۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸

دکترای تخصصی علوم تغذیه گفت: گرسنگی پنهان زمانی رخ می‌دهد که بدن با وجود دریافت کالری کافی، دچار کمبود ریزمغذی‌ها شود و رژیم غذایی متعادل راهکار اصلی پیشگیری از این مشکل است.

آگاه: تیرنگ رضا نیستانی، دکتری تخصصی علوم تغذیه گفت: ریزمغذی‌ها شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی کمیاب هستند که میزان آنها در یک ماده غذایی نقش مهمی در تعیین ارزش تغذیه‌ای آن دارد. هرچه چگالی ریزمغذی‌های یک ماده غذایی بیشتر باشد، ارزش غذایی آن بالاتر خواهد بود.وی افزود: موادغذایی با چگالی ریزمغذی پایین، مانند کیک و شیرینی، کالری بالایی دارند اما مواد مغذی کمی به بدن می‌رسانند. در مقابل، موادغذایی مانند شیر، علاوه‌بر تامین انرژی، سرشار از پروتئین، کلسیم و سایر موادمعدنی ضروری هستند.
نیستانی ادامه داد: گرسنگی پنهان زمانی رخ می‌دهد که بدن به مقدار کافی کالری دریافت می‌کند اما دچار کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است. این وضعیت می‌تواند بدون علائم مشخصی باعث ضعف سیستم ایمنی، خستگی، کاهش تمرکز و حتی تحلیل عضلات شود.وی گفت: کودکان به‌دلیل تبلیغات گسترده موادغذایی کم‌ارزش و تمایل به مصرف خوراکی‌های فرآوری‌شده، در معرض خطر کمبود ریزمغذی‌ها قرار دارند. این کمبود می‌تواند رشد، یادگیری و سلامت آنها را تحت‌تاثیر قرار داده و در آینده خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت و بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.وی افزود: برای پیشگیری از کمبود ریزمغذی‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل که شامل همه گروه‌های غذایی باشد، ضروری است. در شرایط عادی، این رژیم می‌تواند نیازهای بدن را تامین کند اما در برخی موارد مانند بارداری، سالمندی و شیردهی، مصرف مکمل‌هایی مانند ویتامین D یا امگا۳ ممکن است ضروری تلقی شود.