نشست مشترک سران قوا با حضور مسعود پزشکیان، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای و محمدباقر قالیباف، شنبه ۱۰آذر به میزبانی رییس‌جمهور در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد. سران قوا در این نشست در مورد موضوعات مختلف گفت‌وگو و تبادل‌نظر کردند. این آخرین دیدار سران قوا با یکدیگر نبود، چراکه ۱۱آذر پزشکیان همراه با هیات دولت به بهارستان رفت تا در نشست مشترک دولت و مجلس شرکت کنند.

روی ریل تعامل

آگاه: رییس‌جمهور وقتی در روز یکشنبه پشت تریبون قرار گرفت در سخنانی با بیان اینکه دولت و مجلس مصمم هستند که در خدمت مردم باشند و مشکلات را با همراهی، همدلی و همفکری از پیش رو بردارند، گفت: تلاش می‌کنیم که وفاق و وحدت را به‌عنوان یک میثاق مشترک با یکدیگر داشته باشیم. وی تصریح کرد: اگر براساس وحدت و وفاق عمل کنیم هیچ مشکلی نیست که نتوانیم حل کنیم. در دنیا برای تمام مشکلات هزاران راه‌حل وجود دارد و اگر با هم باشیم و براساس تجربه و علم، کارشناسی و مدیریت عمل کنیم می‌توانیم دغدغه مردم را رفع کنیم و باور جامعه را به اسلام و حکومت و مجلس افزایش دهیم.
رییس مجلس شورای اسلامی نیز رابطه دولت و مجلس را پایدار، همراه و هماهنگ دانست و تاکید کرده بود: بدون همدلی و همکاری میان دو قوه هم‌افزایی صورت نمی‌گیرد.
قالیباف به این نکته هم اشاره کرد که مجلس دوازدهم، معتقد به وحدت و همدلی با دیگر قوا مخصوصا دولت محترم بر سر حل مسائل مردم است و سیاست‌های رهبری، قانون و برنامه هفتم را که موردتاکید رییس‌جمهور محترم نیز بوده است، مبنای این همکاری می‌داند و طبیعی است که توقعات خلاف قانون و مسائل فرعی که نسبت کمی با دغدغه‌های مردم دارند، در این چارچوب قرار ندارد. او در نشست دولت و مجلس به وحدت پارلمان با سایر قوا تاکید کرد، از این‌رو پس از پایان هم‌اندیشی مجلسی‌ها با دولتی‌ها نوبت به مسئولان دستگاه قضا رسید که در مجلس حضور یابند و نظرات و دیدگاه‌های خود را رودررو با یکدیگر مطرح کنند.

دوشنبه، نوبت دیدار قضایی
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، قاضی‌القضات روز گذشته در هرم سبز بهارستان گفت: امروز نمی‌توانیم و اجازه نداریم با این مقدار فرصتی که در پیش داریم و این مقدار دشمنی‌ها علیه کشور، مسائل اصلی را زمین بگذاریم و به مسائل فرعی و دست چندم بپردازیم.
او درعین‌حال انتظارش از فرآیند قانون‌گذاری در مجلس بیان کرد و خطاب به نمایندگان اظهار کرد که قانون باید دقیق نوشته شود و قابلیت اجرا داشته باشد. همچنین در زمان وضع قانون باید تلاش کنیم تا قانونی دقیق و متناسب و قابل اجرا تدوین شود اما اگر قانونی وضع شد همه باید ملتزم به قانون باشیم. ممکن است قوه قضاییه و قوه مجریه ایرادی به قانون داشته باشند اما وقتی قانون ابلاغ و لازم‌الاجرا شد همه باید به آن ملتزم باشند و اگر همه ما به‌ویژه کارگزاران نظام در همه قوا و بعد از آن همه مردم ملاک و معیار را در بسیاری از مسائل قانون قرار دهیم، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد و اگر مشکلی به وجود بیاید سریعتر می‌توان حل کرد.
تذکر رییس قوه شامل همه مسئولان کشور به‌ویژه دولتمردان بود که در عمل تعهد و پایبندی خود را به اجرای قانون نشان دهند؛ البته ازآنجاکه مدیران قوه مجریه مسئولیت مهم اجرا را برعهده دارند می‌خواهند با آرایشی که ترسیم کرده‌اند کشور را مدیریت کنند؛ به همین جهت تمایل ندارند ساختار مدیریتی آنها به هم بخورد، حتی از یاد نمی‌بریم در دوره‌ای یکی از رؤسای جمهور مقابل دوربین صداوسیما قرار گرفت و بدون لکنت زبان کابینه‌اش را خط قرمز معرفی کرد و تا این پیام را به مجلس مخابره کند که حق نزدیک شدن به اعضای کابینه را ندارید اما یک مدیر اجرایی را باید با اهمیتی که به قانون می‌دهد شناخت، چراکه قانون بد از بی‌قانونی بهتر است و یک مقام دولتی هم باید بر مبنای قانون حرکت کند؛ به همین جهت بود که در نشست دولت و مجلس حرف‌ها صریح و بی‌پرده بازگو شد.
 حتی غلامرضا تاجگردون، رییس کمیسیون تلفیق بودجه که از نمایندگان حامی دولت است، در صفحه شخصی خود نوشته بود: همه حرف‌ها صریح و شفاف رد و بدل شد. 
من هم به‌عنوان یک دوست وفادار پزشکیان آنچه لازم بود نقادانه گفته شود، گفتم و او مثل همیشه با روی گشاده پذیرای انتقاد بود، یار او، همراه او و در عین حال نقدکننده منصف دولتش هستیم.
بالاخره آنچه مشخص است، هماهنگی و همکاری خوب نتایج بسیار خوب هم برای قوای سه‌گانه و هم برای مردم خواهد داشت و منجر به پیشرفت کشور می‌شود. تا به امروز فصل خوبی از همگرایی و تعامل بینم قوا شکل گرفته و به گفته رییس قوه مقننه هماهنگی و همکاری قوای مقننه و قضاییه در بالاترین سطح قرار دارد و قوای سه‌گانه باید با همدلی برای حل مشکلات مردم تلاش کنند.
هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان هم روز گذشته با حضور در یک برنامه تلویزیونی ضمن استقبال از تعامل سازنده‌ای که بین سه قوه ایجاد شده است، گفت: پیشرفت کشور در گرو تعامل قوای سه‌گانه است؛ هرچقدر این تعامل و هم‌افزایی بیشتر باشد، مردم اثرش را در پیشرفت کشور بیشتر احساس می‌کنند. 
اما تعامل و همگرایی به‌منزله اینکه نماینده وکیل‌الدوله شود یا دولت چشم‌بسته انتظارات مجلس را برآورده کند، نیست. 
هم دولت و هم مجلس صریح نظراتشان را بازگو می‌کنند؛ روز گذشته بود که رییس‌جمهور در نخستین جلسه هیات پیگیری و نظارت بر اجرای قانون اساسی در دولت چهاردهم ضمن انتقاد از برخوردهای سلیقه‌ای با قانون، گفت: برخوردهای سلیقه‌ای و خودخواهانه ما باعث دلزده کردن مردم از دین و باورهای اعتقادی قلبی آنان خواهد شد. 
در بسیاری از موضوعات با مردم صادق نیستیم و به باورهای خود عمل نمی‌کنیم. رعایت حقوق انسان‌ها می‌تواند گره‌گشای همه مشکلات کشور باشد. 
این مواضع نشان می‌دهد مسئولان در قوای سه‌گانه به‌خوبی در ریل تعامل درحال حرکت هستند اما درعین‌حال مطالبات خود را هم بیان می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.