جلسه مشترک مجلس و دولت روز گذشته یکشنبه ۱۱آذرماه به مناسبت سالروز درگذشت شهادت آیت‌الله مدرس و روز مجلس برگزار شد. در این نشست که به میزبانی مجلس و به‌صورت غیرعلنی برگزار شد، محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی و مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور و همچنین نمایندگان مجلس و وزرای و اعضای هیات دولت حضور داشتند. مانند ادوار گذشته، تعدادی از رؤسای کمیسیون‌های مجلس و تعدادی از وزرای دولت چهاردهم در این جلسه به بیان دیدگاه‌های خود درخصوص مسائل روز کشور پرداختند.

روابط هماهنگ و پایدار پاستور و بهارستان

آگاه: علی نیکزاد، نائب‌رییس مجلس شورای اسلامی دو روز گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفته بود که قرار است در جلسه مجلس و دولت درباره مباحث اقتصادی کشور نیز بحث و تبادل‌نظر صورت گیرد. همچنین نیکزاد گفته بود که  در این نشست درباره لایحه بودجه سال آینده بحث و تبادل‌نظر خواهد شد چراکه نمایندگان پیشنهادات زیادی درباره لایحه بودجه ازجمله درباره حقوق و دستمزد داده‌اند که نیازمند بحث و بررسی است.

جزئیات جلسه از زبان رؤسای دو قوه
بااین‌حال جلسه غیرعلنی سه‌ساعت‌ونیم مجلس و دولت روز گذشته، برای دقایقی غیررسمی شد و رؤسای دو قوه به ایراد سخنرانی درباره جزئیات آن پرداختند.
مسعود پزشکیان ضمن گرامیداشت روز شهادت شهید مدرس گفت که مجلس و ما (دولت) مصمم هستیم در خدمت مردم باشیم. تلاش خواهیم کرد مشکلات مختلف را با همراهی و همفکری از پیش رو برداریم و تلاش می‌کنیم وفاق و وحدت را به‌عنوان میثاق مشترک داشته باشیم.
رییس‌جمهور اظهار کرد: اگر ما بتوانیم با وحدت گام برداریم هیچ مشکلی نیست که نتوانیم آن را حل کنیم. یک مشکلی که وجود دارد ابتدا به من نوعی بازمی‌گردد؛ اگر با هم باشیم و براساس تجربه و علم حرکت کنیم خواهیم توانست دغدغه‌های مردم را حل کنیم. در دنیا برای حل مشکلات صدها راه‌حل وجود دارد. اگر بخواهیم گزارش ساده‌ای از ۱۲۰روزی که مسئولیت گرفتیم بدهیم، اول تلاش کردیم هیات دولتی را معرفی کنیم که تا جای ممکن وفاق در آن باشد. سعی کردیم به دور از جناح از همه سلایق و جناح‌ها با در نظر گرفتن توانمندی‌ها استفاده کنیم.
پزشکیان در ادامه تصریح کرد: باید از مجلس تشکر کنیم که به شکل بی‌سابقه‌ای کمک کردند که وزرا رأی اعتماد بگیرند. این قوت قلبی بود که بتوانیم راه را ادامه دهیم. در وهله دوم، برخی مسائل و گرفتاری‌ها را حل کردیم. مشکل پرستاران، گندم‌کاران و بازنشستگان را تلاش و حل کردیم. تلاش کردیم به‌موقع بودجه را آماده کرده و به شما ارائه دهیم. باز باید از شما تشکر کنیم. همراهی شما در بررسی کارشناسی و رأی شما به کلیات بودجه جای تشکر دارد. همراهی کردید و بودجه را با اشکالاتی که در ذهن داشتید، پذیرفتید. در روند بررسی تلاش خواهیم کرد مشکلات را حل کنیم.
رییس‌جمهور البته در ادامه اظهارات خود در مجلس به موضوع ناترازی انرژی نیز اشاره کرد و گفت: باید دست به دست هم دهیم و ناترازی‌ها و مشکلات را حل کنیم. این امکان‌پذیر نیست مگر با کمک شما، مردم و روحانیت. امیدوار هستم با کمک شما بتوانیم برای ناترازی‌های موجود راه چاره پیدا کنیم. باید به همزبانی و نگاه مشترک برسیم.
 پزشکیان همچنین در این جلسه به مباحث سیاست خارجی نیز گریزی زد و بیان کرد: ما تلاش کردیم تا جای ممکن روابط خود را با همسایگان اصلاح کنیم. در این گفت‌وگوها نگاه و سیاست خود را اعلام کردیم. ما به‌دنبال گسترش جنگ و خونریزی نیستیم. آنهایی که در دنیا و منطقه جنگ را گسترش می‌دهند همان‌هایی هستند که شعار آزادی و دموکراسی سر می‌دهند. به‌عنوان یک انسان، فارغ از اینکه رییس‌جمهور یک کشور هستم، وقتی می‌بینم کشوری بمب را بر سر کودکان و زنان می‌ریزد و قتل‌عام می‌کند و بیش از ۱۰هزار نفر کودک را کشته و دنیا صرفا نظاره‌گر است، شرم‌آور است.

