آگاه: صحبتهای اولیه در جلسات فشرده و مفصل انجام شد. در این جلسات بحث بر این بود که عنوان جایزه چه باشد و چه موضوعاتی در این جایزه مورد توجه قرار بگیرد. او افزود: در جلسات بحثهای مختلفی انجام شد؛ پیشنهاد اولیه این بود که جایزه ادبی برای حوزه مقاومت در نظر گرفته شود و باتوجهبه اینکه همیشه فلسطین موضوع اول جهان اسلام است، عنوان آن را جایزه جهانی فلسطین گذاشتیم تا بهصورت ویژه به فلسطین اختصاص دهیم. دبیر جایزه جهانی فلسطین گفت: در سال ۹۷ و پیش از کرونا جایزه جهانی فلسطین تاسیس شد. در آن مقطع، فضای عمومی کشورهای اسلامی همچون امروز نبود که پای ماجرا باشند. بههرحال امروز شاهد هستیم اکثریت کشورها در حمایت از مردم فلسطین بهپا خاستهاند. در آن مقطع، سران کشورها بهمرور بهسمت عادیسازی روابط پیش میرفتند و حتی برخی از مسئولان ردهبالای کشور بر این باور داشتند که مردم از صرف هزینه برای موضوع فلسطین خسته شدهاند. بهطور طبیعی در این فضای عمومی، تاسیس جایزه فلسطین کار سادهای نبود.
او ادامه داد: به هنگام شیوع ویروس کرونا، قرار بر این شد تا جایزه جهانی فلسطین را به این صورت برگزار کنیم که مروری بر روند ۱۰ساله آثار داشته باشیم و پس از آن بهصورت دوسالانه و هر دو سال یکبار به بررسی آثار بپردازیم و مراسم اختتامیه را برگزار کنیم. باتوجهبه اینکه در آن مقطع شاهد شیوع ویروس کرونا بودیم و تقریبا فضای عمومی کشورها تحتتاثیر این موضوع قرار گرفته بود و اتفاقاتی که در پی آن رخ داد، قدری این رویداد به تاخیر افتاد و در سال۱۴۰۱ برابر با سال۲۰۲۲ اختتامیه اولین دوره جایزه جهانی فلسطین را در لبنان و شهر بیروت برگزار کردیم. در آن مراسم برگزیدگان انتخاب شدند که در همان مقطع لیست برگزیدگان را منتشر کردیم. تقریبا از بسیاری کشورهای اسلامی بهعنوان برگزیده در این جایزه داشتیم. پرویز گفت: دوره اخیر جایزه جهانی فلسطین کمکم به مرحله پایانی خودش نزدیک شده است. در این دوره داورانی از کشورهای مختلف حضور دارند و به بررسی آثار میپردازند. مراسم اختتامیه این دوره از جایزه ادبی در عراق برگزار میشود. کارهای مقدماتیاش انجام شده است و پیشبینی میشود زمان برگزاری این مراسم در آذرماه باشد. وی ادامه داد: تعداد آثاری که به این دوره از جایزه جهانی فلسطین رسیده تقریبا سهبرابر آثاری است که در دورههای قبلی به جشنواره میرسید. البته فضای عمومی جهانی در حمایت از مردم فلسطین است که این موضوع در رشد ارسال آثار بیتاثیر نبوده است. به نظر میرسد در سالهای اخیر پرداختن به ماجرای فلسطین بیشتر مطرح شده است. دبیر جایزه جهانی فلسطین در پایان گفت: جایزه جهانی فلسطین بخشهای مختلف دارد که یکی از بخشهای آن بسیار جالبتوجه بود که میتوان به خاطرات زندانیان فلسطینی اشاره کرد. نکات بسیار زیبایی در این خاطرات مشهود بود. یکی از اقداماتی که قرار است در جایزه جهانی فلسطین انجام دهیم این است که آثار را به زبان فارسی ترجمه کنیم، یعنی ۱۱اثر برگزیدهای که جزو آثار برگزیدگان بود را به زبان فارسی ترجمه و منتشر کنیم. هماکنون این آثار در مرحله ترجمه هستند.
۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
کد خبر: ۷٬۶۶۲
محسن پرویز، دبیر جایزه جهانی فلسطین گفت: جایزه جهانی فلسطین در سال۱۳۹۷ برابر با سال۲۰۱۷ میلادی تاسیس شد؛ گروهی از نویسندگان و دستاندرکاران حوزه نشر و بخشی از ناشران از کشورهای مختلف دور هم جمع شدند تا تاسیس این جایزه را رقم بزنند.
نظر شما