۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۶

تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن فیبر بیشتر با سلامت بهتر روده و باکتری‌های مضر کمتر در روده مرتبط است.

آگاه: در این مطالعه، میکروبیومهای روده بیش از ۱۲هزار نفر در ۴۵کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد افرادی که سطوح بالاتری از باکتری مفید روده به نام Faecalibacterium دارند، دارای باکتری‌های مضر کمتری مانند E.coli هستند.«الکساندر آلمیدا»، محقق ارشد از دانشگاه کمبریج، می‌گوید: «نکته اصلی مطالعه ما این است که میکروبیوم روده نقش مهمی در کاهش رشد باکتری‌های بالقوه مضر در روده دارد و به نظر می‌رسد این تاثیر ممکن است از طریق رژیم غذایی تعدیل شود.»
دکتر «والتر ویلت»، استاد دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، در بیانیه‌ای گفت: «شواهد واقعا محکمی وجود دارد که فیبر به دیابت، کنترل وزن و بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کند.» به گفته ویلت، بزرگسالان روزانه به حدود ۳۰گرم فیبر نیاز دارند.
برخی از مواد غذایی با فیبر بالا عبارت‌اند از:
ـ غلات سبوس‌دار شیرین نشده (۱۴گرم در هرنصف فنجان) در مقابل غلات جو دوسر تست شده (۳گرم در هر فنجان)
ـ لوبیا (۱۳.۲گرم در هر فنجان) در مقابل مارچوبه (۲.۹گرم در هر فنجان)
ـ دانه کدو تنبل (۵.۲گرم در هر اونس) در مقابل فندق (۲.۸گرم در هر اونس)
ـ تمشک (۸گرم در هر فنجان) در مقابل بلوبری (۳.۶گرم در هر فنجان)
به گفته محققان، یک رژیم غذایی با فیبر بالا ممکن است از روده بزرگ محافظت کند.