جلسه کم‌نظیر دولت و مجلس
اما در ادامه رییس قوه مقننه در جایگاه ناطقان مجلس قرار گرفت و گفت: در این چهار سال که مجلس بودم، امروز یکی از جلسات کم‌نظیر بین دولت و مجلس با محوریت موضوعات اقتصادی و گره‌گشایی از زندگی مردم با تاکید بر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی بود.
محمدباقر قالیباف گفت: نکاتی که اینجا مورد بحث قرار گرفت و در برنامه هفتم هم پیش‌بینی شده، در اولویت کاری ماست؛ ما در حوزه معیشت به‌خصوص برای پنج دهک پایین جامعه متمرکز به کالابرگ خواهیم شد تا بتوانیم از آنها هدفمندتر در مقابل تورم‌ حمایت کنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی درباره مباحث مطرح‌شده در حوزه انرژی گفت: ما در این حوزه دو بحث مصرف بالا داریم؛ یک زمانی پرمصرفی است که در اسلام حرام است و مردم هم باید برای صرفه‌جویی کمک کنند اما زمانی هدررفت داریم که باید با کمک دولت و مجلس و همکاری مردم از آن جلوگیری شود چون سرمایه‌ها نه‌تنها هدر رفته که به خاک، آب و هوا صدمه زده و باعث آلودگی صوتی هم می‌شود.

رابطه دولت و مجلس یک رابطه پایدار، همراه و هماهنگ است
قالیباف با تاکید بر اینکه رابطه دولت و رابطه مجلس یک رابطه پایدار، همراه و هماهنگ است، گفت: قطعا بدون همدلی و بدون همکاری، هم‌افزایی صورت نمی‌گیرد و ما به این هم‌افزایی نیاز داریم که ذی‌نفع نهایی این هم افزایی مردم هستند. امیدوارم مردم با بودجه سال آینده و در ادامه کار شاهد کاهش آثار تورمی و ثبات اقتصادی به‌خصوص برای سرمایه‌گذاران و امنیت سرمایه باشند. دراین‌باره بعدا مفصل‌تر و در جلسه سران موضوعاتی را به اطلاع مردم می‌رسانیم.

