آگاه: عصر روز دوشنبه ۲۶ آذر برابر با ۱۶دسامبر، محمد عابدینی نجفآبادی ۳۸ساله از فارغالتحصیلان مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، به درخواست ایالات متحده آمریکا در فرودگاه میلان ایتالیا در مسیر سفر به سوئیس، ازسوی پلیس فرودگاه دستگیر و تا این لحظه هیچ ارتباط مستقیمی با وی برقرار نشده است. همزمان با او هم مهدی محمدصادقی ۴۲ساله ساکن آمریکا، در ایالت ماساچوست دستگیر یا به عبارت بهتر، به گروگان گرفته شد.
به گزارش آگاه، ماجرا طبق گفته رسانهها، به حمله پهپادی ۲۸ژانویه ۲۰۲۴ (۸بهمن ۱۴۰۲) ازسوی برخی گروههای مسلح عراقی در اردن برمیگردد که به کشته شدن سه نظامی آمریکایی و جراحت ۴۷نفر دیگر منجر شد؛ FBI مدعی است در این پهپاد از تجهیزاتی استفاده شده که این دو فرد در تهیه آن سهم داشتند!
طبق اعلام یک منبع مطلع در دانشگاه صنعتی شریف که در جریده داخلی این روزنامه درج شده است، محمد عابدینی، تبعه ایرانی و از فارغالتحصیلان دانشگاه صنعتی شریف و مدیرعامل شرکت صنعت دانش رهپویان افلاک (SDRA) در ایران است که در حوزه تجهیزات اندازهگیری ابزار دقیق و تحت قوانین ایران با کاربریهای متنوع از جمله درمانی و ورزشی فعالیت میکرده است. او یک شرکت هم در سوئیس داشته که تجهیزات ضبط حرکت (موشن کپچر) تولید میکردند و تماما با اطلاع و نظارت حقوقی و مالیاتی دولت این کشور بوده است. این تجهیزات باتوجهبه تکنولوژی پیشرفته خود، طبیعتا قابلیت استفاده چندگانه را دارند و پس از عرضه قانونی و رسمی ازسوی شرکت در بازار ایران، میتوانند ازسوی هر فرد حقیقی و حقوقی خریداری و استفاده شوند اما دولت آمریکا، ادعای واهی استفاده از این تجهیزات در یک پهپاد را بهانه پروندهسازی و دستگیری این افراد کرده است. این اقدام و عدم اطلاع رسمی به سفارت ایران و عدم امکان دسترسی و برقراری ارتباط با او را که تبعه ایران است، میتوان نوعی آدمربایی تلقی کرد! چراکه نهایتا میتوانستند مانع حضور وی در اروپا و آمریکا و بازگرداندنش شوند نه اینکه استفاده از یک وسیله چندمنظوره مثل صدها قطعه از قطعات دیگر در پهپاد را بهانه دستگیریشان کنند. ظاهرا وزارت امور خارجه هم اقدامات زیادی از طریق کنسولگری ایران در ایتالیا برای آزادی یا حداقل، اطلاع از وضعیت محمد عابدینی انجام داده و امیدواریم این تلاشها قبل از هر اقدامی به نتیجه برسند.
دستگیری به بهانههای واهی
رژیم آمریکا بارها نشان داد که به «دیپلماسی گروگانگیری» علاقه زیادی دارد و چندین سال است که ایرانیان ساکن آمریکا یا اروپا را به بهانههای واهی به گروگان میگیرد. این رژیم از ناقضان اصلی حقوق بشر در عرصه داخلی و بینالمللی است و حقوق بشر برای آمریکا صرفا ابزاری برای اعمال فشار سیاسی بر کشورهای مستقل برای حصول به اهداف سیاست خارجی خود است. اقدامات آمریکا با هیچ وسیلهای قابل توجیه نیست و آمریکا بزرگترین دشمن بشریت است. جامعه بینالمللی باید آمریکا را بابت جنایتهایش پاسخگو کند؛ هر چند سازمانهای بینالمللی سیاستزده شدهاند و به همین دلیل باید از افکار عمومی شروع کرد و این فشار در ادامه از طریق سازمانهای بینالمللی تداوم یابد. در بحث حمایت از اتباع و نیز دیپلماتهای ایرانی آسیبدیده بر اثر اقدامات کشورهای خارجی بهویژه آمریکا قانونی در سال۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. طبق اعلام «کاظم غریبآبادی» معاون حقوقی وزیر خارجه، آییننامه اجرایی این قانون در زمینه حمایت از اتباع ایرانی که با ادعاهای واهی ازسوی دولتهای خارجی دستگیر و زندانی میشوند، ساکت است. وظیفه حاکمیت است که در کنار حمایت از کارکنان دستگاههای اجرایی یا افرادی که ماموریتی از این دستگاهها دریافت میکنند، از اتباع عادی که بیاساس و بدون هیچ جرمی در خارج از کشور به زندان میافتند و در کنار آن متحمل خسارات مالی هم میشوند، حمایت کند. حداقل این حمایت، شامل اخذ وکیل و حمایتهای دیپلماتیک است. تعدادی از ایرانیان به بهانههای واهی دور زدن تحریمهای غیرقانونی علیه مردم ایران، در آمریکا در زندان به سر میبرند؛ بنابراین وظیفه دولت پیگیری این گروگانگیریها ازسوی رژیم آمریکاست.
