از ایران تبعید و اخراج کردند و پسر نالایق او را برای ادامه همان سیاست‌ها، به قدرت نشاندند.
ایشان، اختناق شدید داخلی، ذلت در مقابل سیاست‌های بیگانه و اجازه غارت منابع کشور ازجمله نفت را از ویژگی‌های اصلی محمدرضا پهلوی برشمردند و گفتند: کار دست‌نشانده دوم به جایی رسید که برای سرنگون کردن یک دولت ملی که استثنائا با رأی مردم روی کار آمده بود، به کودتای آمریکایی-انگلیسی متوسل شد که جنایتی بالاتر از این کار قابل تصور نیست.
رهبر انقلاب مردم‌سالاری جاری در کشور را هدیه انقلاب به ملت نامیدند و گفتند: در چهل و چند سال اخیر، ده‌ها انتخابات همراه با رقابت، سلامت و حضور پرانگیزه مردم برگزار شده که البته گاهی مشارکت بالا و گاهی کمتر بوده اما در درجه اول اهمیت، انگیزه‌دار بودن مردم است که همیشه وجود داشته است.
رهبر انقلاب سخنان رییس‌جمهوری در مراسم امروز را متقن، عمیق و حاکی از پایبندی به مبانی حقیقی مردم‌سالاری دینی خواندند و افزودند: امیدواریم با عنایت پروردگار و کمک همه، رییس‌جمهوری شایسته کشور و دولتی که تشکیل می‌شود بتوانند کارهای بزرگی برای ملت و کشور انجام دهند.

