آگاه: این بخش از پیام حضرت آیتالله خامنهای در رسانهها و بهخصوص رسانههای معاند که همواره سنگ حمایت از رژیم صهیونیستی را به سینه میزنند، برجسته شد. به عبارتی خواستند القا کنند که ایران در حمایت از غزه و رهبران مقاومت، سنگی بزرگ انداخته و مدعی شده که حماس علیرغم جنایتها و ترورهای کور صهیونیستها همچنان در صحنه حضور دارد؛ از این رو باتوجهبه اهمیت پیام رهبر انقلاب بر آن شدیم تا به این پرسش پاسخ دهیم که «چرا حماس زنده است؟»
برای پاسخ به سوال مطرحشده ابتدا باید مروری به فعالیت جنبش حماس بیندازیم؛ فعالیتهایی که فراز و نشیبهای زیادی داشته اما هیچ خللی در مسیر جنبش مقاومت فلسطین وارد نکرد، حتی منجر به قویتر شدن فلسطینیها در تقابل با سگ هار آمریکا در منطقه شد.«حماس» نام مختصر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، جنبشی مردمی است که در پی ایجاد شرایط لازم برای آزادی این کشور از ظلم و تجاوزگری صهیونیستها و حامیان آنهاست. این جنبش انقلابی که از حمایت تودههای مردم برخوردار است، بر این باور است که تا آزادی فلسطین از نهر تا بحر به مبارزات خود ادامه میدهد. این تشکل در ۱۵دسامبر ۱۹۸۷، بیانیه تاسیس خود را منتشر کرد اما جرقههای اولیه شکلگیری آن به دهه۴۰ قرن گذشته برمیگردد. این جنبش در امتداد جنبش اخوانالمسلمین شکل گرفت و قبل از اعلام موجودیت، اخوانالمسلمین برای بیان مواضع خود در قبال مسئله فلسطین اسمهای دیگری چون «جنبش پیکار اسلامی» و «حامیان سرزمین اسرا» و... را مطرح کرد.
اندیشه مبارزاتی جنبش حماس
در اندیشه مبارزاتی این جنبش، نبرد با صهیونیستها تنها نبرد با یک رژیم متجاوز نبوده و درواقع مبارزه با استعمار نوینی است که در پی به یغما بردن منابع و ثروت جهان عرب و اسلام و گسترش سلطه اقتصادی، سیاسی، نظامی و فکری خود است. به اعتقاد این جنبش، بهترین راه مدیریت نبرد با رژیم صهیونیستی، بسیج تمام ظرفیتهای فلسطین و زنده نگه داشتن روحیه جهاد و مقاومت در برابر طرحهای سازش و جلوگیری از جدا شدن بخشهای بیشتر خاک این کشور تا به وجود آمدن اراده مبارزاتی و سیاسی در تمام جهان عرب و اسلام برای بیرون راندن صهیونیستهاست.
جنبش حماس با درک اینکه رژیم صهیونیستی سعی دارد با رونق اقتصاد خود و وابسته کردن اقتصاد فلسطین و وادار کردن سران سازش به پذیرش این امر، در پی محکم کردن جای پای خود در فلسطین است، همواره بر عدم قبول سازش با این رژیم تاکید ورزیده است. این جنبش در مشی مبارزاتی خود اعلام کرده است که افراد غیرنظامی را هدف قرار نمیدهد و تنها درصورتیکه اقدامی چون حادثه کشتار حرم ابراهیمی رخ دهد به مقابلهبهمثل خواهد پرداخت. نکته دیگر اینکه این جنبش، معتقد است تنها در سرزمینهای اشغالی با صهیونیستها روبهرو میشود و بارها از کشانده شدن دامنه نبرد به خارج از مرزهای سرزمینهای اشغالی به صهیونیستها هشدار داده است.
موضعگیری در برابر سازش سیاسی
حماس با اعلام اینکه طرفدار و حامی صلح است، مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی را از آن رو که ناعادلانه بوده و در آن به کمترین حقوق ملت فلسطین توجه نشده است، رد کرده است. در این دیدگاه، فلسطین سرزمین مقدسی است که غصب شده است و از همین رو این جنبش طرح شولتز و توصیههای دهگانه مبارک و طرح شامیر و مسیر مادرید - واشنگتن را رد کرده است. به اعتقاد حماس، خطرناکترین طرحهای سازش، توافقنامه غزه- اریحاست که در تاریخ ۱۳دسامبر ۱۹۳۳ بین رژیم صهیونیستی و رهبران سازمان آزادیبخش فلسطین به امضا رسید.