به جای نمایندگان، دولتمردان مشکلات را برجسته می‌کردند!
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس و دولت در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «آگاه» گفت که این قبیل جلسات همدلی و همکاری بین مجلس و دولت را زیاد می‌کند. وی با اشاره به گزارش رییس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد درباره مشکلات در اقتصاد ایران به نمایندگان، بیان کرد: در این جلسه مطرح شد که اگر به حل این مشکلات نپردازیم، این مشکلات نیز به یک بحران تبدیل خواهد شد.
جبار کوچکی‌نژاد با بیان اینکه متاسفانه مسئولان دولتی مشکلات را مطرح و اما راهکاری برای رفع آنها ارائه نمی‌کردند، تاکید کرد: دولتمردان در این جلسه بیشتر به مشکلات می‌پرداختند و این قاعده به‌اصطلاح برعکس شده بود، چراکه این نمایندگان هستند که باید از مشکلات صحبت کنند اما این دولتمردان بودند که بیشتر مشکلات را برجسته می‌کردند و این جای تعجب داشت!
عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه با بیان اینکه روند خوبی در زمینه مباحث صورت گرفته در جلسه مذکور مدنظر قرار نگرفت، بیان کرد: رییس‌جمهور هم در این جلسه به مباحث کلی پرداختند و گفتند که باید کمک شود تا مدیران ناکارآمد کنار گذاشته شوند. این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنابراین جلسه فوق، جلسه خوبی بود اما خروجی آن چندان چنگی به دل نمی‌زد!
رییس‌جمهور قولی نداد!
نماینده رشت با بیان اینکه مجلس و دولت در این جلسه به مباحث سیاسی حاشیه‌ای نپرداختند، بیان کرد: بااین‌حال رییس‌جمهور هم در زمینه رفع مشکلات اقتصادی قولی به نمایندگان نداد و تنها به بیان مشکلات پرداخت. شاید رییس‌جمهور فکر می‌کند که فرد دیگر باید بیاید و این مشکلات را حل کند! یا اینکه باید اتفاقات دیگری در عرصه سیاسی رخ دهد تا مشکلات برطرف شود.
کوچکی‌نژاد تصریح کرد: البته استنباط برخی از نمایندگان از اظهارات دولتمردان در این جلسه این بود که دولت تلاش دارد به‌سمت مذاکرات، اجرای «اف.ای.تی.اف» حرکت کند؛ البته این موارد در جلسه مطرح نشد اما نگاه‌ها بر این مبناست که دولتمردان تلاش دارند این مسیر را بازگردانند.
اما اظهارات رییس‌جمهور و رییس قوه مقننه درباره تحکیم وفاق در این جلسه در حالی مطرح شد که در چند روز گذشته، نمایندگان در زمینه اجرای برخی قوانین انتقاداتی به دولت داشته و دولت هم به‌موجب رد برخی از لوایح همچون انتصاب اشخاص در مناصب حساس در مجلس، رسم وفاق را از طریق برخی رسانه‌های نزدیک به خود، تضعیف شده قلمداد کرده بود؛ البته محمدباقر قالیباف، رییس مجلس در نخستین نشست خبری خود که در ۷‌آذر برگزار شد، در پاسخ به این قبیل رویکردهای وفاق‌ستیز، گفته بود؛ وفاقی که بخواهد با مخالفت با فوریت لایحه‌ای به هم خورد همان بهتر که از وفاق حرف نزنیم. وی با بیان اینکه «برنامه هفتم میثاق ملی است و تعامل و وفاق مجلس و دولت حول این موضوع است»، گفت: بپذیریم که در کشور سلایق سیاسی مختلف داریم که یکی منتقد و دیگری طرفدار دولت است و این دو گرایش در کشور فعالیت می‌کنند. در این بین، برنامه هفتم قانونی است که اساس کار بوده و همه باید قبول داشته باشیم و برای اجرای آن همکاری و تعامل کنیم.
رییس مجلس خاطرنشان کرد: وقتی حرف از تعامل و همکاری می‌زنیم، بدان معنا نیست که خلاف قانون عمل شود. من هم به فوریت لایحه تابعیت‌ها رأی ندادم و اکنون این لایحه به‌صورت عادی در کمیسیون بررسی می‌شود اما آیا باید کار خلاف قانون را تمجید کرد؟ به‌هرحال برادر عزیزمان آقای ظریف که آنجا قرار گرفته طبق قانون جاری، خلاف است و این روشن است.
بااین‌حال مجتبی یوسفی، عضو هیات‌رییسه مجلس شورای اسلامی اخیرا تاکید داشته که انتظار این است که مجلس و دولت به جای دعوای سیاسی، برای حل مشکلات مردم وقت بگذاریم. مجلس آماده است تا دولت لایحه دوفوریتی برای حل مشکلات مردم بدهد و آن را با اولویت بررسی کنیم. امروز دعوای ما سیاسی نیست، بلکه دعوای کارآمدی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.