۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۰

 در روند کوچک‌شدن مغز یا آتروفی مغزی، نورون‌ها از بین می‌روند و ارتباط بین سلول‌های مغزی و حجم مغز اغلب کاهش می‌یابد. این اتفاق می‌تواند منجر به مشکلات تفکر، حافظه و اختلال در انجام کارهای روزمره شود.

آگاه: راه‌هایی برای حفظ حجم مغز سالم، حتی با افزایش سن، وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها توجه و تمرکز بر رژیم غذایی است. چهار ماده غذایی مفید که تا حد قابل‌توجهی مانع از کاهش حجم مغز می‌شوند، عبارت‌اند از:
۱ـ شکلات تلخ: مطالعات نشان داده‌اند که فلاونوئیدهای کاکائو به تقویت حافظه و توانایی‌های یادگیری کمک می‌کنند. بر همین اساس، کاکائو می‌تواند نورون‌ها و رشد رگ‌های خونی را در بخش‌هایی از مغز که به‌طور خاص با حافظه و یادگیری مرتبط هستند تحریک کند و انعطاف‌پذیری مغز را برای یادگیری بهبود ببخشد.
۲ـ تخم‌مرغ:تخم‌مرغ سرشار از ویتامین B-۶، ویتامین B-۱۲ و اسید فولیک است. محققان دریافته‌اند که این ویتامین‌ها هرگونه زوال شناختی را به تعویق می‌اندازند و درعین‌حال به جلوگیری از کوچک‌شدن مغز در طول زمان کمک می‌کنند.
۳ـ سبزیجات: سبزیجاتی چون اسفناج، کلم‌پیچ و کلم بروکلی سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین K، لوتئین، بتاکاروتن و فولات هستند. ویتامین K به‌ویژه به تشکیل چربی در سلول‌های مغز کمک می‌کند و می‌تواند حافظه را بهبود بخشد.
۴ـ ماهی‌های چرب: مغز ما از ۶۰درصد چربی تشکیل شده که نیمی از آن به‌طور خاص اسیدهای چرب امگا۳ هستند؛ اسیدی که به‌طور مشترک در ماهی‌هایی مانند قزل‌آلا، سالمون، شاه‌ماهی و ساردین وجود دارد. با خوردن حداقل یک وعده ماهی در هفته می‌توان این اسیدهای چرب مفید را به مغز رساند و از کوچک شدن آن جلوگیری کرد.
بسیاری از اختلالات مختلف، بیماری‌های عصبی، بیماری‌های عفونی و آسیب‌های شدید می‌توانند باعث آتروفی مغز شوند، ازجمله: فلج مغزی، آنسفالیت، ویروس اچ‌آی‌وی و بیماری ایدز، بیماری هانتینگتون، لوکودیستروفی‌ها، اسکلروز چندگانه، سکته، سیفلیس، آسیب مغزی تروماتیک و بیماری آلزایمر.
منابع:clevelandclinic ، yourhealthla