۷ توصیه راهبردی و کاربردی «رهبر انقلاب» به رییس‌جمهوری و دولت جدید
رهبر انقلاب در ادامه هفت توصیه مهم خطاب به رییس‌جمهوری، دولت و مسئولان بخش‌های مختلف بیان کردند.
ایشان در توصیه اول با اشاره به ثروت‌ها و ظرفیت‌های پرشمار طبیعی و انسانی ایران بزرگ، دولت جدید را به بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها فراخواندند و گفتند: در کشور، افراد صاحب‌فکر و ابتکار فراوانی وجود دارد که سخنان پیشنهادی یا اعتراضی آنها، خوب راهگشا و شگفت‌انگیز است، بی‌شمار است و دولت و رییس‌جمهور محترم باید با خط‌مشی «برای مردم، با مردم و در میان مردم»، از این ظرفیت عظیم برای رسیدن به اهداف استفاده کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: علاوه بر ظرفیت‌های انسانی، کشور از فرصت‌ها و ثروت‌های مادی و طبیعی فراوانی نیز برخوردار است که تاکنون از بسیاری از آنها استفاده نشده است و می‌توان با اتکا به مجموعه این فرصت‌ها کارهای بزرگی انجام داد که شرط آن داشتن همت بلند، دنبال کردن جدی کارها و انتخاب همکاران خوب است.
رهبر انقلاب توصیه دوم را به اهمیت کار جهادی اختصاص دادند و با تاکید بر اینکه با روحیه جهادی می‌توان کوه‌های مشکلات را جابه‌جا کرد، افزودند: کار جهادی یعنی «خستگی‌ناپذیر و بی‌مزد و منت کارکردن و با هدف انجام وظیفه انسانی و خدایی، پیش رفتن.»
ایشان رعایت چارچوب‌های قانونی و اداری را نافی کار جهادی ندانستند و گفتند: خیلی‌ها در ظاهر قانون را رعایت می‌کنند اما نتیجه لازم محقق نمی‌شود اما کار جهادی معطوف به کیفیت است؛ همچنان که کارهای بزرگ همچون پیروزی در دفاع هشت‌ساله مقدس و مقابله با توطئه‌های پیچیده و رنگارنگ دشمنان، با کار جهادی ممکن شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، شهید رئیسی را اهل کار جهادی خواندند و خاطرنشان کردند: او واقعا برای کار و تلاش شب و روز نمی‌شناخت و برای انبوه کارهای خود، دنبال احسنت و آفرین دیگران هم نبود. ایشان لازمه کار جهادی را حضور مسئولان در میدان و اجتناب از کنترل از راه دور دانستند و گفتند: اینکه مدیری بخواهد از راه دور کارها را کنترل کند، ممکن نیست و باید به دل کارها برود. رهبر انقلاب در توصیه بعدی، «تعامل ارکان کشور» را ضروری خواندند و گفتند: هم مجلس باید به دولت کمک کند و هم دولت باید به حساسیت‌های مجلس توجه کند. قوه قضائیه نیز در هر نقطه موردنیاز حضور فعال داشته باشد.
ایشان با اشاره به توصیه خود به رؤسای قوا مبنی بر تشکیل جلسات مشترک، گفتند: جلسات رؤسای قوا و تبادل نظر در مسائل گوناگون، فرصت بسیار خوبی است که باید جدی گرفته شود. رعایت اولویت‌ها، توصیه چهارمی بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید بر آن، گفتند: به مسائل فرهنگی و اجتماعی حساسیت زیادی دارم اما امروز از لحاظ زمانی، اولویت با مسائل اقتصادی است و تحرک اقتصادی قوی، پیگیر و حساب‌شده‌ای موردنیاز است. البته کارهای با ارزشی در دولت قبل انجام گرفته که باید ادامه یابد و کارهای دیگری هم باید اضافه شود. ایشان اقدامات اقتصادی در مسائل کلان مانند ارزش پول ملی، تولید، سرمایه‌گذاری، بهبود محیط کسب‌وکار و همچنین اقدامات فوری و کوتاه‌مدت برای بهبود معیشت مردم را ضروری دانستند و گفتند: می‌توان کارهایی در این زمینه انجام داد.
رهبر انقلاب در توصیه‌ای دیگر که مخاطب آن آحاد مردم و فعالان سیاسی و اجتماعی بود، با اشاره به فضای انتخابات و احساسات عمومی ناشی از چالش‌ها و رقابت‌های انتخاباتی تاکید کردند: پس از انتخابات، نباید به وسوسه‌های دوقطبی‌سازی اعتنا کرد و ترتیب اثر داد؛ این توصیه مؤکد بنده است. رهبر انقلاب با تاکید بر اینکه نباید احساساتی که در دوره انتخابات افراد را وادار به مجادله با یکدیگر می‌کرد ادامه یابد، افزودند: خاصیت انتخابات، رأی آوردن یکی و رأی نیاوردن دیگری است اما این نباید موجب نقار، اختلاف، شکاف و جدایی شود.ایشان رفت‌وآمد سلایق و گرایش‌های گوناگون در مدیریت کشور از ابتدای انقلاب تاکنون را نوعی امتحان خواندند و گفتند: در همه انتخاباتی که برگزار شده، همه کسانی که وارد میدان شده‌اند چه نامزد آنها رأی آورده باشد چه رأی نیاورده باشد، پیروز هستند؛ چون ملت ایران پیروز شده و ما در این انتخابات شکست‌خورده نداریم. رهبر انقلاب خطاب به همه فعالان سیاسی و اجتماعی و انتخاباتی افزودند: نه آن کسی که نامزدش رأی آورده احساس اعتلا کند و نه آن کسی که نامزد موردعلاقه او رأی نیاورده احساس شکست کند. ایشان در توصیه بعدی، مسئولان و مجریان کشور را به قدرشناسی توان داخلی و تکیه به آن سفارش کردند و گفتند: به توان داخلی اهمیت بدهید تا «ما می‌توانیم» یک شعار همیشگی باقی بماند.
