آگاه: وی تاکید کرد: روزهداران بهتر است افطار خود را با یک لیوان آب ولرم یا چای کمرنگ به همراه دو عدد خرما باز کنند. پس از آن، مصرف غذاهای سبک مانند سوپ، آش، انواع حلیم یا پنیر توصیه میشود. همچنین، افرادی که وزن طبیعی دارند، بهتر است بین وعده افطار و شام یک تا دو ساعت فاصله بگذارند اما برای افرادی که اضافهوزن دارند، مصرف همزمان افطار و شام پیشنهاد میشود تا از دریافت کالری اضافی جلوگیری شود.مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: در وعده شام، باید از موادغذایی متنوع شامل لبنیات و سبزیجات استفاده شود. همچنین، دو تا دو و نیمساعت پس از شام، مصرف میوه و نوشیدنیهایی مانند آب و چای توصیه میشود.
وی درباره وعده سحری نیز گفت: بهتر است این وعده مشابه وعده ناهار باشد و از مصرف غذاهای شور، نوشیدنیهای کافئیندار مانند چای پررنگ، قهوه و نسکافه اجتناب شود، چراکه این موارد باعث تشنگی در طول روز خواهند شد. همچنین، مصرف بیشازحد پروتئین در سحر توصیه نمیشود، زیرا دفع مواد زائد ناشی از آن، نیاز بدن به آب را افزایش میدهد.اسماعیلزاده در ادامه به اهمیت فعالیت بدنی در ایام روزهداری اشاره کرد و گفت: برخی افراد بهدلیل ترس از تشنگی، فعالیت بدنی را کنار میگذارند اما توصیه میشود ورزش سبک یا نیمساعت قبل از افطار یا دوساعت بعد از آن انجام شود.وی همچنین نسبتبه مصرف شیرینیهایی مانند زولبیا و بامیه هشدار داد و خاطرنشان کرد: این مواد دارای قند و چربی بالا هستند و مصرف بیشازحد آنها توصیه نمیشود. برای تامین آب بدن نیز مصرف سبزیجاتی مانند کاهو و میوههایی با آب پنهان مفید خواهد بود.
۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
احمد اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با اشاره به اهمیت رعایت تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان، گفت: روزهداران از تمام گروههای غذایی در وعدههای افطار و سحر استفاده کنند.