آگاه: «لارس پرسکار کریستنسن»، استاد شیمی تحلیلی در دپارتمان فیزیک، شیمی و داروسازی دانشگاه دانمارک جنوبی، میگوید: «ما هویج را بهعنوان یک جز بالقوه در توصیههای غذایی آینده برای دیابت نوع۲ میبینیم.»دانشمندان با آزمایش روی موشها دریافتند که ترکیبات فعال زیستی موجود در هویج ممکن است توانایی بدن در تنظیم قند خون را افزایش داده و بر ترکیب باکتریهای روده تاثیر مثبت بگذارد. تیم تحقیق برای کمک به تعیین اینکه چگونه مواد مغذی موجود در سبزیجات نشاستهای باعث ایجاد اثرات متابولیک میشوند، به بررسی پرداختند.نویسندگان میگویند که مصرف هویج به نظر میرسد که باکتریهای روده را به سمت تعادل سالمتر سوق میدهد و به نفع موشهای مبتلا به دیابت نوع۲ بود. کریستنسن با اشاره به میلیاردها میکروارگانیسمی که در روده زندگی میکنند و نقش مهمی در هضم و سلامت دارند، گفت: «مطالعه ما نشان داد که افزودن هویج به رژیم غذایی، ترکیب میکروبیوم روده را تغییر میدهد.»اگر ترکیبات موجود در هویج بتواند نتایج مشابهی را در انسان ایجاد کند، بهطور بالقوه میتواند برای میلیونها نفر که با دیابت نوع۲ زندگی میکنند مفید باشد. امید است که این یافتهها به راهی برای تقویت داروهای دیابت موجود منجر شود. نویسندگان پیشنهاد میکنند هویج خام یا کمپخته بهترین گزینه برای حفظ ترکیبات مفید آن است.
۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۵
محققان دانمارکی میگویند خوردن هویج برای سلامت مفید است، بهخصوص اگر مبتلا به دیابت نوع۲ هستید.