رهبر انقلاب توصیه به اتکا به توان داخلی را به معنای استفاده‌نکردن از ظرفیت‌های خارجی ندانستند و افزودند: هیچ عاقلی نمی‌گوید از توان و امکانات خارجی استفاده نشود، بلکه باید از همه ظرفیت‌های داخلی و خارجی استفاده کرد، حتی گاهی دشمنان ما کاری می‌کنند که به نفع ما است و از آن هم باید استفاده کرد اما توان داخلی را نباید نادیده گرفت و هیچ مسئله داخلی را نباید متوقف و آویزان یک موضوع خارجی کرد.
ایشان به مسئولان تاکید کردند: هر کار خوب و شرافتمندانه‌ای که در سطح دنیا می‌توانید، انجام دهید اما از توان قدرت و ابتکارات داخلی غافل نشوید. توصیه پایانی رهبر انقلاب مربوط به مسائل سیاست خارجی بود؛ ایشان در این زمینه گفتند: در مقابل امواج و حوادث جهانی و به‌خصوص منطقه‌ای و مسائل سیاسی و حتی علمی مانند هوش مصنوعی، فعال و اثرگذار برخورد کنید نه منفعل. رهبر انقلاب با اشاره به اینکه غفلت و تغافل از اتفاقات دنیا و منطقه جایز نیست، افزودند: در قبال هر حادثه‌ای موضع کشور را صریح، روشن و با متانت ابراز کنید تا دنیا موضع ایران اسلامی را بشناسد.
ایشان با گرامیداشت یاد شهید خدمت امیرعبداللهیان که در کسوتِ یک دیپلمات و مذاکره‌کننده خوب، تحرک و فعالیت و تلاش مفیدی داشت، گفتند: این فعالیت‌ها و تلاش‌ها باید ادامه پیدا کند. رهبر انقلاب در بیان اولویت‌های سیاست خارجی کشور، با اشاره به امتیاز ایران در برخورداری از همسایگان متعدد، کار و تلاش جدی برای تقویت ارتباط با همسایگان را ضروری خواندند و گفتند: یکی دیگر از اولویت‌های سیاست خارجی، ارتباط با کشورهایی مانند کشورهای آفریقایی و آسیایی است که می‌توانند میدان دیپلماسی ایران را گسترش دهند. ایشان اولویت دیگر سیاست خارجی را قدرشناسی و مستحکم کردن ارتباط با کشورهایی دانستند که در این سال‌ها در مقابل فشارها از ایران حمایت و در میدان دیپلماسی و اقتصادی کمک کردند. رهبر انقلاب دراین‌باره افزودند: اینکه در میان اولویت‌های سیاست خارجی، اسمی از کشورهای اروپایی نیاوردیم، به معنی مخالفت و دشمنی نیست، بلکه به این علت است که آنها با ایران رفتار و برخورد خوبی در قضایایی همچون تحریم‌ها، نفت و موارد جعلی مانند حقوق بشر نداشته‌اند که اگر این رفتار بد را نداشته باشند ارتباط با آنها هم جزو اولویت‌های ما است؛ البته چند کشور هستند که ما اذیت‌های آنها و رفتار عنادآمیزشان را فراموش نمی‌کنیم.
ایشان‍ در بخش پایانی سخنان خود مسئله غزه را یک مسئله جهانی برشمردند و افزودند: فلسطین یک روز صرفا مسئله کشورهای جهان اسلام بود اما امروز یک مسئله عمومی و جهانی است و به داخل کنگره آمریکا، سازمان ملل، المپیک و همه عرصه‌ها کشیده شده است. ایشان با استناد به اقدامات وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی، آن را یک باند جنایتکار، قاتل و تروریست خواندند و افزودند: این رژیم یک دولت نیست بلکه زشت‌ترین چهره یک باند جنایتکار را به جهانیان نشان داده و نصاب جدیدی در تاریخ جنایت‌های بشری به وجود آورده است.
رهبر انقلاب با اشاره به شهادت شمار زیادی از نوزادان، کودکان، بیماران در بیمارستان‌ها و زنان در غزه، افزودند: بمب‌های سنگین صهیونیست‌ها بر سر کسانی ریخته می‌شود که حتی یک گلوله هم شلیک نکرده‌اند. رهبر انقلاب با اشاره به افزایش مستمر قدرت مقاومت افزودند: صهیونیست‌ها با همه کمک‌های آمریکا و برخی دولت‌های خائن نتوانسته‌اند نیروی مقاومت را زمین‌گیر کنند و هدف اعلام‌شده آنها برای ریشه‌کن‌کردن حماس ناکام مانده و حماس، جهاد و مقاومت با قدرت کامل ایستادگی کرده‌اند. ایشان اقدام دو روز قبل کنگره آمریکا را در نشستن پای صحبت‌های یک جنایتکار صهیونیست، لکه ننگی بزرگ خواندند و تاکید کردند: دنیا باید درباره حادثه غزه تصمیم جدی بگیرد و دولت‌ها، ملت‌ها و شخصیت‌های سیاسی و فکری، در عرصه‌های مختلف کاری انجام دهند. رهبر انقلاب در پایان سخنان‌شان در مراسم تنفیذ حکم رییس‌جمهوری، بار دیگر از خداوند متعال مسالت کردند به رییس‌جمهوری عزیزمان و دولت جدید توفیق دهد تا بتوانند با انجام‌دادن کارهای بزرگ، ملت و ایران عزیز را سرافراز کنند.