ماجرای عطارکاشانی
چندی پیش نیز آمریکاییها در راستای اعمال فشار به ایرانیان، یک تبعه ایرانی را به بهانه ارائه تجهیزات و فناوری الکترونیکی به ایران، دستگیر و محاکمه کردند. در همین راستا، دادگاه فدرال آمریکا «کامبیز عطارکاشانی» را به بهانه آنچه این دادگاه «تلاش برای ارائه تجهیزات و فناوری الکترونیکی» به ایران مطرح کرد، متهم و اعلام کرد او قوانین صادرات آمریکا را نقض کرده است. بر اساس بیانیه وزارت دادگستری آمریکا، پرونده کیفری در دادگاه فدرال بروکلین علیه عطارکاشانی به اتهام صادرات غیرقانونی کالا، فناوری و خدمات آمریکایی به ایران، تشکیل شد و او پس از دستگیری، در دادگاه حاضر و محاکمه شد. بر اساس کیفرخواست ادعایی که دادگاه فدرال آمریکا ارائه داد، «عطار کاشانی» قصد داشت قوانین صادرات آمریکا را دور بزند و از سیستم مالی این کشور برای خرید تجهیزات و فناوری الکترونیکی آمریکا برای بانک مرکزی ایران استفاده کند. این فرد ایرانیالاصل از دو شرکت اماراتی که ریاست آن را برعهده داشت بهعنوان پیشرو برای خرید مواد از چندین شرکت فناوری آمریکایی، ازجمله یکی در بروکلین و دیگری مستقر در ماساچوست، استفاده کرده بود.
دانشمند ایرانی چگونه گروگان آمریکاییها شد؟
در سال ۹۶ (۲۰۱۷) نیز اداره تحقیقات فدرال رژیم آمریکا موسوم به (افبیآی)، سیروس عسگری، دانشمند ایرانی را متهم کرد در دوران فعالیت دانشگاهیاش در دانشگاه «کیس وسترن رزرو» اوهایو در سال ۹۱ (۲۰۱۲)، مبادرت به دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران و سرقت اسرار تجاری کرده است! در اواخر سال۹۸ بعد از بیش از دو سال محاکمه، سرانجام دادگاه فدرال و سپس دادگاه استیناف حوزه ششم آمریکا، سیروس عسگری، دانشمند ایرانی را از اتهامات واهی وارده تبرئه کرد. اما از آنجایی که رژیم آمریکا بنای عناد و تخاصم با مردم و اتباع ایران را دارد، سیروس عسگری، دانشمند ایرانی پس از تبرئه از اتهام واهی در دادگاه آمریکایی، اینبار در اسفند۹۸ (مارس ۲۰۲۰) ازسوی پلیس مهاجرت و گمرک آمریکا (آیسیای) به اتهام واهی دیگری بازداشت شد.
در اوایل فروردین سال۹۹ نیز گاردین انگلیس گزارشی از وضعیت زندان آیس ایالت لوئیزیانا متعلق به اداره مهاجرت آمریکا منتشر کرد و در این گزارش از قول سیروس عسگری، دانشمند ایرانی نوشت: شرایط نگهداری زندانیان در زندان اداره مهاجرت آمریکا که کثیف و پرازدحام است، نامطلوب است و مقامهای زندان اقدامی برای مقابله با شیوع ویروسهای کُشنده انجام ندادهاند. طبق گزارش گاردین، مسئولان زندان اداره مهاجرت آمریکا که سیروس عسگری دانشمند ایرانی به صورت غیرقانونی در آنجا بازداشت بود، هیچگونه اقدامی برای ضدعفونی کردن محل زندان در پی شیوع کرونا انجام نداده و همچنان افراد جدید، بازداشت و به زندان مزبور انتقال داده میشوند.
در نمونه دیگری از گروگانگیری آمریکاییها، دکتر مسعود سلیمانی، استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس و محقق برجسته حوزه سلولهای بنیادی که یکی از صد دانشمند برتر جهان به لحاظ استنادهای علمی است، در مهر۹۷ با دعوت رسمی موسسه مایوکلینیک آمریکا بهصورت قانونی و با ویزای رسمی تحقیقاتی وارد فرودگاه شیکاگو شد اما با دستور دولت آمریکا، ماموران امنیتی این کشور در اقدامی غیرقانونی و مغایر با پروتکلهای دانشگاهی و تحقیقاتی، اقدام به بازداشت وی و انتقالش به زندان دیتون شهر جورجیا در ایالت آتلانتا کردند. محل نگهداری دکتر سلیمانی که عضو انجمن سلولهای بنیادی اروپاست، در بند مجرمان و قاچاقچیان مواد مخدر و اراذل و اوباش خیابانی آمریکایی بود! از سویی دیگر، دولت آمریکا در اقدامی غیرانسانی و ظالمانه از تحویل هرگونه دارو به این دانشمند برجسته خودداری کرد و علیرغم پرداخت تمامی هزینههای خوراک و پوشاک، گرفتن وکیل و... ازسوی خانواده دکتر سلیمانی از درمان مناسب وی خودداری کرد!
نظر شما