شهدا
حماس از زمان تشکیل تا به امروز شهدای فراوانی را تقدیم خط مقاومت کرده است که در این راستا میتوان از شیخ احمد یاسین، عبدالعزیز رنتیسی، عماد حسن ابراهیم عقل، صلاحالدین مصطفی علی شحاده،براهیم مقادمه، سعید صیام، اسماعیل هنیه و یحیی سنوار نام برد. هرکدام از آنها یک ضلع تاثیرگذار از جنبش مقاومت فلسطین را تشکیل میدادند و در هر دوره که خبر شهادت یکی از آنان رسما اعلام میشد، جبهه صهیون احساس میکرد به یک قدمی نابودی حماس نزدیک شده است، اما آیا حماس نابود شد؟
عملیات طوفان الاقصی را کدام گروه در اتاق فکر خود تهیه و اجرا کرد؟ مگر نه آنکه ازسوی حماسِ مقاوم پیاده و اجرایی شد و پس از آن رژیم غاصب صهیونیستی، هم از لحاظ نظامی، هم از لحاظ اطلاعاتی، یک شکست غیرقابل ترمیم خورده است. همین شهید عزیز ـ یحیی سنوار ـ از کارگردانان عمیلات طوفانالاقصی بود؛ دشمن صهیون باز خیال کرد با ترور هنیه کار حماس بر زمین میماند اما شیری دیگر کلیددار حماس شد و او هم به یاران شهیدش پیوست اما جهاد و مقاومت در فلسطین ادامه دارد.
سیدهادی سیدافقهی، کارشناس مسائل منطقه درباره تحرکات حماس علیه صهیونیستها که نشان از زنده بودن آنهاست، میگوید: نباید فراموش کرد که در یکسال گذشته رژیمصهیونیستی دست به هر جنایتی زد. از نسلکشی و محاصره گرفته تا گرسنگی و قطع آب و برق که با کمکهای جنایتکارانه آمریکا، کشورهای ناتو و حتی برخی کشورهای حوزه جنوب خلیجفارس مانند بحرین، عربستان و امارات انجام شد، اما آنها نتوانستند حماس را به زانو درآورند.
او با بیان اینکه رژیمصهیونیستی به هیچیک از اهدافش که از سوی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیمصهیونیستی مطرح شد دست پیدا نکرده است، تصریح کرد: اهدافی مانند نابودی حماس، جهاد اسلامی، خلع سلاح گروههای فلسطینی، اخراج فلسطینیان از غزه، ایجاد یک منطقه امن و حتی شهرکسازی در غزه تاکنون محقق نشده است.
کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه پیروزی دو سطح دارد، سطح پایین آن این است که اجازه ندهیم دشمن به اهداف خود برسد، گفت: اما در سطح بالا چیره شدن بر دشمن مطرح است. در این زمینه نیز حماس اجازه نداده است که بنیامین نتانیاهو به اهداف شوم خود دست پیدا کند. این در حالی است که جنگ هنوز ادامه دارد. اما پراکنده شده است، زیرا رژیمصهیونیستی بیشتر نیروهای خود را به شمال فلسطین برای مبارزه با حزبالله لبنان منتقل کرده است.به این ترتیب رژیمصهیونیستی این روزها در جنگ با حزبالله گرفتار شده است و میتوان گفت در این جنگ خسارتهای بیشتری را متحمل خواهد شد. همه این موارد نشان میدهد حماس زنده است و زنده خواهد ماند. هرچند سنوار و هنیه دیگر حضور ندارند، اما عَلَم مقاومت و حماس هیچگاه زمین نمیماند. روز گذشته حزبالله با حمله به منزل بنیامین نتانیاهو نشان داد خواب از صهیونیستها گرفته شده است، این تازه اول کار است، منتظر انتقام حماس هم باشید.
نظر شما