حواشی تنفیذ؛ از قاب عکس رئیسی تا حضور روحانی
قرارگرفتن قاب عکسی از شهید ابراهیم رئیسی در کنار رؤسای قوای سه‌گانه و قاب عکسی از شهیدان پرواز اردیبهشت حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم امام‌جمعه تبریز و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، حضور حسن روحانی رییس‌جمهوری دولت‌های یازدهم و دوازدهم و همچنین اجرای سرود جمهوری اسلامی ایران توسط یک گروه ارکستر در حسینیه امام خمینی(ره) را می‌توان به‌عنوان نکات قابل‌توجه این مراسم عنوان کرد.
 

فردا؛ برگزاری مراسم تحلیف رییس‌جمهوری در مجلس

پس از انجام آیین تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری که روز گذشته و با اعطای حکم رییس‌جمهوری توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی صورت پذیرفت، رییس‌جمهوری باید در ادامه در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرده و طبق اصل ۱۲۱ قانون اساسی در حضور اعضای شورای نگهبان، رییس قوه قضاییه و سایر مقامات لشکری و کشوری، سوگند یاد کند.

حضور بیش از ۳۰۰ مهمان خارجی
سخنگوی هیات‌رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به مراسم تحلیف رییس‌جمهوری به خبرنگار آگاه گفت: در مراسم تحلیف رییس‌جمهوری نهم بیش از ۳۰۰مهمان خارجی حضور خواهند داشت. حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی با بیان اینکه مراسم تحلیف آقای پزشکیان، رییس‌جمهوری منتخب ساعت۱۶ سه‌شنبه ۹مرداد در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود، ادامه داد: در مراسم تحلیف علاوه بر مسئولان و مقامات عالی‌رتبه داخلی، بیش از ۸۰هیات و ۳۰۰مهمان خارجی حضور خواهند داشت.
سطوح مهمانان مراسم تحلیف
همچنین برای این مراسم از مهمان‌های خارجی در سطوح رییس‌جمهوری، نخست‌وزیر، معاون اول، رییس مجلس، نایب‌رییس مجلس، نمایندگان مجلس، وزرای خارجه و همچنین فرستاده‌های کشورها دعوت به عمل آمده است.
انریکه مورا معاون جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ژرالدو آلکمین معاون رییس‌جمهوری برزیل، ویاچسلاو وولودین رییس مجلس دومای دولتی روسیه در رأس هیات روسی، رشید مردوف معاون رییس‌جمهوری و وزیر امورخارجه ترکمنستان، محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق، شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان، هیاتی عالی‌رتبه از چین ازجمله مهمانان این مراسم هستند.
این مراسم به‌صورت زنده از شبکه‌های تلویزیونی داخلی پخش خواهد شد. همچنین ۶۰۰خبرنگار، عکاس و تصویربردار از رسانه‌های داخلی و خارجی جهت پوشش خبری، در مراسم تحلیف شرکت خواهند کرد.

حکم تنفیذ

آغاز پاستورنشینی پزشکیان
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدی گلپایگانی، رییس ‌دفتر مقام معظم رهبری متن حکم تنفیذ را قرائت در بخشی از این حکم آمده است: «چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری، پس از دوره ناتمام‌مانده رییس‌جمهور فقید شهید، یکی از افتخارات ملت ایران و نشانه استقرار نظام پایدار اسلامی، و حاکی از عقلانیت و متانت فضای سیاسی کشور است. نگاه به برخی پدیده‌های ناپسند در برخی از آزمون‌های مشابه در برخی از مناطق جهان، نشان‌دهنده برجستگی ایران و ایرانی است. اکنون اینجانب با تشکر از همه کسانی که در خلق این افتخار نقش آفریده‌اند، به پیروی از ملت بزرگ، رأی آنان به شخصیت فرزانه و صادق، و مردمی و دانشمند جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را به ریاست‌جمهوری اسلامی ایران منصوب می‌کنم.»
 

آغاز پاستورنشینی پزشکیان

پس از پایان این مراسم، مسعود پزشکیان رسما دفتر کار خود را در پاستور تحویل گرفت و حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدی گلپایگانی، محمد مخبر سرپرست پیشین نهاد ریاست‌جمهوری و اسماعیلی رییس‌دفتر رییس‌جمهوری پیشین، پزشکیان را همراهی کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.